Mi a befektető teendője, ha szárnyal a papírja

Legutóbbi bejegyzésünkben írtunk az Inovio Pharmaceuticals Inc. részvényvásárlásainkról.  A bejegyzésünk óta eltelt két napban masszív emelkedést mutatott a vállalat részvényárfolyama. A vagyonkezelésben történt vásárlásainkhoz képest jelenleg már 14%(!) pluszban található a papír.

inovio-3

Korábbi bejegyzésünket ide kattintva éri el >>>

Mi ilyenkor a befektető teendője?

Az attól függ, miként fektetett be…

Ha önmaga kezeli a befektetését, akkor ebben a helyzetben minden idegszálával arra koncentrál, hogy mi történik a piacokon.

  • Naponta többször rákeres a Google-ban, hogy milyen hírek láttak napvilágot a vállalattal, illetve annak versenytársaival kapcsolatban.
  • Esetleg beállít egy stop loss-t, hogy azért legalább 10% hozamot zsebre tudjon tenni, ha esik a papír.
  • Közben lamentál azon, hogy mi lesz akkor, ha a beállított stop loss kiüti a pozícióját egy rövid „árfolyam leszúrás” miatt, az árfolyam azonban ezt követően töretlenül emelkedik tovább.
  • Telepít egy okostelefon alkalmazást, hogy a családi mozizás alkalmával, akár a film közben is lehetősége legyen figyelemmel kísérni az árfolyam alakulását.
  • Beszerez egy doboz nyugtatót arra az esetre, ha valamit elront, vagy nem megfelelő időben lép.

Amennyiben vagyonkezelésben rendelkezik ilyen részvénnyel – mert a vagyonkezelő jó beszállási pontot látott benne, akkor nincs teendője, mert befektetése folyamatos menedzsment alatt áll, és akkor kerül értékesítésre a papír, amikor a legoptimálisabb – legyen az 14 vagy akár 30% – hozamot elérte, minimalizálva az esetleges kockázatokat.

Ezt jelenti a vagyonkezelés. Nem csak a hozamot tudja nyereségként zsebre tenni, hanem felesleges időt, energiát, idegességet sem kell befektetésére pazarolnia. Miért is tenné, amikor megvan a saját szakmája, ott a családja, amire és akikre sokkal fontosabb figyelnie.

Amennyiben kíváncsi arra, hogy miként működik a vagyonkezelés a gyakorlatban, jöjjön el következő ingyenes rendezvényünkre. Részletek és regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Ezen túl jelentkezhet vagyonkezeléssel kapcsolatos – szintén díjmentes – konzultációnkra is, ahol közösen kialakíthatjuk az Önnek leginkább megfelelő vagyonkezelési stratégiát. Részletek és jelentkezés az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

 

 

2016-01-29T10:40:24+01:002016 január 29.|0 Comments

Leave A Comment