Keleten a helyzet változatlan

Szomorúan hallottam a legutóbbi egyik felmérés eredményét, amely szerint a fiatalok 50%-a (!) külföldön tervezi a jövőjét. Még akkor is szomorú ez, ha legtöbben azért úgy gondolják, visszajönnek majd. A jelenlegi helyzet ismeretében persze nem nagyon csodálkozhatunk. Nincs ez másképp a pénzzel sem.

A pénz is keresi a helyét. Szereti a nyugalmat, biztonságot, de van olyan is, amely inkább kalandozna. Mivel keleten a helyzet változatlan, csak a merész pénz mer itt maradni. Merész pénz pedig mindig van, mert nagy a kapzsiság, és vannak akik szeretnek kockáztatni a nagyobb nyereség reményében.

Nem csoda, hogy olyan magasak a kötvényhozamok, és ezzel együtt banki kamatok nálunk. Be kell vonzania az országnak a merész pénzt. Azokat a befektetőket, akik mernek kockáztatni. Mert Magyarországon tartani a pénzt bizony igen nagy kockázatot jelent. Valljuk be, titkon mi is tudjuk ezt, még ha a mindennapokban nem is ez foglalkoztat bennünket folyton, itthon nincs minden rendben. Ezt a kockázatot fizetik meg a bankok a magasabb kamattal, az ország a magasabb kötvényhozammal.

A kérdés az, hogy mi magánemberek mennyire tudunk, akarunk kockáztatni? Ráadásul még két lépcsős kockázattal is számolhatunk. Mert lehet az embernek magyarországi befektetése – itt kibocsátott értékpapír, kötvény, részvény stb. – itthon is meg külföldön is. Ha itthon tartjuk hazai befektetésünket, természetesen dupla kockázatot futunk.

A lényeg szerintem a szabadság, és a kockázatporlasztás lehetősége. Szabadság azzal kapcsolatban, hogy akarok-e Magyarországi befektetést, másrészt ha akarok, akkor is megtehessem, hogy ne csak itthon, kockázatoktól övezve tartsam a vagyonomat, befektetéseimet, válogathassak olyan megoldások közt is, amelyek számomra leginkább megfelelőek. Persze mindezt ismerős környezetben, megfelelő jogi garanciákkal, mert ha külföldre merészkedik az ember, talán ez az egyik legfontosabb.

Szerdai klubestünkön ennek a szabadságnak lehetőségét – az itthoni, folyton változó szabályozóktól független szabadságot – mutatjuk meg. Nézze meg a részleteket, és regisztráljon a díjmentes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2012-12-10T17:00:45+01:002012 december 10.|Tags: , , , |1 Comment

One Comment

  1. Szabadka János 2012-12-11 at 21:56 - Reply

    Sajnos nem csak a fiatalok hagyják el az országot,hanem a munkaképes idősebb nemzedék is.Jó magam is augusztus óta dolgozom Németországban,hasonló korú kollégákkal,és eggyikünk sem tervezi,hogy véglegessen hazamenjen.(Én sem)
    Üdvözlettel,Sz.János

Leave A Comment