Jó munkához idő kell?

A „jó munkához idő kell” mondás, mint minden népi bölcsesség, alapvetően megfogja a lényeget. Ellenben van egy másik bölcsesség: „az éremnek mindig két oldala van”, és ez bizony ebben az esetben is igaz, hiszen könnyen a döntésképtelenség csapdájába kerülhetünk, ha fölöslegesen járunk körbe ezerszer egy témát.

A helyzet az, hogy pénzügyek, befektetések, vagyongyarapítás terén nem elsősorban az első lépés megtételéhez kell sokat gondolkodnunk, munkálkodnunk. Persze könnyebbnek tűnik nem változtatni semmin, és esténként nézni a Barátok közt-et a TV-ben, ráadásul ha nem változtatunk semmit, egyéb komfortzónánkból sem kell kitörnünk, nem kell új dolgokat megtanulnunk.

dontesPedig valójában csupán arról kell döntenünk, hogy maradunk-e a lassan már megszokott, béka feneke alatti bankbetétes kamatkörnyezetben, vagy megelégszünk-e a jelenleg kibocsátásra kerülő államkötvények hozamaival. És itt nem „hitkérdésről” van szó. Nem kell elhinnünk, hogy igenis különösebb erőfeszítés nélkül, gyakorlatilag a bankbetétekhez hasonló, vagy akár nagyobb (!) biztonság mellett a bankbetétek kamatszintjének háromszorosát vagy akár még nagyobb nettó hozamot is el lehet érni. Nem hinnünk kell benne, mert ez tény. Minden megbízónk tisztában van ezzel, hiszen folyamatosan bizonyítjuk nekik, sőt saját maguk tapasztalják.

A valódi munka akkor kezdődik, amikor a fenti – rövid átgondolást igénylő – döntés ténylegesen megszületik valakiben. Tehát nem csak sopánkodunk, hogy „de szép is volna”, hanem elindulunk. Ennek a munkának a terhe viszont leginkább már ránk -MiFID II irányelvek alapján dolgozó – tőkepiaci tanácsadókra hárul, hiszen mi szállítjuk futószalagon a megbízó céljainak eléréséhez szükséges megoldásokat.

A jó hír az, hogy folyamatosan „érkeznek vonatok”, amelyekre fel lehet szállni, „osztjuk rá a jegyeket”. Természetesen nem kényszerítünk senkit, így sokan nem szállnak fel, csak a „képeslapokat”, azaz megbízóink sikeres befektetéséről szóló beszámolóinkat kapják, hogy bizony erről a néhány hónap alatt termelődött néhány százalék – jobb esetben akár 10-15% – hozamról maradtak le.

Az idő tényező

Egy-egy épp érkező vonatra felszállni bármikor lehet, csak kérdés, hogy mire rászánjuk magunkat a döntésre, addig hány vonatot hagyunk elmenni magunk mellett. A kamatok – hozamok világában pedig az idő nagy úr. Egyáltalán nem mindegy, hogy például a megörökölt 50-100ezer, vagy akár csak megtakarított 10ezer Eurónk mondjuk 10 éves távlatban átlag nettó 2,4% vagy nettó 8% hozamot produkál. Nézzük meg a különbséget kerek 100ezer Eurónál:

24vs8

A 26-27ezer és a 115ezer Euró, mint hozam közt igen tetemes a különbség, pedig ugyanarról az örökségről, megtakarításról beszélünk.

Na de a biztonság…

Igen ám, mondhatja bárki, de a bankban biztonságban van a pénzünk. Csak egy gyors kérdés: biztosabb helyen van-e a pénzünk, egy meggyötört, különadóktól sújtott magyarországi kereskedelmi bankban, mint…

 • korábbi kibocsátású – magasabb hozamú – magyar államkötvényekben,
 • egyéb, fejlődő piacnak számító más állam kötvényeiben,
 • neves német vállalkozások kötvényeiben,
 • más nyugat-európai, vagy tengerentúli, nagy piaci hatású vállalkozás kötvényeiben,
 • ugyanazon banknak (mint ahol betétjét elhelyezné) a banki kamat többszörösét fizető kötvényeiben?

