Megtakarításból Milliomos – megmutattuk hogyan

Közel három óra pénzügyekről, megtakarításról, befektetésről – mindez egy huzamban. A sok pozitív visszajelzés mellett abból is tudjuk, hogy érdekfeszítő és hasznos volt a Megtakarításból Milliomos konferencia, hogy még a harmadik órában is folyt a jegyzetelés, és mindenki lelkesen hallgatta az előadókat.

Három élethelyzet – három megoldás, egy filozófia

Sorra vettük a vagyonépítés stációit, és megmutattuk a részleteket. Bárki, bármikor csatlakozhat az élethelyzetének megfelelő szegmenshez, és ezeken a vagyonépítési stációkon keresztül akár a „nulláról” abba a helyzetbe kerülhet, hogy pénzügyileg függetlenül – megtakarításaiból, befektetéseinek jövedelméből – képes legyen megélni.

1. Stáció – rendszeres megtakarítás

Manapság a szabad felhasználású hitelek korát éljük, pedig sokkal fontosabb lenne, hogy szabad felhasználású megtakarítási megoldásaink legyenek. Sajnos a jelenleg itthon – jobb híján – népszerűnek mondható, sok esetben államilag is támogatott megtakarítási termékek több szempontból is gúzsba kötik a megtakarítót, és a hatékonyság hiányával és a magas költségekkel karöltve az elmúlt bő 25 év leginkább csalódást hozott ezen a területen.

Amire szükséged van:

 • Akkor és olyan ütemben takaríthass meg, amikor akarsz/tudsz, és ahogy lehetőségeid engedik, ne szankciókkal sújtott kényszer legyen!
 • Ne vigyék el a költségek a termelődött hozamot, azaz ne mások húzzanak hasznot a Te megtakarításodból!
 • Ne folyton változó állami szabályzóktól függjön, hogy megvan-e még a megtakarításod, vagy hogy mi annak az eredménye!
 • Ne fordulhasson elő olyan botrányos helyzet – ami sajnos itthon többször is megtörtént – hogy „elviszi a cica” a megtakarítást!
 • Bármikor, teljes értéken hozzáférhess a megtakarításod teljes összegéhez – büntetések és extra költségek nélkül -, ha élethelyzeted ezt kívánja meg!

Hogy mi történhet akár már néhány hónap alatt? Az alábbi – egyedi élethelyzetet lekövető – megtakarítási számlán nyomon tudod követni:

Amikor már sikerült elérned néhány év, vagy akár rövidebb idő alatt egy olyan tőkeméretet a rendszeres megtakarítással, amely lehetővé teszi ezt, vagy ha már eleve rendelkezel 10-25ezer eurónyi megtakarítással, indulhat a második stáció kisbefektetőként. Ekkor sem szabad megfeledkezned a megtakarításról, azaz jövedelmed egy részének befektetéséről, mert ezzel gyorsítani tudod vagyonod felépítését.

2. stáció – vagyonkezelés, portfóliókezelés

Akár tetszik, akár nem, a befektetői tevékenység komoly szakértelmet igényel – kisbefektetőként is. A pénzügyi szolgáltatók egy része próbálja elhitetni veled, hogy pofon egyszerű, de ha egyedül merészkedsz erre a területre, az olyan, mintha egy bugylibicskával vágnál neki a rengetegnek, hogy medvére vadássz. Ráadásul a rengetegben nem csak medvék, hanem farkasok, vadkanok és egyéb, kevéssé jóindulatú jószágok is tartózkodnak.

Mindezek mellett valószínűleg nem célod, hogy otthagyj csapot, papot, és hanyagold a saját szakmádat, vállalkozásod, családod azért, hogy „befektetősdit” játssz napi több órában. Mert bizony legalább néhány – akár sok – órát kell foglalkoznia befektetéseinek kezelésével annak, aki önmagára hagyatkozik, és nem akarja elveszteni megtakarításait, sőt gyarapítani szeretné azt.

A portfóliód kialakítását és kezelését professzionális, több tíz éves tapasztalattal rendelkező csapat is végezheti, amelyet saját online felületeden bármely pillanatban nyomon tudsz követni. Ráadásul mindez az 1. stációban vázolt biztonságos és rugalmas környezetben és feltételekkel, már bizonyított hatékonysággal.

A portfóliókezelés hatékonyságát jól szemléltetik az elmúlt időszak eredményei:

3. stáció – egyedi befektetések

Szigorúan csak akkor, amikor a vagyonépítésben már olyan tőkeméret szintre érkeztél – vagy már eleve rendelkezel ilyen vagyonnal – begyújthatod a rakétákat. Tudnod kell, hogy az igazán komoly növekedési potenciál az egyedi befektetésekben található. Értelemszerűen itt komoly – bár leginkább csak rövid távú – kockázatokkal kell szembenézned, de ezzel kiemelkedő hozamkilátások is társulnak. Nézd meg a kifejezetten egyedi befektetésekbe fektető portfóliónk értékfejlődését az elmúlt három évben! Közel 500%, azaz átlagosan 150% fölötti növekedés évente.

Természetesen itt is igaz, hogy ésszel él az ember. Egy ilyen portfólió csak egy (kisebbik) része lehet teljes vagyonodnak, hiszen kiemelt kockázatokról van szó, és a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

Filozófia a vagyonépítés mögött

Legyen szó bármelyik stációról, a mögöttes szakmai színvonalnak, a biztonságnak és a hatékonyságnak – maga szintjén az eredményességnek – azonosnak kell lennie, ahogyan annak a hozzáállásnak is, amellyel a megbízók felé fordulunk. A konfekció termékek kora lejárt. Minden egyes ember saját megoldást igényel és érdemel. Ezt az odafigyelést, egyedi kiszolgálást valósítja meg a vagyonkezelés, legyen szó egy vagyonépítésének kezdetén járó, havi 100 eurónyi összeget megtakarítóról, néhány milliós vagyonának gyarapítását óhajtó kisbefektetőről, vagy akár több millió eurós tőkével rendelkező vagyonos emberről.

Tetszik ez a filozófia? Nézz a filozófia mögé! Minden út azzal kezdődik, hogy az emberek leülnek beszélgetni, és megállapítják, hogy egy irányba szeretnének menni. Egy ilyen beszélgetésre invitálunk, amelyen kiderül, hogy Te is azon az úton szeretnél-e járni, amelyet mi járunk. Mindegy, hogy melyik stációnál tartasz, az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni egy minden kötelezettségtől (és költségtől) mentes beszélgetésre:

[include file=script/avk.txt]

 

Összegzés
Megtakarításból Milliomos - megmutattuk hogyan
Bejegyzés címe
Megtakarításból Milliomos - megmutattuk hogyan
Rövid leírás
Sorra vettük a vagyonépítés stációit, és megmutattuk a részleteket. Bárki, bármikor csatlakozhat az élethelyzetének megfelelő szegmenshez, és ezeken a vagyonépítési stációkon keresztül akár a "nulláról" abba a helyzetbe kerülhet, hogy pénzügyileg függetlenül - megtakarításaiból, befektetéseinek jövedelméből - képes legyen megélni.
Közzétette
HozamInfo
2017-06-21T08:34:55+02:002017 május 30.|Tags: , , |1 Comment

One Comment

 1. Sajgo Attila 2017-08-22 at 18:40 - Reply

  Kedves Hozaminfo!
  Jo lenne latni tobb diagrammot vagy statiszikst az elert hozamokrol ( pl
  adott idotavokra lebontva 1,2,5 … ev) lebontva milyen eloszlast mutatnak az egyes szamlak illetve valaszthato befektetesi eszközök

Leave A Comment