Micsoda különbség

Rendszeresen – főleg év vége környékén – fel szoktuk hívni a figyelmet arra, hogy pénzügyekben nem szerencsés, ha alapos utánjárás és minden feltétel ismerete nélkül, netán sürgetésre „ugrasz bele” egy megtakarítási szerződésbe.

Tudnod kell, hogy azok a megoldások, amelyek „szembe jönnek veled az utcán”, nem véletlenül érnek el. A szolgáltatók igen komoly értékesítési jutalékokat fizetnek ki azért, hogy az ügynökök minél nagyobb hada eljusson hozzád. Természetesen minél nagyobb a jutalék, annál nagyobb a motiváció is az értékesítői oldalon. Gondolj bele, miből fizeti ki ezeket a jutalékokat a szolgáltató!? Ugye magad is rájöttél, hogy nem a saját zsebéből, hanem a Tiédből.

Ezen a területen eklatáns példa a „népszerű” unit linked (befektetési egységekhez kötött) biztosítás, illetve annak egyik változata, a nyugdíjbiztosítás. Írtunk erről sokszor, legutóbb itt>> és legrészletesebben itt>>.

Most nem ismételni szeretnénk magunkat, hanem megmutatni azt, hogy mi a különbség valójában egy ilyen rengeteg (nem csak értékesítési, hanem ezernyi egyéb) költséggel terhelt nyugdíjbiztosítás, és egy szabad felhasználású megtakarítás között.

Való igaz, hogy egy nyugdíj célú megtakarításnak hosszú távon kell eredményesnek lennie. Ezzel érvelnek a nyugdíjbiztosítást értékesítő tanácsadók is. Ezzel magyarázzák a „Visszavásárlási táblázat” értelmét és létjogosultságát. A visszavásárlási táblázat azt mutatja meg, hogy ha az élethelyzeted úgy hozza, hogy futamidő előtt kénytelen vagy a megtakarításodhoz hozzányúlni, akkor az aktuális értéknek hány százalékát fogod megkapni (merthogy a többit költségként levonják). Minden biztosító és azon belül is minden módozat más és más de itt egy tipikus példa a visszavásárlási táblázatra: Kattints a képre a nagyításhoz!

Természetesen ennél sokkal „jobb” módozatok is lehetnek, ahol már 5-7 év után a teljes befizetett összeget visszakaphatod. A legnagyobb kérdés azonban, hogy ha egy befektetés – a kíméletlen költségszerkezet miatt – ilyen hendikeppel indul, be tudja-e ezt hozni hosszabb távon? Rengeteg ilyen biztosítási kötvény elemzésén vagyunk túl, és azt kell mondanunk, hogy aligha.

Az úgynevezett kezdeti költségeken (amelyek a visszavásárlási táblázatban nyilvánulnak meg) túl az éves befizetéseket is komoly, akár 10-15% költségek terhelik, amely komoly hozamok elérése esetén, és még igen hosszú távon is kérdésessé teszi az eredményességet. A komoly hozamok elérését pedig a legtöbb esetben Rád bízza a biztosító, hiszen Neked kell kiválasztanod és változtatgatnod, hogy milyen eszközalapokban legyen a pénzed, a piac alakulására tekintettel. Magyarul, ha „befektetési guru” vagy, akkor esetleg mérsékelt eredményt is elérhetsz. Kérdés, hogy ha „befektetési guru” vagy, minek fizetnél ennyi költséget.

Micsoda különbség

Mi a szabad felhasználású, rugalmas megtakarításban hiszünk. Ez jó eséllyel nem fog szembejönni veled az utcán, mert az ebben szereplő költségek nem teszik lehetővé komoly hirdetési kampányok futtatását vagy nagy értékesítési hálózat fenntartását. Magyarul megkaphatod – de csak ha utánajársz – a HozamKasszát.

A HozamKassza estében nincs semmilyen megkötés, sem futamidőben, sem havi megtakarítási összegben. Legyen az csak havi néhány tízezer forint, vagy akár évente ötmillió, Te döntöd el, hogyan akarsz megtakarítani. Felnőttként kezelünk mindenkit, így…

  • nincs futamidő, magyarul arra és akkor használod a megtakarítást, amire és amikor akarod, legyen az a gyerek taníttatása, az autód lecserélése, lakásvásárlás vagy épp a nyugdíjas éveid megélhetésének megteremtése.
  • nincs semmilyen szankció, ha az aktuális – általad vállalt havi (ha épp azt választottad a megtakarítás indításakor) megtakarítás épp nem történik meg. Nem nekünk takarítasz meg, hanem magadnak, így magadnak kell elkötelezettnek lenned vagyonod gyarapításában, ebbe nem szólunk bele.
  • bármikor hozzáférhetsz a teljes – hozamokkal növelt – vagyonodhoz, mindenféle szankció vagy visszavásárlási táblázat nélkül.
  • gyakorlatilag olyan alacsony adásvételi, vagyonkezelési költségekkel találkozol, mintha tízmillióid lennének privátbanki ügyfélként.
  • nem évente kapsz egy kimutatást, hogy akkor szembesülj a számokkal, hanem olnine felületen naprakészen képben lehetsz megtakarításod vagyonod aktuális (bármikor hozzáférhető) aktuális értékével.

Tehát felnőttként kezelünk, ellenben pénzügyi tervezői támogatást adunk, és segítünk a stratégiád kialakításában is, ha azt igényled. Mindezeknek az a következménye, hogy már a megtakarítási időszak kezdetén tetszeni fog, amit látsz. Az alábbi ábra egy HozamKasszát választó megbízónk számlájának értékfejlődését mutatja (a számok euro-ban értendők).

A rugalmasságot az is mutatja, hogy a fenti esetben megbízónk nem a „nulláról” kezdett, hanem elsőként elhelyezett 3600 euró (nagyjából 1 100 000 Ft) megtakarítást, majd kéthavonta fizetett be a számlájára néhány tízezer forintot (150-200 eurót).

Jól látszik, hogy a befektetés hozamai már az első évben ledolgozták az indulás minden költségét, és pozitív eredménnyel zárult az év. A további években pedig már nem lesznek az indulással kapcsolatos költségek, sőt. Az egyösszegú nagyobb befizetés (akár a kezdetekkor, akár menet közben) vagy a tőkeméret növekedése lehetővé teszi, hogy néhány ezer eurótól már olyan trendeket is kihasználj, mint az elektromos autózás robbanásszerű terjedése, hatványozva ezzel az elérhető hozamokat.

Ne csak látsd, értsd is a különbséget!

Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos eergia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

Nem csak videón, hanem élőben is szeretnél minderről hallani? Gyere el az év utolsó klubestjére, van ég néhány szabad helyünk. Részletek és az ingyenes rendezvényre regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Micsoda különbség - Biztosítás vs. szabad felhasználású megtakarítás
Bejegyzés címe
Micsoda különbség - Biztosítás vs. szabad felhasználású megtakarítás
Rövid leírás
Rendszeresen - főleg év vége környékén - fel szoktuk hívni a figyelmet arra, hogy pénzügyekben nem szerencsés, ha alapos utánjárás és minden feltétel ismerete nélkül, netán sürgetésre "ugrasz bele" egy megtakarítási szerződésbe.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:42:36+01:002017 november 16.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment