Kemény dió? – Vállalkozások finanszírozása

A hazai vállalkozók a tevékenységüknek legnagyobb gátat jelentő tényezőként legtöbbször talán a tőkehiányt nevezik meg. Ötlet van, szándék és akarat van, még talán munkaerő is akadna, de forrást nehezen találnak a megvalósításhoz.

A hitelfelvétel – a feltételek szigorodása miatt – sok esetben nem járható, de ha meg is oldható, az alacsony infláció mellett is magas kamattal szembesül a vállalkozás, amely legtöbbször képtelen kitermelni a kamatterheket.

A legjobb persze – vállalkozások esetén is – az organikus fejlődés, vagyis addig nyújtózkodni a fejlesztésekben, terjeszkedésben is, ameddig a takaró ér. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor egy-egy ötlet megvalósítása olyan szinten „dobhatja meg” a vállalkozás értékét, életképességét, hogy bűn nem megvalósítani. Ilyenkor célszerű gondolkodni a hitelben.

hitel-vanA fenti helyzetben lévő mikrovállalkozások (10 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató, 600mFt éves árbevétel alatt) számára lehet rendkívüli lehetőség a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Budapest Mikrohitel Programja.

A kedvezményes, akár évi 2,4-3,9% kamatozású hiteleket a budapesti székhelyű vagy telephelyű, életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások (akár ügyvédek vagy közjegyzők is) vehetik igénybe, leginkább az alábbi finanszírozási célokra:

  • iroda, telephely, üzlethelyiség vásárlására, építésére, átalakítására, felújításra,
  • áru- vagy anyagkészlet, gépek, berendezések, gépjármű vásárlására,
  • megrendelések, már megkötött szerződések teljesítésével kapcsolatban felmerült költségek és ráfordítások előfinanszírozására.

Valamennyi kölcsön kiszámítható kamatozással, plusz költségek nélkül, 3-10 év futamidőre, beruházás és forgóeszköz vásárlás esetén legfeljebb 10 mFt összegig, visszatöltődő hitelkeret esetén legfeljebb 7,5 mFt összegig vehető igénybe. A programba bejelentkezett vállalkozások számára a Közalapítványnál szakértői segítséget biztosítanak az üzleti terv elkészítésében, és a megfelelő finanszírozási konstrukció kiválasztásában is.

Tudjon meg többet a lehetőségről! Következő – pénzügyi tervezésről szóló – klubestünk vendégelőadója Bobor-Baranyay Boglárka, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány finanszírozási menedzsere lesz. Az előadó ismerteti a részleteket, és természetesen válaszol majd a felmerülő kérdésekre, és lehetőség lesz személyes konzultáció egyeztetésére is. Az ingyenes rendezvény részleteit és jelentkezési lehetőséget az ide kattintva megjelenő oldalon talál >>>

2016-10-20T13:30:44+02:002016 szeptember 15.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment