Meddig emelkedik még az NVIDIA árfolyama?

A CME Electromobility & Smart Energy certifikát a világ első és eddig egyetlen elektromobilitásra fókuszáló befektetési terméke, ezért fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk, milyen területeken van jelen.

A certifikátról sok szó esett konferenciánkon és írtunk is róla (ide kattintva elérhető). Ennek az értékpapír portfóliónak az egyik eleme az NVIDIA részvény. A céget jól ismerheti bárki, aki egy kicsit is foglalkozott a számítástechnika hardveres részével.

nvidia-logoAz NVIDIA Corporation (NVIDIA), amelyet 1998-ban alapítottak, területe a vizuális számítástechnika. A Társaság legismertebb szakterületei a GPU és a Tegra processzorok. Küldetésük, hogy olyan területekre fókuszálnak, amelyek elősegítik a kreativitást, felfedezést, és a teljesítmény áttörést olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és az önműködő autók.

Olyan piacokra összpontosít, mint a játék, a professzionális megjelenítés, az adatközpontok és az autóipar. A vállalat vertikális integrációja lehetővé teszi, hogy összehozza a hardver, rendszerszoftver, programozható algoritmusok, rendszerek és szolgáltatások szegmenseit. Többek közt játékplatformokon is tudják hasznosítani a háromdimenziós (3D) szoftvereket és algoritmusokat, beleértve a GameWorks beruházását a valós idejű grafika és szimuláció területén.

Termékeik között megtalálható a hardver-piacon is jól ismert GeForce GTX videokártyák, a SHIELD termékcsalád, a tablet és hordozható eszközök, mobil játékok, GRID felhő-alapú streaming szolgáltatás, játékeszközök, továbbá fejlesztési szolgáltatások a különböző játék platformokhoz. A vizuális számítástechnikai megoldások iránti igények fokozzák az olyan kritikus és magas minőségű alkatrészeket és munkafolyamat érintő iparágak termelékenységét, mint például az autóipar, a média és a szórakozás, illetve az orvosi képalkotás. Az önvezető autók fejlesztésében is aktívan részt vesz a vállalat, amely neurális alapon működő megoldásával segíti az adat exportot, illetve a döntési mechanizmusok megvalósítását az önvezető autó projektekben.

GPU

A cég által fejlesztett GPU-t  (hatékony mobil system-on-a-chip (SoC) processzort) integrálják a szuperszámítógépes képességekkel bíró tabletekbe, az online játékokba és egyéb szórakoztató eszközökbe, valamint az autonóm robotokba, továbbá nem utolsó sorban az önvezető autókba. Ezt a GPU-t használja a fejlesztéseihez a Tesla is.

Tegra processzor

A Társaság célja a Tegra processzorok gyártásával, hogy lehetővé tegye az olyan platformok hatékonyságának javulását, mint DRIVE. A DRIVE esetében autóipari számítógépek nyújtanak szuperszámítógépes képességekkel biztonságosabb vezetést az önvezető autóknak.

Ide kapcsolódó hír, hogy a napokban indította az online oktatásokat szervező startup, az Udacity a világ első önvezető autókkal foglalkozó képzését. A háromnegyed évig tartó oktatás célja, hogy a diákok megtanulják az önvezető technológia fejlesztéséhez szükséges technológiai és mérnöki képességeket. A tananyag összeállításában összesen 14 autógyártó és technológiai vállalat, köztük a BMW, a Mercedes és az Nvidia is segédkezett. Hatalmas volt az érdeklődés a képzés iránt, a meghirdetett 500 helyre összesen 11 ezer tanulni vágyó jelentkezett. A 2400 dolláros tandíj nem tűnik túl nagy árnak annak fényében, hogy a Boston Consulting Group becslései alapján 2025-re az önvezető technológia 42 milliárd dolláros üzletággá nőheti ki magát, mintegy 100 ezer új munkahelyet teremtve.

Befektetési oldalról a vállalat növekedési potenciálja nagy volt a múltban és nagy a jövőben is. Az különösen jó lehetőségeket jelent, hogy felismerték: a korábbi virtuális játék szektorban elért eredményeket hasznosítani, és továbbfejleszteni is tudják az önvezető autókban és a mesterséges intelligencia területén.

nvidia

A november 10-én megjelent harmadik negyedéves gyorsjelentés nagyon sok örömet okozott a befektetőknek, ugyanis a vállalat 2,00 milliárd USD rekord bevétel ért el, ami 54%-kal nagyobb az egy évvel ezelőttinél. Rekord értéke volt az EPS-nek is (0,83 USD), ami 89 %-kal nagyobb az egy évvel ezelőttinél. A negyedéves készpénz osztalékokat a cég  22 %-kal (0,14 USD-ra) emelte részvényenként. A vállalat célja, hogy visszatérítsen 1.250.000.000 USD-t a részvényeseknek a 2018-as üzleti évben.

Forrás: http://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-third-quarter-fiscal-2017#sthash.CyussS2c.dpuf

A részvény egyik eleme a CME Electromobility&Smart Energy certifikátnak és mióta az alapkezelő (2016. augusztus vége) beválasztotta a portfólióba az árfolyama +57.32 %-ot emelkedett.

Ez a speciális alap a világ első és eddig egyetlen elektromobilitásra fókuszáló befektetési terméke, mindössze 0,95%/év folyó költséggel. A certifikátban többek között megtalálható a Tesla és a Lion E-mobility vállalat részvényei is. A termék Magyarországon kizárólag a CM-Equity AG vagyonkezelt portfólióiban érhető el. Ezzel kapcsolatos konzultációra jelentkezhet az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Gödrösy Balázs független pénzügyi tervező

2018-07-04T10:49:26+02:002016 november 18.|Címkék: , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet