Maradnak-e a bankok Magyarországon?

Sok hazánkban működő bank számára akár utolsó csepp lehet a pohárban a legújabb tervezett, de legalább is szándékolt kormányzati lépés, amely a devizahitelesek helyzetének kvázi végleges megoldását szeretné elérni.

Pontos részletek még nem tudhatóak arról, hogy mi is lehet a végleges megoldása a devizahitelektől szabadulásnak, de több verzió is felmerült pletyka szinten. Annyi bizonyos, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes akként nyilatkozott, hogy a kormány a kérdés megoldását őszre tervezi.

A részletek igazából sokak számára nem is fontosak, különösen ha nem rendelkeztek devizahitellel, vagy korábban „végtörlesztették” azt, viszont az új mentőcsomag esetleges következményei mindannyiunkat komolyan érinthetnek.

A devizahitelekkel kapcsolatos korábbi mentőcsomagok, valamint a bankadók és a különadó nagyságrendileg 500 milliárd forintos elvonást jelentett a bankszektor számára. Attól függően, hogy az új csomag milyen szinten fog belenyúlni a devizahitel-szerződésekbe, újabb több száz milliárd, egyes becslések szerint akár 1700 milliárd (!) forintba fájhat a szektornak.

Persze nem elsősorban a bankok nyeresége miatt kell aggódnunk, hiszen az elmúlt 20 év extra profitját már zsebre tették. A nagyobb kérdés az, hogy az eddigi vesszőfutásuk után még egy ekkora elvonás milyen lépésekre fogja késztetni a bankokat? Eddig is több bank fontolgatta a Magyarországról történő kivonulást. A másik kérdés, hogy – ahogyan amiatt a PSZÁF aggodalmát fejezte ki a Kúria döntését megelőzően – el tud-e viselni valójában ekkora veszteséget a szektor, vagy egyszerűen összeomlik. Elképzelhető, hogy milyen helyzet alakulna ki ha néhány, akár csak közepesnek számító bank is bedobná a törölközőt. Tekintettel arra, hogy önmagában a Solt és Vidéke Takarékszövetkezet „borulásakor” a betétesek kártalanítására az OBA vagyonának – nagyságrendileg 100 milliárd forint – egyharmadát felemésztette.

Ettől a helyzettől függetlenül is, mindenképpen vizsgálnunk kell, hogy hosszú évek alatt félrerakott megtakarításunk, örökségünk, vagyonunk hol van a legnagyobb biztonságban, és hol tudjuk azt esetleg nem csak megőrizni, de tisztes jövedelemre szert tenni vele, netán gyarapítani is.

Nyári utolsó HozamInfo klubestünk igazán gyakorlatias lesz, hiszen az egyes bankok konkrét ajánlatait, feltételeit hasonlítjuk össze, és keressük a hatékonyabb alternatívákat is. Egyszóval matekozni fogunk. Ezen bejegyzés megjelenésekor már csak 9 hely van a rendezvényre, ne késlekedjen a regisztrációval!

Matekoznunk kell – számoljon velünk!

Összehasonlítjuk a jelenlegi – adóktól, illetékektől, kamatvágástól terhelt – banki ajánlatokat, kamatokat és költségeket. Hol és kinek dolgozik a pénze, ha bankban tartja? Milyen konkrét alternatívák léteznek a banki megoldásokkal szemben?

2013 július 25. csütörtök 18:00-20:00

 • Matekozzunk: bankok ajánlatainak összehasonlítása
 • Banki lekötés kontra befektetés – mi a különbség?
 • Tőkevédelem helyett kockázatkezelés
 • Itthon vagy külföldön – érvek és ellenérvek
 • Hogyan, és milyen elemekből épül fel egy hatékony, korszerű portfólió?

ELŐADÓINK.

NGNagy Gábor elemző
a PortfoLife Kft. ügyvezetője, aki óriási háttértudásával, a dolgok lényegét láttatva segít a sorok közt olvasni, és új szemszögből tud láttatni ismertnek vélt folyamatokat, szituációkat, megoldásokat

GB

Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező®,
a GFS Consulting Kft. ügyvezetője, aki 19 éves szakmai tapasztalatával, külföldi konferenciákon szerzett szakirányú tudásával segít nekünk.

Helyszín

A klubesünk helyszíne : A HozamInfo központja, 1034 Budapest, San Marco utca 19. 1/1 (Térkép ide kattintva). A helyszín legfeljebb 20 fő befogadására alkalmas, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tud megtenni. A regisztrációt követően illetve a klubest előtti napon emlékeztetőként külön e-mailt küldünk a megközelíthetőséggel, pontos programmal kapcsolatos információkkal.

Költség: a klubesteken való részvétel díjmentes!

Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban jönni szeretne! Amennyiben időközben kiderül, hogy mégsem tud eljönni, kérjük, mondja le jelentkezését e-mailben, az info (kukac) hozaminfo.com címre írva!

Amennyiben többedmagával jön, a helyfoglalás miatt kérjük, őket is regisztrálja be külön!

KLUBEST REGISZTRÁCIÓ

[include file=script/klubest_reg130725.txt]

 

2013-07-18T08:26:34+02:002013 július 18.|Címkék: , , |3 hozzászólás

3 hozzászólás

 1. Bodrogi Sándor 2013-07-18 - 14:22 - Válasz

  Kedves Kocsis Gábor!

  Smak kollégájával néhány hete beszéltem telefonon és javasoltam, hogy próbálják megoldani azt, hogy a klubestet lehessen távolról is megnézni weben keresztül, akár egyszerű, egyirányú stream-el vagy – ez lenne a jobb – webkonferencia részvétellel. Ehhez teljesen ingyenes megoldások is vannak, szerintem sok embert érdekelne (engem és 3 barátomat biztosan), de nem tudnak (tudunk) fizikailag részt venni a klubesten.
  Smak Úr megígérte, hogy megvizsgálják a lehetőséget. Szeretném megkérdezni, hogy lesz-e ebben valami érdemi lépés ebben az ügyben

  Várom szíves válaszát

  Tisztelettel

  Bodrogi Sándor
  skype: bodrogi53
  mobil: +36 30 2741600

  • Zahuczky zoltán 2013-07-18 - 18:10 - Válasz

   Tisztelt Kocsis Gábor!
   Csatlakozom Bodrogi Sándor hozzászólásához. Én is támogatom a webkonferencia ötletét. Számomra is ez lenne az egyetlen lehetőség, hogy részt vegyek ezen a klubesten, mert érdekel a téma.
   tisztelettel
   Zahuczky zoltán

 2. Varga Istvánné 2013-07-18 - 22:04 - Válasz

  Kedves Kocsis Gábor!
  Szorgalmasan olvasom az e-mailjeiket, hiszen aktuális témákat ismerhetünk meg. Figyelemmel arra, hogy szegedi vagyok nem áll módomban a klubestek látogatása. Én is támogatom a webkonferencia megvalósításának lehetőségét.
  Tisztelettel: Varga Istvánné

Hagyj üzenetet