Mennyi kerülhet még egy fedezetlen csekkre?

Lehet, hogy – immár harmadszor is – újra csúcsra járatja a FED (amerikai jegybank) az USA nyomdagépeit? A válság nyomán először 2008 novemberében kényszerült arra Amerika, hogy tűzoltásként elárassza pénzzel a gazdaságot. Erről – a QE1-ként elhíresült akcióról – szól a FoxNews-tól kölcsönvett néhány perces bevezető…

2009 év elejétől a QE1-nek meg is lett a hatása. Valóban, ahogyan akkor fogalmaztak „helikopterről szórták a pénzt” Amerikában. Helyreállt a jó hangulat, már-már szárnyalt a tőzsde. Persze csak addig, amíg a pénz kitartott.

A QE1-et követte a QE2, hasonló eredménnyel, de ennek is vége. Kérdés, hogy lesz-e QE3 (rebesgetik, hogy lesz), és kérdés, hogy a májusban indult lejtmenetnek mikor és hol lesz a vége:

Ami rendkívül érdekes, hogy a sokat emlegetett aranyra is hatással van, ha nem is közvetett formában a pénznyomda. Mindenesetre a tőzsdei és az arany árakat összevetve igen jól megfigyelhető az, hogy vagy hasonló irányban mozognak (többnyire ez figyelhető meg) vagy a tőzsdék markáns esései alkalmával elszakad attól, és – hasonló intenzitással – emelkedik az arany ára. Így nyílik egyre nagyobb olló az árfolyamok között:

A fentiek tükrében igen valószínű tehát, hogy az elmúlt hónapok arany-ár gyengélkedése koránt sem jelenti azt, hogy lufi fújódik, így annak kidurranásáról sincs szó. Az év elején közzétett bejegyzésünkben a legtöbb szakértő által 2012 végére megjelölt 1900-2100 USD unciánkénti ár továbbra is borítékolható, így megfontolandó lehet portfóliónk egy részének akár fizikai befektetési aranyba, akár ezen nyersanyagot mint mögöttes terméket szerepeltető certifikátokba forgatása.

Amennyiben befektetési arany vásárlás mellett döntött, vagy egyszerűen csak kacérkodik a gondolattal, és kérdései vannak, jelentkezzen ide kattintva díjmentes személyes konzultációra, ahol minden kérdésére választ kap, és az Ön igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatókat tudjuk ajánlani.

Az egész világra rendkívül nagy hatást gyakorló Amerikáról írtunk most, de mi van, mi lesz Európával, az Euro-val? És legfőképp mi lesz velünk itt, Magyarországon?

Erre keressük a választ június 6-i klubestünkön, ahol neves szakemberek segítenek a hírekben való eligazodásban, hogy tudjunk a sorok közt olvasni, és ne majd csak a híradóból szerezzünk tudomást utólag, hogy bennünket is súlyosan érintő események történtek.

Nézze meg a klubest részleteit ide kattintva, ahol az oldal alján regisztrálhat is a rendezvényre >>>

2012-06-04T01:33:29+02:002012 június 4.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment