Kipárnázott villamosszék, mindent tudó bugylibicska?

Divatosak manapság az „all in one”, azaz mindent egyben megoldások. Szeretnénk letudni minél több dolgot egyben, ráadásul végérvényesen, hogy ne is kelljen vele többet foglalkoznunk. Adott esetben azt sem veszi észre, hogy a kényelmes ülés valójában egy villamosszék is lehet.

Nagyrészt ez lehet a hátterében a unit linked (befektetési egységekhez kötött) biztosítások népszerűségének hátterében. No meg persze az az agresszív – néhol burkoltan, vagy akár nyíltan MLM-ben történő – értékesítési metódus, amely a rokoni, „baráti” ajánlásokat kihasználva burjánzik.

Mindent tudó bugylibicska?

knife-4-1000Kérdés, hogy ha egy termék mindenre jó, akkor az egyes funkciói optimálisan működnek? Professzionálisan hozza azt, amire szüksége van? Egyáltalán, szüksége van minden funkcióra, vagy például csak a megtakarítás lenne fontos, és a biztosítást csak Önre beszélik?

Ezek olyan kérdések, amelyeket mindenképp fel kell tennie magának!

Abba is bele kell gondolnia, hogy a jövő évtől „kő keményen” 140%-ról 108%-ra „leszorított” értékesítési jutalékot (az éves befizetés százalékában mért, a biztosító által az értékesítő hálózatnak kifizetett jutalék) megfelelő-e Önnek? Konkréten ez ugyanis azt jelenti, hogy eddig 1,4 évig, jövőre már „csak” 1,08 évig semmi mást nem tesz a befizetésével, mint „meghálálja” az üzletkötő hálózatnak a tevékenységét, azaz hogy elvitte Önhöz a terméket.

Természetesen ezzel nincs vége a költségeknek, hiszen még „csak” az ügynökhálózatot fizette ki, a befektetéssel is járnak költségek, továbbá a termékgazdának is fenn kell tartania a székházakat, alkalmazottakat, és természetesen a részvényeseknek is szükségük van profitra.

A fentiek vezettek arra az „eredményre”, amely korábbi bejegyzésünkre inspirált bennünket (ide kattintva éri el a bejegyzést), hogy egyik ügyfelünk 5 unit linked biztosítása közül a legjobban teljesítő is 2% hozamot hozott 9 év alatt. Nem évente, hanem összességében.

Ennek fényében Ön mit gondol, ha pluszban esetleg még kap is – nyugdíjbiztosítás esetén – 20%-os adójóváírást, azzal ki lesz segítve? Azt kapná ezzel, amire számított? És ha már nyugdíjbiztosításnál tartunk… Tisztában van azzal, hogy ha netán mégis „fel kell törnie a malacperselyt”, mert olyan élethelyzet adódott, amelyet csak azzal lehetne megoldani, akkor az elképesztő költségek mellett még a kapott adójóváírások 120%-át is vissza kell fizetnie?

Sorolhatnánk a kérdéseket, amelyek mindegyikére választ kell adnia magának. A teljes tisztánlátás végett, következő klubestünkön a különféle neveken emlegetett (befektetési- , unit linked, nyugdíj-) biztosításokat járjuk körül. A klubestnek vendégelőadója is lesz, Himer Csilla pénzügyi coach személyében, aki „Az öngondoskodás mentális csapdái” címmel tart előadást. Nézze meg a részleteket, és jelentkezzen az ingyenes rendezvényre, az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2018-07-04T11:00:41+02:002016 szeptember 22.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment