Kötelező biztosítás, baleseti adóval fűszerezve

A korábbi évekhez hasonlóan idén is október 30-án lesz kgfb-díjtarifa hirdetés, annak ellenére, hogy ez a nap vasárnapra esik. A meghirdetett díjak még nem tartalmazzák a baleseti adót – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége…

A piac szereplőinek döntése alapján idén a biztosítók a díjtarifákat a Nemzeti Sportban és a Metropol vasárnapi különszámában publikálják.

A jogszabálytervezet szerint az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díj 30 százalékának összegével megegyező baleseti adó nem épül be a biztosítási díjakba. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem kell majd megfizetni. Ha megjelenik a jogszabály és így ismertté válik a törvény végső szövege, a biztosítók az adót, annak mértékét külön sorban, a díjtól elkülönítve szerepeltetik majd az értesítőkön – nyilatkozták a MABISZ szakemberei.

A 2010. január elsejétől hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási törvény alapján a kgfb szerződések évfordulója a törvény hatálybalépését követően megkötött szerződések esetében már nem a naptári év, hanem a biztosítás megkötésének napja.

A 4,12 millió kgfb-szerződésből a becslések szerint még így is több mint 3,3 millió autósnak december 31-én „fordul” a szerződése.

Azoknak, akik nincsenek megelégedve biztosítójukkal és váltani akarnak, november 30-ig kell felmondaniuk az érvényben lévő szerződést és december 31-ig kell az új biztosítást megkötniük – hívja fel a figyelmet a biztosítók szövetsége.

MTI

November 2-től a HozamInfo oldalán is ellenőrizheti, hogy a legkedvezőbb kötelező biztosítással rendelkezik-e. Sőt, ha már rászánt néhány percet az ellenőrzésre, azonnal meg is kötheti majd online a legkedvezőbb díjtételű biztosítást.

One Comment

  1. Bákonyi Pál 2011-11-29 at 13:33 - Reply

    suzuki igniszem van b10 ben vagyok menyi lessz a kötelezőm

Leave A Comment