Mibe fektetünk 2016-ban?

Múlt hét pénteken (04.22.) valódi vállalkozók találkoztak befektetőkkel Münchenben. 7 vállalat, különböző iparágak és több mint 40 szakmai befektető. A terep a teljesítményé az aktív kommunikációé volt, és a szenvedélyes előadásokon sikertörténetek és leendő sikertörténetek kerültek a közönség elé.

Vagyonkezelő partnerünk, a CM-Equity AG immár 16. alkalommal rendezte meg befektetői konferenciáját Münchenben. A komoly kockázatkezelés mellett hatékony portfólió-menedzsmentet végző csapatunk egyik különlegessége, hogy – ahogy Soma művésznő szokta volt mondani énekesekre – „jelen van” a piacon. Konkrétan ez azt jelenti, hogy nem csupán monitorokat és jelentéseket nézve hoz befektetési döntéseket, hanem személyesen követi a piac tevékenységét. Ellátogat a vállalatokhoz, kapcsolatokat ápol azok vezetőivel, alkalmazottaival, és követi a vállalatok konkurenciáját is. Nem csak adatokat lát, hanem egy valós képe alakul ki, amely egyáltalán nem biztos, hogy tükröződik az adott vállalat aktuális piaci értékelésében.

Ilyen módon történhet az, hogy úgy tűnik, mintha a CM-Equity „előre látna” dolgokat. Valójában nem előre lát, csupán több figyelmet fordít a piacra. Nem akar mindenről tudni a piacon, de amire odafigyel, arról mindent tudni akar. Emiatt hamarabb, még a piaci reakciók előtt tud következtetéseket is levonni. Többek közt ennek is köszönhetőek 2016. első 3-4 hónapjának 5-20% hozamot eredményező teljesítménye.

A konferencián 7 vállalkozás mutatkozott be, amelyek részint már szerepelnek a vagyonkezelő célzott befektetései közt, részint további célpontok lehetnek a jövőben, amennyiben a vagyonkezelő további felülvizsgálata erre fog jutni.

 • cme-lioneBlackIce Enterprise Risk Management Inc.
  Ipar: Software & Big Data
 • Wishdrum
  Ipar: Social Media
 • Magnosphere
  Ipar: E-kereskedelem, mágnesek és mágneses termékek
 • BioAegis
  Ipar: BioTech
 • Crowd Patent
  Ipar: Szabadalom hasznosítás
 • Securecom Mobile Inc.
  Ipar: Biztonság / Titkosítás
 • Lion E-Mobility
  Ipar: Elektromos meghajtás és energiatárolási megoldások

A fentiek közül két vállalatban már vannak – az egyikben igen nagy számban – érdekeltségei egyes megbízóinknak, de természetesen az ilyen, részint egyedi befektetések csak a desszert, vagy a cseresznye a tejszínhabon, a portfóliókban, amelyeknek a banki kamatok többszörösének megfelelő hozamok köszönhetőek. A kiemelten kezelt kockázatkezelés miatt azonban fontos, hogy a portfóliók kellően kiegyensúlyozottak legyenek, és extrém esetben is elkerüljék a jelentősebb veszteséget. Épp emiatt van szükség a valódi portfólió menedzsmentre, hogy a hatékony növekedés igényével ne tegyük kockára az eddig elért eredményeket.

Május 10-re meghívtuk a CM-Equity AG vezérigazgatóját és egyik ügyvezetőjét, hogy első kézből kaphasson bárki tájékoztatást a menedzselt portfóliók működéséről és akár az egyedi befektetési lehetőségekről is. A díjmentes, de regisztrációhoz kötött rendezvényre még vannak szabad helyek. Részletekért kattintson ide, vagy az alábbi képre!

Promo

2016-04-26T09:06:45+02:002016 április 26.|0 Comments

Leave A Comment