Azt hiszem a választ mindenki meg tudja erre adni. Különös tekintettel arra, hogy – kerülve a „mindent egy lapra” megoldást – nem kell minden vagyonunkat egyetlen eszközbe fektetnünk, és így porlasztani tudjuk az esetleges kockázatokat.

Hogy halogat vagy dönt, az az Ön felelőssége. A céljait elérő megoldások szállítása a mi feladatunk.

Kérje saját befektetési politikájának díjmentes elkészítését! Teljes körű tájékoztatást kap, hogy miként tud kiemelkedően profitálni biztonságos keretek közt. Töltse ki a befektetési politikát igénylő űrlapot az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

4 hozzászólás

 1. Erdélyi István 2014-06-27 at 03:32 - Reply

  Igazából a banki tőkeáttétellel van gond..de nagyon-nagyon nagy gond…
  A bank ma már főleg úgynevezett teremtett pénzt ad kölcsön, aminek nagy részét nem váltják fel/át/be rendes papírpénzre a hitelt felvevők, csak átutalják a másik bankszámlára, így nem derül ki a TRÜKK, mert az emberek azt hiszik hogy a bank a betétesek pénzét adja ki hitel formájában, és a kamatból és egyéb díjakból tartja fenn magát, pedig DEHOGY he, he, ha, ha, hi, hi,….birkák (kivéve, akik ezt az egészet folyamatosan működésben tartják meg akik tudnak róla, de nem sokat tehetnek, ők nem birkák). Nyilvánvalóan ezt nem tanítják széles körökben!
  Tehát egy bank a betéteknél sokkal több pénzt tart kihelyezve.
  Ez a többlet pénz úgynevezett „számla pénz”. Az arány a banki tőke áttétel.
  Végül is a „hitelezésen” keres iszonyatosan a bankrendszer, de nem úgy ahogy a többség jelenleg elképzeli….
  Mivel a banki tőke áttétel kb 5 – 50 szeres, ezért a haszon több ezer %…
  mert a kamatot a kihelyezett (nagyrészt teremtett számlapénz) után kell
  fizetni és még a teremtett számlapénzt is vissza kell fizetni..
  Nagyon érdekes üzleti modell.
  Ekkora haszonért sok mindenre képes az ember….és a bank…is…és nyilván a világot uraló hatalmi elit meg főleg !
  Mit gondoltok, szerintetek igaz lehet EZ a SZÖRNYŰSÉG?
  A „banki töke áttétel” nem Össze esküvés elmélet, ez egy egyszerű számszaki tény, nyilvános is, „törvényes” is, de nem köztudott..pedig már régen kitalálták, több száz éve.
  Megnézed bármely bank honlapján, hogy mennyi az adott bank kihelyezett hitele és mennyi a pénzeszköze. A kettő aránya a banki tőke áttétel. Magyar bankoknál ez kb 6 szoros jelenleg.
  Ezek után nem lehet „véletlen” a sok adósságcsapdás ember.. (család….és vállalkozás).
  Ezek nagyrészt BECSÜLETES MUNKÁS emberek, akik boldogulni szerettek volna és bíztak a munkabérek és a jövedelmük emelkedésében, de a jövedelmek inkább csökkentek, a megélhetés költségei emelkedtek viszont az utóbbi 10 évben és ez főleg ennek a túlzásba vitt banki töke áttételes hitel-kihelyezésnek a közvetett következménye. Lásd pénzügyi válságok.
  Mit gondoltok, szerintetek igaz lehet EZ a SZÖRNYŰSÉG?
  A „semmi”-ből előállított, úgynevezett „teremtett” számlapénzt igazi, munkával megszerzett pénzzel kell „törleszteni”, ezért egyre nehezebb az „igazi” pénzt megszerezni…a szerencsétlen, de becsületes emberek harcolnak egymással és a világgal, hogy becsületesen törlesszék hiteleiket, hogy kifizethessék magát a majdnem semmiből teremtett számlapénzt is és még annak a folyamatos (kamatos) kamatait és egyéb költségeit is.
  Mit gondoltok, szerintetek igaz lehet EZ a SZÖRNYŰSÉG?
  Ha mindenki igazi papír pénzt venne fel, mint kölcsönt, akkor annak akár 10-20% kamata, csupán csak „borravaló lenne a bankok számára – a jelen viszonyok közt – keletkező több 1000 (írd és mond: ezer) %-os haszonhoz képest. Úgy is fogalmaznak, hogy „kiszárad” a gazdaság, ha túlzásba viszik a tőkeáttételt….A gazdasági szakemberek folyton próbálják csökkenteni a tőkeáttételt, de a bankok ellenállnak…sőt!
  Aztán jön egy válság vagy háború, ami leginkább a szegény embereket súltja megint.
  Ezt igazolja: BÁZEL III vagy OTP éves jelentések CORVINUS egyetem: Banküzemtan tantárgy. stb, stb,….világ-válságok, „pénznyomtatás=QE”
  Nézd meg a tőkeáttételt a tözsdézésben, ott is ott van, de nyilván más módon.
  Emberek, tájékozódjatok, gondolkodjatok!
  Emberek, kérjetek kölcsönt a családotoktól a barátaitoktól és szabaduljatok meg az adósságaitoktól!
  Ne vegyetek fel többé hitelt mert ezzel magatoknak ártotok társadalmi szinten!!!!!

