Így indul – és teljesedik ki – a vagyonépítés

Múlt héti videóblogunkban arról beszélgettünk, hogy valójában „a nulláról” kezdve sem reménytelen feladat, akár egy komolynak számító vagyon felépítése. Szigorúan a számok „tükrében”, fussunk neki pár lehetséges alternatívának!

Modellezzünk! Kezdjük a – közel 10 éves – múlt tényszámain alapuló kalkulációval, és annak grafikus ábrázolásával. Mivel a megtakarítási portfólió nem egy bankbetét, hanem tőkepiaci befektetés, annak természetéből adódóan nehéz előre megmondani azt, hogy pontosan mi lesz 10-20 év távlatában a megtakarítás eredménye. Éppen ezért, az alábbi modellezésben az elmúlt évek legjobb és legrosszabb éveinek hozamaival, valamint a közel 10 éves tényleges átlaggal is számoltunk. Ilyen formán látszani fog a leginkább pesszimista és az optimista forgatókönyv szerinti értéknövekedés is.

Az alábbi táblázatban láthatóak a számítás alapjául szolgáló adatok: a rendszeres befizetési összeg, valamint a megtakarítás hátterét adó befektetés háromféle (legjobb év, legrosszabb év, illetve a sokéves átlag) nettó hozama. Ezen adatok felhasználásával – minden felmerülő költséget is figyelembe véve – készült a kalkuláció. A kék vonal láttatja befizetett összegeket. Másik három színnel jelöltük a három forgatókönyv szerint a megtakarítás aktuális értékét a grafikonon.

1. ábra

Fontos és jogos kérdés azonban, hogy a modellezéssel szemben mi lesz a valóságban? Az elmúlt év végén indítottuk útjára a rendszeres megtakarításra fókuszáló HozamKassza megoldást. A portfóliókezelés mellett – látva azt, hogy nincs hazánkban valódi eredményeket hosszú távon felmutatni tudó alternatíva -, ezzel akár szó szerint már a nulla tőkemérettől indulva – minden megkötés és magas költség nélkül, magas garanciaszintek mellett – el lehet kezdeni a hatékony vagyonépítést.

Ez azonban csak a kezdet. Ahogy a fenti ábrán látszik, ezzel igen hamar elérhető az a 10-25ezer eurós szint, amelytől kezdve már az aktív vagyonkezelés dinamikája érvényesülhet. Az ebből következően magasabb hozamok még inkább fel tudják gyorsítani a vagyon gyarapodását.

Alább látható egy novemberben nyílt HozamKassza számla, amely már az elmúlt néhány hónapban is – együttesen a hozamoknak, és a számlatulajdonos befizetéseinek köszönhetően – szépen tudott gyarapodni:

2. ábra

Még néhány hónap, és ez a számla eléri a legalább 10ezer eurós méretet, amikor már nem csak egyetlen – a fenti (1. ábra) modellezésben megmutatott – hozamokat produkáló értékpapírba fog fektetni, hanem egy valódi portfólió épül fel, sokkal látványosabb eredménnyel.

Jó példa erre egyik régebbi megbízónk portfóliója, amely másfél éve lépte át ezt a 10ezer eurós határt. Itt – folytatva ezt a tudatos vagyonépítési ütemet – már néhány év múlva a vágyott 100ezer eurós méret közelében lehetünk:

3. ábra

Ez a vagyonépítés, megtakarítás valódi ereje. A komplex megoldás, az egyénre szabott magtakarítás, majd az így felépült nagyobb tőke vagyonkezelése az, amely vissza fogja adni számodra azt a megtakarítási kedvet, amelyet az elmúlt húszegynéhány év pénzügyi megoldásai jó eséllyel elvettek Tőled.

Hogy pontosan mi is ez? Hogyan működik? Milyen beépített biztonsági elemekkel rendelkezik? Hogyan tudja elérni ezt a hatékonyságot? Ezekre a kérdésekre is megadjuk a választ Megtakarításból Milliomos Klubestünkön. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Így indul - és teljesedik ki - a vagyonépítés
Bejegyzés címe
Így indul - és teljesedik ki - a vagyonépítés
Rövid leírás
Ez az, ami vissza fogja adni számodra azt a megtakarítási kedvet, amelyet az elmúlt húszegynéhány év pénzügyi megoldásai jó eséllyel elvettek Tőled.
Közzétette
HozamInfo
2018-07-04T10:40:36+02:002017 május 22.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment