Klubest Cegléden – Őszintén a befektetési biztosításokról

Egyre többen kénytelenek szembesülni a ténnyel, hogy a megkötött unit linked (befektetési egységekhez kötött) biztosításuktól nem azt kapják, amit reméltek. Következő klubestünket Cegléden tartjuk, részletek alább…

A unit linked (a nyugdíjbiztosítás is ilyen) csalódások kapcsán sajnos nem egyedi jelenséggel van dolgunk, és a valóban eredményt felmutató kötvényekkel csak fehér hollóként találkozunk a gyakorlatban. De miért van ez, és mit lehet tenni a csalódás elkerülése érdekében? Hogyan lehet érdemes mégis kihasználni az állam által kínált adójóváírást?

Erre kíséreljük megadni a választ ceglédi rendezvényünkön.

deadendA klubesten átfogó képet kaphat arról, hogy…

 • Miért bizonyulhat zsákutcának sok esetben a unit linked (újabb formájában nyugdíj-) biztosítás?
 • Hogyan működik, miként próbál hozamot termelni, és mire kell figyelnie, ha rendelkezik ilyen megtakarítással?
 • Ha mindenképp ki akarjuk használni az állam által felkínált adójóváírást vagy egyéb támogatást, akkor azt hogyan érdemes?
 • Ha már biztosítás, akkor milyen alternatívái vannak biztosítási oldalon a unit linked-nek?
 • Ha már befektetés, milyen alternatívák vannak, amelyekkel biztosabban érheti el a célját?
 • Milyen kihívásokkal kell szembenéznie, ha szabadulni szeretne, milyen lehetőségei vannak?

Tudatosodjon az öngondoskodás területén, és kerülje el a zsákutcákat! Várjuk a GFS Consulting – HozamInfo ingyenes rendezvényére:

2016. 12. 01-én (csütörtök) 17:30-19:00

Előadó: Gödrösy Balázs független pénzügyi tervező, 22 éves tapasztalattal, amelyből 14 évet biztosítótársaságnál, vezető beosztásban is töltött, tehát abszolút első kézből fogják kapni a résztvevők az információkat.

16_adz_20161109_

Helyszín: 2700 Cegléd, Törteli u. 24. I. emelet:

nevtelen-1

 

Költség: a klubesteken való részvétel díjmentes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük jelezze részvételi szándékát az alábbi űrlapon!

[include file=script/gfshi-klubestreg.txt]
2016-11-28T19:49:41+01:002016 november 18.|Címkék: , , |2 hozzászólás

2 hozzászólás

 1. Budai László 2016-11-20 - 18:06

  Tisztelt Mindenki, aki a Cégüknél dolgozik!

  Régóta olvasója vagyok a Hozaminfo hírleveleinek és nagy tisztelője Önöknek, annak ellenére, hogy nem veszem igénybe szolgáltatásaikat, tekintettel arra, hogy magam kezelem a pénzem. Amit a témával kapcsolatban a legnagyobb problémának tartok, hogy a Unit Linked konstrukciókat ajánló cégek (pl. Quantis) tájékoztató anyagaiban csak a költségektől mentes hozamokat mutogatják. A költségekkel csökkentett esetben még a befektetési arany/aranyszámla/S&P index/magyar államkötvény stb. folyamatos vétele esetén is drasztikusan nagyobb hozam érhető el abban a 10-20 éves időszakban, amit ajánlgatnak. Tudom, hogy ez Önöknek evidens, ami viszont bosszant, az az, hogy nem tudom, létezik-e olyan szabályozás, ami kötelezné ezeket a cégeket arra, hogy a teljes költséggel csökkentett valószínűsített hozamokat mutathassák csak be. Bár, akkor el is tűnnének a piacról. Önök szerint lesz-e valaki, illetve van-e joga bárkinek is feljelenti ezeket a cégeket tisztességtelen üzleti magatartás miatt? Tisztelettel: Budai László.

 2. admin 2016-11-21 - 09:23

  Kedves László,
  Sajnos csak az időben bízhatunk ezzel kapcsolatban. Tudomásunk szerint mindez törvényesen működik (ez talán a legszomorúbb). A TKM (Teljes Költségdíj Mutató) egy próbálkozás volt a szabályzásra, de a „Teljes” itt koránt sem minden költséget mutat. A biztosítók, konszenzus alapján, az összehasonlítást segítendően létrehozott mutatószáma ez, amely ebben a formában inkább az ügyfelek tudatlanságban tartását segítheti elő, és véleményünk szerint igen megtévesztő.
  Saját részről mi megpróbálunk megtenni mindent a minél szélesebb tájékoztatásért, de az általunk felszámított alacsony költségek bevételei nem engednek meg akkora marketing büdzsével gazdálkodást, mint amit a biztosítók, bankok megengedhetnek maguknak. Azt kellene felismerni ügyféloldalon, hogy a székházak, a rengeteg alkalmazott és az elképesztően magas reklámköltés gyakorlatilag az ő befizetéseikből kerül finanszírozásra.
  Üdvözlettel:
  Kocsis Gábor

Hozzászólások letiltva.