Marihuana – drogkartell helyett részvénytársaság

Lehet egyet nem érteni vele vagy akár harcolni ellene, de a marihuana használat, sőt kereskedelem liberalizációja világtendencia. Egyre több országban váltják fel a drogkartelleket a részvénytársaságok, amelyek államilag szabályozott keretek közt működhetnek.

Ügyfeleinknek az elmúlt év végén lehetőségük volt olyan zártkörű részvénykibocsátásban részt venni, amelyben kifejezetten marihuana termesztéssel, feldolgozással foglalkozó vállalatba fektethettek. Konkrétan az Avicanna Inc. – kanadai tőzsdén jegyzett – részvénytársaságról van szó, amelynek az elmúlt hónapokban kifejezetten látványosan alakult az árfolyama, 48,5%-os emelkedés volt tapasztalható:

Marihuana háttér

Az elmúlt évtizedben egyre több ország döntött úgy, hogy liberalizálja a marihuána használatát, szabályozza vagy akár teljesen legalizálja. Ez a tendencia nemcsak társadalmi és kulturális változásokat hozott magával, hanem jelentős befektetési lehetőségeket is teremtett azoknak, akik értik és felismerik a marihuánaiparban rejlő potenciált.

Az egyik legfontosabb befektetési lehetőség a marihuána termesztésével és értékesítésével foglalkozó vállalatok részvényeiben rejlik. Azok az országok, ahol a marihuána legalizált vagy szabályozott, óriási piaci lehetőségeket kínálnak a termesztési, feldolgozási és értékesítési tevékenységek terén. Ezek a vállalatok gyakran részvényeiket a tőzsdén jegyzik, és a piaci növekedésükkel párhuzamosan jelentős hozamokat ígérhetnek a befektetőknek.

Egy másik fontos terület a kannabiszalapú termékek és gyógyszerek fejlesztése és értékesítése. A marihuána és a kannabisz különféle formáit alkalmazzák az egészségügyben, beleértve a fájdalomcsillapítást, az alvászavarok kezelését és az étvágyjavítást is. A kutatások és fejlesztések ezen a területen folyamatosan zajlanak, és olyan vállalatok jelennek meg a piacon, amelyek innovatív termékeket és gyógyszereket kínálnak ezen problémák kezelésére. Ezek a vállalatok szintén vonzó befektetési lehetőségeket kínálhatnak.

Nem szimpatikus a marihuana, de a hozam igen?

IPOguru online és offline rendezvényeinken olyan – tőzsdére készülő vagy már tőzsdén lévő – vállalatok mutatkoznak be, amelyek növekedési céljaik eléréséhez partnereket keresnek. A vállalatokat alapos vizsgálatnak vetjük alá mind jogi mind üzleti megfelelőség szempontjából, így az IPOguru közönség elé már csak a valóban arra érdemes vállalatok kerülnek. Ezen társaságok profilja a technológiai szektortól az élelmiszeriparon keresztül a különféle bányászati tevékenységig terjed. Jelenleg épp egy élelmiszeriparban működő vállalat van terítéken (részletek itt >>). Ennek megfelelően biztosan találsz köztük olyat, amely felkelti az érdeklődésed.

A magyar szabályzásra tekintettel egy-egy projekt részleteit legfeljebb 149 érdeklődővel oszthatjuk meg. Emiatt célszerű feliratkoznod értesítőnkre, és az egyes projekteknél mielőbb jelezni konkrét érdeklődésedet. Az alábbi űrlapon tudsz feliratkozni az értesítőre.

2024-03-18T14:43:27+01:002024 március 18.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment