Kötvényszervizt mindenkinek

A szó elszáll, az írás marad – tartja a mondás, és milyen igaz. Egyre többször halljuk azt a hozzánk személyes konzultációra érkezőktől befektetési biztosításaik kapcsán, hogy „tanácsadójuk” ezt vagy azt mondta a megkötött unit linked biztosításról.

Nagy a döbbent csend, amikor szembesítjük őket azzal, hogy…

  • hiába mondták azt, hogy a nyugdíjbiztosításnak van „likvid” része, amelyről felvehetőek összegek lejárat előtt, gyakorlatilag az adójóváírás 20%-kal növelt összegét vissza kell fizetnie, ha ez történik.
  • bár az adott biztosításnál mondjuk 4% a deklarált TKM  (Teljes Költség Mutató), mégis az látható az éves kimutatásokon, hogy 14% vagy akár 25% az elvonás. Magyarul a TKM nem a valóban teljes költségeket mutatja, hiszen nem jogszabályilag meghatározott (a biztosítók döntöttek róla maguk közt), hogy milyen költségek szerepelnek benne.
  • jó eséllyel az első vagy akár még a második év befizetései is jórészt a biztosításközvetítőknél landol jutalékként.
  • az akár többszörösen fizetett alapkezelési költségek, vagy a többszörös devizakockázat miatt a kimutatott hozamok jóval alacsonyabbak, mint ugyanazon befektetések hozamai egyszerű értékpapír számlán.
  • a konstrukcióban található kockázati életbiztosítás költsége bár 38 éves korig alacsonynak mondható, e kor felett – amikor a családalapítás miatt leginkább szükségünk lehet biztosításra – rakétaként növekednek a költségei, és a nyugdíjkorhatár felé közeledve, amikor éppen a tőkefelhalmozás lenne a cél – gyakorlatilag feleslegesen csapolja megtakarításainkat, mert egy egyszerű kockázati biztosítás sokkal költséghatékonyabb lenne.

Sorolhatnánk a megdöbbenést okozó felismeréseket, amelyekkel sajnos szembesülnünk kell. Ezek a felismerések igen fájdalmasak, de képzeljük el mennyivel kellemesebb ezen idejében túlesni, mint majd sok-sok év elteltével átesni ezen, amikor már jelentős veszteségek értek bennünket, és nincs idő sem arra, hogy nyugdíjas éveinkig korrigáljuk valamiképpen a dolgot.

what_lies_under

Kötvényszervizt mindenkinek!

A fentiek miatt indítjuk útjára ingyenes kötvényszerviz programunkat. Ennek keretében lehetősége van mindenkinek, hogy behozza biztosítási kötvényét (lehetőleg az utoljára kapott egyenleg értesítővel együtt). Ezeket megvizsgáljuk, és saját stratégiáját, élethelyzetét figyelembe véve javaslatokkal tudunk élni, amelyet vagy megfogad vagy nem, ez már az Ön felelőssége. Abban biztos lehet, hogy nem fogunk Önre erőltetni semmilyen „világmegváltó egyen terméket” sem, csupán véleményezzük azt, amivel rendelkezik, és alternatívákat mutatunk.

Ingyenes kötvényszervizt az űrlapon tud kérni

[include file=script/kotvenyszerviz_urlap.txt]

2014-04-02T21:43:11+02:002014 április 2.| Kötvényszervizt mindenkinek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva