Készül a békaleves

Mindannyiunkat előkészítették ehhez a békaleveshez. Meg vagyunk mosva, be vagyunk fűszerezve. Csak az a kérdés, hogy amikor elkezd ömleni ránk a víz mennyire érezzük majd forrónak, és érzünk-e késztetést még időben, hogy kiugorjunk a fazékból.

Tudniillik ha a békát bedobják a forró vízbe, kiugrik a fazékból, viszont a langyos vízben jól érzi magát, és ha a fazék alá gyújtanak, és melegítik, maga sem veszi észre, előbb utóbb szép lassan megfő.

Valami hasonló érzésem van a mai helyzettel kapcsolatban. Mindenki másképp éli meg a naponta érkező gazdasági híreket. Van aki érzékenyebb, és máris próbál ugrani, mások bíznak az „AS” módszerben (Ahogy Sikerül).

Több bajom is van a rémhírekkel. Az egyik az, hogy nagy részük nem igaz. A másik az, hogy egy részük igaznak bizonyul, de nem tudjuk előre, hogy melyek azok. Az elmúlt hetekben jónéhány elérkezett hozzánk is ezekből. Mivel terjeszteni ilyeneket nem ildomos, és önbeteljesítő jóslatokba sem szeretnénk bocsátkozni, ezért ezeket nem is tesszük közzé. Annyi azonban bizonyos, hogy ezek mind abba az irányba mutatnak, hogy régen volt akkora jelentősége a vagyonmenekítésnek, mint manapság, különösen ha már a miniszterelnök is egy a vártnál sokkal keményebb 2012-ről, és jelentősen magasabb Euro árfolyamról beszél.

Összefoglalva a korábban megjelent vagyonmenekítéssel kapcsolatos írásainkban szereplő „közellenségek” tehát, kiegészítve még néhány tényezővel:

  • Magas költségek
  • Szabályozók
  • (Magas) Adó
  • Infláció
  • Devalváció
  • Állami beavatkozás
  • Tapasztalat hiánya

Ezeket a szempontokat figyelembe véve kell foglalkoznunk saját pénzügyeinkkel: befektetéseinkkel, nyugdíjunkkal, egyáltalán a mindennapi életünkhöz kapcsolódó megtakarításainkkal.

A következő bejegyzéseink az alternatívákról fognak szólni. Azokról, amelyek a felsorolt közellenségek jó részét likvidálni tudják, csak eddig nem igazán kerülhettek elénk. Vagy azért nem, mert csak most nyílt meg rá a lehetőség, vagy azért, mert a magyarországi szolgáltatóknak nem fűződött érdekük ahhoz, hogy ezeket is kínálják.

Ha Ön az érzékenyebb békák közé tartozik, és ugrana, de kevésnek tartja az itt a blogon megjelenő információt, illetve mielőbbi megoldást szeretne, javaslunk egy díjmentes személyes (vagy Skype-os) konzultációt, amelyet az ide kattintva megjelenő űrlapon tud kérni >>>

Leave A Comment