Menekülj a pénzből tulajdonba, amíg még lehet!

Ez itt nem az ijesztgetés helye, ez a rideg valóság. 2030-ra – ha nem is pont akkorra, de nem várat magára évtizedeket a változási folyamat – teljesen másképp fog festeni a világ képe minden szempontból. Társadalmilag, politikailag, technológia terén, de főként pénzügyileg.

Mindezek természetesen hatással lesznek egymásra, és talán a pézügyi változások lesznek legerősebb mozgatórugói a „szép új világnak”. Azt is fontos megjegyezni, hogy ez a gyökeres változás független az úgynevezett politikai oldalaktól. A globalizáció megállíthatatlan folyamat, amelynek megvannak a maga törvényszerűségei. Mindegy, hogy a fán egy almát jobbra  vagy balra löksz meg, végül úgyis a földre fog esni.

Ha nincs időd végigolvasni, álljon itt a konklúzió: Amennyiben a nem túl távoli jövőben nem fogsz valódi tulajdonnal rendelkezni, csak pénzzel (pénzhez kötődő értékkel), a közelgő változások miatt rettentően be lesz korlátozva a mozgástered. Részben lehet a valódi tulajdon ingatlan  is, de még inkább vállalati tulajdonba kell majd menekülni (következő bejegyzésünk a két tulajdon összehasonlításáról fog szólni). Ennyi tehát a konluzió. Ha van időd végigolvasni, a jelen bejegyzés végére meg fogod érteni, miért mondjuk azt, hogy menekülnöd kell a pénzből tulajdonba, és segítünk a menekülés módjának bemutatásában is.

Kulcsfogalom: Centralizáció

Minden az erőforrások, végső soron pedig a hatalom koncentrálódása, centralizációja felé mutat. Magyarul a hatalom legfontosabb eszközei egyre inkább egy hatalmi körben összpontosulnak, amely nem feltétlenül az összeeküvés elméletek „háttérhatalmát” jelenti. Egyszerűen csak az érdekek eredője alapján organikusan keletkező hatalmi centralizáció ez.

  • Az Információ ma már leginkább néhány tech-óriás kezében van, amelyek részint versengve, részint összedolgozva törekszenek minden lehetséges adatot begyűjteni tőlünk, és rendszerezve felhasználni azokat.
  • A tudás, technológia is – egyelőre még csak tudományáganként – koncentrálódik. Egy-egy tudásközpont, egyetem, kutatóközpont köré szerveződik.
  • A tőke koncentrációja talán a legnyilvánvalóbb. A világ leggazdagabb egy százalékához került a 2020 óta létrehozott 42 billió dollár összértékű vagyon közel kétharmada, vagyis 26 billió dollár – ez nagyjából kétszer annyi pénzt jelent, mint amekkora a világ maradék 99 százalékának tulajdonában van.

A pénzkibocsátás centralizációja

Az ókori Görögország nem volt egységes államalakulat, hanem önálló városállamok olykor háborúzó, olykor szövetséges hálózata. Az egyes városállamok saját pénzt verettek, és a rendszer egységesedése is csak fokozatosan alakult ki. Az érmék használata nem is terjedt el azonnal az egész hellászi világban – a szigoráról híres Spárta például csak az i.e. IV. században kezdte az éremhasználatot, ekkor is szinte csak kényszerből.

A XX. században jórészt a nemzetállamok voltak a pénzkibocsátók, bár a század 2. fele már kifejezetten az amerikai dollár hegemóniáját hozta el – 1913-tól az egyébként magánbankok által létrehozott FED pénzkibocsátási jogával. Jelenleg is néhány úgynevezett tartalékvaluta az, amelyben a világ számol, és elszámol egymással.

A blokklánc technológia, és annak az ötlete, hogy ezt a kvázi pénzkibocsátásban használják, a bitcoin megszületésében öltött testet 2009-ben. Ez igazság szerint a decentralizáció felé tett lépés volt (és az jelenleg is), de valójában a későbbi extrém centralizációnak ágyazott meg.

A következő nagy ugrás: CBDC

Küszöbön áll – szó szerint már csak néhány év – a központi digitális pénz létrehozása, amelynek deklaráltan Magyarország lesz az egyik úttörője, de például az ágyúkkal szétlőtt Ukrajnában is komoly szándék van erre. A Central Bank Digital Currency-nek  (CBDC), azaz nemzeti bankok által kibocsátott valutának nevezett pénz tesztelése már zajlik. A pénzforgalom jelentős része jelenleg is kvázi digitálisan történik, a számlák és az azokon lévő összegek nyilvántartása tehát jelenleg is nagyrészt digitális, de a CBDC egészen más.

