Magyar vállalat határozza meg a világ okosotthon trendjét

Az IoT és az okosotthon megoldások területén is kulcsszó a konvergencia, vagyis az a folyamat, amely integrálja, rendszerbe szervezi az egyes elemeket, eszközöket. Nem meglepő módon a magyar kreativitás ezen a területen is élen jár, sőt irányt mutat a szektornak.

A piacon egyedülálló fejlesztéssel, az okosotthont az okostársasházzal és okosvárossal összekapcsoló alkalmazással mutatkozott be a 2020 Dubaji Világkiállításon (amelyet a Covid-19 járvány miatt 2021-ben rendeztek) az okosotthon-rendszer kidolgozásával foglalkozó magyar startup, a Chameleon Smart Home Zrt. 

A Chameleon felhő alapú applikációja világelsőként köti össze a smarthome – smartbuliding – smart city hármasát, hiszen a piacon eddig minden szolgáltatás csak külön alkalmazással volt elérhető. A magyar fejlesztés iránt a nagy nemzetközi smarthome-gyártók is érdeklődnek. Szarvas Péter, a vállalkozás vezérigazgatója kiemelte: az okosváros alapköve az okosotthon, a gazdaságosabb és zöldebb jövőt az okostársasházban található okosotthonok teremtik meg. A Chameleonra 2017-ben figyelt fel a világ, újdonságuk, az okosotthonokkal kommunikáló okostársasházak révén; 2019-ben pedig elsőként fejlesztettek mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozót. A startup fejlesztéseit és a külpiacokon való bemutatkozását a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta.

Okosotthon konvergencia

A vállalat megoldásával a társasházat összefogó – eddig csak külön alkalmazásban elérhető – szolgáltatások jelennek meg ugyanabban az appban, amely az okosotthont vezérli. Egyetlen applikációval lehet akár a társasházban üzemelő fodrászhoz időpontot foglalni vagy közös költséget fizetni, de akár a társasház közös felhasználású eszközeit is meg lehet osztani, például egy elektromos autó használatát, vagy lebonyolítani egy biciklikölcsönzést.

.


.

A cég fejlesztéseinek versenyképességét nem csak a világkiállításon való részvétel bizonyítja, hanem az is, hogy az új megoldásról edukációs előadásokat is tartottak. A Chameleon a Dubaji Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében rendezett Város és vidékfejlesztés tematikus héten a Technológia és Innováció szekcióban prezentálta okostársasház megoldását a jelentős iparági szereplőknek.

Smarthome, mint attraktív befektetés

A Chameleon 2019 óta 1,015 milliárd forint értékben jutott forrásokhoz, elsősorban az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től. Az idén 40 millió forint támogatást nyertek el a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium közös pályázatán, a magyarországi középvállalatok tőzsdei megjelenését segítő Mentor Programban, a tervek szerint 2022 végéig vezetik be a céget a BÉT Xtend piacára.

A tőzsdei bevezetés előtt még néhány befektetőnek van lehetősége – nagy hozampotenciállal – arra, hogy részese legyen a vállalat sikerének. Tudj meg mindent erről a vállalat bemutatkozó rendezvényén! További részletek és ingyenes regisztrciós lehetőség az ide, vagy az alábbi képre kattintva megelenő oldalon >>>

2022-09-27T14:14:32+02:002022 szeptember 27.|Tags: , , , , , |1 Comment

One Comment

  1. […] Nem “Mulatós Király” sajátos árambeszerzési módszerére kell itt gondolnod. Felmérések szerint, amennyiben az energiafogyasztó eszközeid integrálva vannak egyetlen működés-felügyeleti rendszerbe, akár további 30% energia megtakarítást is eredményezhet. Ezt az integrációt valósítja meg az az okosotthon rendszer, amelyről legutóbbi bejegyzésünkben is írtunk. […]

Leave A Comment