Miért szeretünk Kanadában (is) befektetni?

Sok krízistérsége van a világnak, amelyek sem élhetőség, sem pedig vállalkozási, gazdasági szempontból nem igazán számítanak közkedvelt területnek. Nos, Kanada nem tartozik ezen országok közé.

Nincs naponta a vezető hírek közt Kanadával foglalkozó cikk vagy híradás. Már-már unalmasnak is mondhatnánk, pedig egyáltalán nem az, és telán ez a „fókuszon kívüliség” adja az ország igazi varázsát befektetői szempontból.

Hihetetlen méretű földterületek, elképesztő erdőségek, meseszép természeti értékek, egymással békében élő (főként angol és francia nyelvű) társadalom, jégkorong, juharszirup, rénszarvasok és folytathatnánk a sort a Kanadához kapcsolódó sztereotípiákkal. Még a negatív – főleg az Egyesült Államokban osztott – nézetek, mely szerint a kanadaiak jámbor, „esetlen vidéki népség”, is inkább szerethetővé teszi az országot, legalább is európai szemmel nézve.

Emellett a kanadai vállalkozások életét sokkal kevésbé szövi át a politika, és olyan a gazdasági, jogi környezet, amelyre sokkal inkább igaz a „valóra válthatod az álmaidat” frázis, mint az erről egykor híressé vált Egyesült Államokban, és az infrastruktúra sem marad el a megszokott észak-amerikaitól, sőt.

Mindezek a tényezők sikerre ítélik az országot, és joggal nevezhető a vállalkozások paradicsomának. Nem véletlen, hogy a fő kanadai tőzsde (Toronto Stock Exchange / TSX) tényezőnek számít a világgazdaságban.

A tőzsdén szereplő társaságok összetételéből jól látszik, hogy a nyersanyag- erőforrás ipar, valamint az innovatív technológia „viszi a prímet”, kihasználva az ország természeti és humán erőforrásait.

A támogató környezetnek köszönhetően már a kisebb (nem magyar, hanem világviszonylatban mérve kisebb) vállalkozások is a tőzsdére kerülnek, és szabályozott keretek között tudnak működni. Itt a tőzsde nem elsősorban a spekuláció terepe, hanem a tőkebevonás minden szempontból szabályozott eszköze.

Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt időszakban vagyonkezelő partnerünk segítségével – általános pénzügyi portfóliója mellé – jónéhány ügyfelünk vásárolta be magát ígéretes nyersanyag illetve technológiai vállalatba közvetlenül tőzsdére menetelük előtt (IPO, RTO), vagy zárt részvényjegyzés keretében, már tőzsdén lévő kanadai vállalatokba is.

Ez a gazdasági és jogi környezet, valamint vagyonkezelő partnerünk előzetes átvilágítása az, amely a startup-okba, smallcap-okba fektetőknek vállalható kockázatúvá teszik a befektetést, és azt is lehetővé teszik hogy a tervezett nyereség elérésekor, a megfelelő időpontban meg tudjon történni a profit realizálása.

Az elektromobilitás mellett az egyedi befektetések lesz a másik fő témája október 26-i VIP Ügyfélklubunknak a Budai Várnegyedben. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj a rendezvényre ide, vagy az alábbi képre kattintva >>>

Összegzés
Miért szeretünk Kanadában (is) befektetni?
Bejegyzés címe
Miért szeretünk Kanadában (is) befektetni?
Rövid leírás
A "fókuszon kívüliség" adja az ország egyik varázsát befektetői szempontból. Itt a tőzsde nem elsősorban a spekuláció terepe, hanem a tőkebevonás minden szempontból szabályozott eszköze.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:45:45+01:002017 október 5.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment