Lépésről-lépésre, itthon most a töltőhálózat van soron

Sok akadály volt az elektromos autózás terjedésének útjában, amelyek sorra elhárulnak. Ma már leginkább az elterjedés sebessége a kérdés, amelynek egyik fontos eleme a tölthetőség.

A legújabb elektromos autók már 200-500 km-es hatótávval bírnak, amellyel a mindennapokban élhető alternatívái lehetnek a hagyományos autóknak. Igazából, ha olyan módon lenne tölthető, mint a benzin vagy dízel autó, senkinek nem lenne problémája vele.

A töltéssel kapcsolatban kettős nehézséggel néz ma szembe az elektromos autós. Az egyik maga a töltési idő. Akár hosszú órák is kellenek ahhoz, hogy értelmezhető mennyiségű áramot vegyen fel az autó, kevés a gyors töltő. Nem csak a gyorstöltő kevés azonban, hanem általában a töltő is, főleg Magyarországon.

A töltési sebesség tekintetében valóban van mit fejlődni. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma ennek megfelelően 15millió dollárral támogatja az extrém gyors töltési rendszerek (Extreme Fast Charging / FXC) fejlesztését mind a töltőberendezések, mind az akkumulátorok oldalán. A Porsche a saját töltési rendszerét preferálja, amely 350kW-os teljesítményével 15 perc alatt tud 80%-os töltöttséget produkálni. A töltés teljesítménye azonban nem minden, mert a mai akkumulátorok jelentős része még nem igazán szereti a gyors töltést, hamarabb kilehelik a lelküket. Egyes típusok kifejezetten korlátozzák a gyorstöltések számát. Ilyen módon tehát az FXC fejlesztéseknek az akkumulátoroknál is folyniuk kell.

Hazánkban azonban az egyre népesebb villanyautós társadalom már annak is tudna örülni, ha egyáltalán lenne (bármilyen) töltő. Talán most megmozdul valami, amelyet a Világgazdaságban megjelentekre alapozhatunk. Az e-Mobi Kft. a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával dolgozik azon, hogy elektromos autó töltés szempontjából átjárhatóvá váljon az ország.    A társaság négy nagy csomagban kívánja telepíteni a berendezéseket. A megyei jogú városokban ötven töltőhely létesül, ezek mindegyike 22 kilowattos lesz. A következő negyven, hasonló töltőt turisztikai helyszínek kapják: a Balaton és a Fertő tó térsége, illetve Tokaj. További negyven töltőt helyez el az e-Mobi kormányhivatalok közelében, főként megyei és járási hivatalok mellett. Végül az autópályák mentén húsz, 50 kilowattos berendezést helyeznek üzembe. Az említett háromszáz töltőpont úgy áll majd rendelkezésre, hogy egy berendezésen több csatlakozó is lehet.

A töltők gyártására kiírt közbeszerzési pályázat már lezárult, az 50 kW-os egységeket az Elektromotive Hungária Kft. és a francia DBT konzorciuma gyártja, a 20 kW-osokat pedig a T-Systems Europe.

Az e-Mobi sikeresen lebonyolította azt a pályázatot is, amelyben hetvenöt önkormányzat kap töltőnként másfél millió forintos támogatást, összesen 273 töltőpont kialakításához. Mivel jelenleg százhetven nyilvános töltőpont van az országban, ezek száma a fentiekkel megközelíti majd az ötszázat.

Mindez azt jelenti, hogy ha nem is rohamléptekben, de itthon is fejlődik az elektromobilitás. Világszinten pedig megállíthatatlan. Amennyiben szeretnél ebből a sikersztoriból profitálni is, akár csak olyan formán, hogy a rendszeres megtakarításodat ebbe gyűjtöd, nézd meg az ide kattintva megjelenő oldalt, és jelentkezz egy díjmentes konzultációra >>>

Összegzés
Bejegyzés címe
Lépésről-lépésre, itthon most a töltőhálózat van soron
Rövid leírás
Magyarországon a töltőpontok száma hamarosan megközelíti majd az ötszázat.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:43:40+01:002017 november 6.|Tags: |0 Comments

Leave A Comment