 2. Erdélyi István 2014-06-27 at 03:34 - Reply

  Az előző szöveg vagy ahhoz hasonló információ megosztása miatt több fórumról már kitiltottak, vajon miért?

  Ti is ki fogtok tiltani?

  • Kornél 2014-06-27 at 15:13 - Reply

   Kedves István!

   Miért tiltanánk, hiszen véleményszabadság van, immár hivatalosan 24 éve vagy csak korlátozottan?:)
   Nyilván a gond inkább abban leledzik megítélésünk szerint is, hogy nem mindegy milyen adoptált vagy legtöbbször inkább „reánk tolt” információk alapján hozunk „felelősségteljes” döntéseket, akár a pénzügyi területeken is. A fogyasztókkal szembeni elsődlegesség fogalmát pedig a szolgáltatói magatartás hiányában lehet, és kell felfedeznünk már hosszú ideje kis hazánkban, de mi is azon munkálkodunk, hogy mindez a pozitív irányba változhasson. Sok sikert Önnek is, és várjuk szeretettel amennyiben szeretné munkásságunkat jobban megismerni! Üdv. S.Kornél

 3. Kocsis Gábor 2014-06-30 at 14:04 - Reply

  Kedves István,
  valóban sok – fogalmazzunk finoman – az „anomália” a kereskedelmi bankokkal kapcsolatban. Nem véletlen, hogy egy ilyennel sincs komoly kapcsolatunk, sőt a megbízóinkat kifejezetten a vagyoni értékek (a saját nevükön lévő, nem egy pénzintézet tulajdonában lévő befektetések illetve vagyonépítés) felé orientáljuk. Mellesleg a bankok ügye valójában a jéghegy egyik csúcsa csupán.

  A magánszemélyként történő hitelfelvételt egyébként – függetlenül attól, hogy a bankoknak ezen mekkora a hasznuk – pedig jómagam kifejezetten károsnak gondolom, mert hajlamossá tesz a sok esetben nem is saját, hanem a fogyasztói társadalom által generált vágyak azonnali kielégítésére, amellyel gyakorlatilag üveggyöngyökért adjuk el a még meg sem keresett millióinkat…

  Az „összeesküvés elméletekkel” kapcsolatban két stratégiai szempontot kell vizsgálnunk, én legalább is ezt szoktam. Egyrészt elfogadom, hogy akár igaz is lehet, de tudom, hogy ebben egyén nem (de akár kisebb szervezet sem) tud mit tenni, azon túl, hogy tud róla, beszél róla, és ennek megfelelően próbálja elkerüli a csapdákat. Másrészt nem süppedhetünk a „nincs mit tenni”, „nincs értelme az életnek” érzésvilágba, saját mikrokörnyezetünkben meg kell tennünk azt, amit lehet…

  Üdvözlettel:
  Kocsis Gábor

Leave A Comment