Az új digitális pénz számláinak vezetéséhez már nem lesz szükség kereskedelmi bankokra sem, hiszen azokat a nemzeti bankok tudják központilag vezetni elektronikusan. Készpénzforgalomról, fizikai ügyfélszolgálatról itt értelme sincs beszélni, ergo feleslegessé válnak a bankok is. A nemzeti bankok így teljes mértékben szabályozni tudják a pénzforgalmat. Minden tranzakció, akár a legkisebb is, regisztrálva lehet. Sőt a CBDC programozható, így írányítás (mások irányítása) alá kerülhet a pénzügyi életed…

  • Lehet akár lejárata, így ha nem költöd el a megszabott idő alatt, elkezdhet csökkenni a mennyisége.
  • Adott összegeket például csak bizonyos termékekre, szolgáltatásokra költhetsz.
  • „Nem megfelelő” viselkedés esetén akár korlátozva lehetsz a költésben stb. Kínában ez már napi rutin, és a Világgazdasági Fórum követendő példának tartja az ázsiai rendszert.
  • A  fentiekből következően – ebből a szempontból van jelentősége az említett pénzből menekülésnek – például kérdéses az, hogy megmarad-e a pénz felhalmozó szerepe. Konkrétan a CBDC-vel jó eséllyel nem, vagy csak áttételesen, esetleg jelentős költséggel tudsz majd befektetni.

A bank- és pénzintézeti rendszer leépítésének folyamata a friss rendelkezések tükrében is megmutatkozik. Nem csak a magánszemélyek extra adóztatása ugyanis az, ami borzolja jelenleg a befektetési piac kedélyeit. Az intézményi szereplők is egyre több megkötéssel találják magukat szembe, amelyek majdhogynem ellehetetlenítik tevékenységüket. Részletes írás erről a Telex.hu-n >>>

Közel a koncentráció végső célja, az UMU

A CBDC-ket kibocsátó nemzeti bankok számára – az IMF-fel a háttérben – alakult egy a digitális valutákat segítő, összehangoló szervezete, a Digital Currency Monetary Authority (DCMA), magyarul digitális valuta pénzügyi hatóság. Az egyes CBDC-k bevezetésének támogatása mellett a szervezet létrehozta a jövőbeni világpénzt a Universal Monetary Unit-ot (UMU). Ezzel megvalósulhat a jövőben a teljesen szabályozott, az egész világra kiterjedő, egységes pénzrendszer. Mindezt a kényelem, praktikusság, biztonságosság, korszerűség előnyeit zászlóra tűzve, természetesen a rendszert használók feletti teljes kontrollal. Hogy ez a teljes kontroll mit is jelent? A képzeletedre bízzuk…

Amiért mielőbb tulajdonba kell „menekülnöd” a pénzből

Ahogyan említettük, a digitális pénz bevezetését követően már nem lehetsz biztos abban, hogy a rendelkezésedre álló pénzeszközöket teljesen szabadon költheted el, például be tudod-e majd fektetni, tudsz-e belőle olyan vagyont építeni, amely pénzt termelhet neked akár effektíve valamilyen osztalék formájában, akár csupán az értékének növekedésével. Ez lehet ugyanis a záloga annak, hogy ne másoktól vagy a mindennapi robotolásodól függjön családod boldogulása.

A pénzmenekítés módja

Így célszerű lehet még az átmenet előtt átváltanod a készpénzt (vagy pénzértéket megtestesítő megtakarításaidat) valódi, jövedelmet biztosító tulajdonra. A pénztermelő eszközökhöz jutni legkézenfekvőbb módon vállalati résztulajdonok vásárlásával tudsz. Abban szakértő módon tudunk segíteni, hogy számodra személy szerint melyek azok a pénzmenekítő megoldások, amelyek leginkább illenek a személyiségedhez, kockázattűrő képességedhez, élethelyzetedhez. Gyere el következő rendezvényünkre, ahol megismerhetsz bennünket, továbbá azt a filozófiát és eszközrendszert, amely segítségedre lehet a vagyonépítésben.

Válts sebességet a vagyonépítésben! Nézd meg következő díjmentes rendezvényünk részleteit ide, vagy az alábbi képre kattintva, ahol a regisztrációs lehetősélget is megtalálod >>>

2023-06-10T17:32:34+02:002023 június 10.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment