IPO a gyakorlatban

Magyarországgal ellentétben vannak a világnak olyan térségei – Kanada is ide tartozik – amelyeknél nem világraszóló címlapsztori, ha egy cég tőzsdére megy. Valójában ez a természetes, hiszen a tőzsdének az a dolga, hogy összehozza a befektetőket a vállalatokkal.

Novemberben adtunk hírt egy korábbi egyedi befektetésről, amelyből tisztes profittal szálltak ki megbízóink (részletek itt >>). Nem csak a „fintech” illetve „bigdata” területek érdekesek azonban. Legalább ennyire látványos fejlődésen megy keresztül a megújuló energiák piaca. Sokkal többről szól ez, mint a mostanában a híreket uraló napelemes, szélerőműves megoldások. A rendkívül jó pénzügyi adatok mellett – gondos átvilágítás után – ezért is került látókörünkbe elmúlt összel, egy a kanadai tőzsdére készülő vállalkozás, a Green 2 Blue Energy Corp.

A cég vezérigazgatója vendég előadója volt október végi VIP Ügyfélklubunknak, ahol bemutatta az eddig elért eredményeiket, és felvázolta azokat a Lengyelországban és Indonéziában megvalósítandó projekteket, amelyeket a zárt körű részvénykibocsájtás révén a cégbe kerülő tőkével meg fognak valósítani.

Két, nem szorosan összefüggő piaci szegmens összeolvasztásában rejlik a cég projektjeinek ereje. Konkrétan a biomassza gázosításból nyert elektromos energia termelést ötvöztek a pelletgyártással. Ebben a felállásban a pellet gyártáshoz szükséges komoly energiamennyiséget gyakorlatilag ingyen szerzik meg, sőt, a termelődő többlet energiát értékesítik is. Ilyen módon nem csoda, hogy a jelenleg is 2000t/hó lekötött pellet gyártó kapacitásuk mellé további 5-10000t/hó pelletre tudnak szerződni. A pellet, mint alternatív tüzelőanyag reneszánszát éli Európában, évente 8-10%-os bővülési ütemmel.

A zárt körű jegyzés november folyamán lezárult, amely lehetőséggel sok megbízónk élt is, és tulajdonrészt szereztek az akkor még tőzsdei bevezetés előtt álló cégben. A részvényvásárlás mellé ők még ún. warrant-ot is kaptak, amely lehetővé teszi számukra, hogy az elkövetkező időszakban fixált áron további részvényeket vásárolhassanak, látva az árfolyam fejlődését.

A december 28-i tőzsdére lépés napján a jegyzéshez viszonyítottan +100%-os szinten is járt az árfolyam, ami rendkívül jó piaci fogadtatásnak tekinthető. Természetesen egy ilyen befektetés nem rövid távra szól, és megbízóink sem gyors profit reményében mondtak igent a jegyzésre. 1-5 éves távlatban egy ilyen befektetés igazi motorja lehet a portfóliók fejlődésének. Ezen az időtávon természeresen az árfolyam többszöröződésére is számítani lehet. Az ilyen – a szokásosnál kockázatosabb, de nagyobb hozampotenciállal rendelkező – egyedi befektetésekből célszerű külön portfóliót építeni, amelyet a vagyonkezelő kezel, így az optimális pillanatban realizálni tudja a profitot. Nem kell tehát folyamatosan a tőzsdei árfolyamokat bújnia a befektetőnek, hiszen arra megvannak a megfelelő szakemberek.

Az egyedi befektetésekről is szót ejtünk 2018-as első klubestünkön, január 23-án. A 15-18 fős befogadóképességű termünk miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Nézd meg ide kattintva a részleteket, és jelentkezz az ingyenes rendezvényre, amíg még van hely >>>

Összegzés
IPO a gyakorlatban
Bejegyzés címe
IPO a gyakorlatban
Rövid leírás
Sokkal többről szól a megújuló energia ipar, mint a mostanában a híreket uraló napelemes, szélerőműves megoldások. A rendkívül jó pénzügyi adatok mellett - gondos átvilágítás után - ezért is került látókörünkbe elmúlt összel, egy a kanadai tőzsdére készülő vállalkozás, amelynek IPO-jában megbízóink is részt vettek.
Közzétette
HozamInfo
2018-01-05T11:14:30+01:002018 január 5.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment