Hozam – adatfrissítés

Időről-időre nyomon követjük a menedzselt portfóliókban szereplő befektetési instrumentumok alakulását. Októbertől beszélünk már két fontos, jelentős potenciállal bíró befektetésről, amelyek vagyonkezelő partnerünk „gyermekei” bizonyos szempontból.

Az egyik ilyen instrumentum a CM-Eqity AG saját befektetési alapja, amely kifejezetten nemesfém bányák részvényeivel operál. Folyamatosan elemzi, és helyszíni szemlékkel megerősítve dönt arról, hogy mely vállalatok papírjai legyenek az alapban, így optimalizálva az eredményeket az egyébként is nagy potenciállal rendelkező piacon.

Erről az – egyébként hazánkban csak portfóliómenedzsment keretében elérhető – alapról, illetve a nemesfém bányatársasági befektetések indokoltságáról igazán sok hírt adtunk 2015 őszétől (például itt és itt is). Az alap elmúlt három hónapos eredménye magáért beszél: 30% feletti növekedést ért el.

CME_GS

A másik, még látványosabb eredményt a korábban szintén többször említett (például itt) instrumentum, a technológiai szektorból a Lion E-Mobility AG papírjai, amelyek – köszönhetően a briliáns újításoknak, és természetesen a kimagaslóan jó pénzügyi adatainak, rakétaként emelkedtek az árfolyamai. Az elmúlt 4 hónapban 300%(!) feletti emelkedés volt tapasztalható:

LEM

Ez a múlt, de mi várható a jövőben?

Az a jó hírünk, hogy Önnek ezekkel a kérdéssekkel nem kell foglalkoznia, ha menedzselt portfólióval rendelkezik. Sőt, azzal sem kell foglalkoznia, hogy meddig érdemes tartania ezeket, vagy más papírokat. Portfólióját ugyanis a vagyonkezelő folyamatosan menedzseli, és akkor kerülnek megvásárlásra vagy értékesítésre a papírok, amikor azokon a legoptimálisabb – legyen az 5% vagy akár 300% – hozamot elérte, minimalizálva az esetleges kockázatokat.

Ezt jelenti a portfóliómenedzsment. Nem csak az optimális hozamot tudja nyereségként zsebre tenni, hanem felesleges időt, energiát, idegességet sem kell befektetésére pazarolnia. Miért is tenné, amikor megvan a saját szakmája, ott a családja, amire és akikre sokkal fontosabb figyelnie. A vagyonkezelőnek pedig ez a feladata, és megvan hozzá minden tudása, piacismerete, gyakorlata, és befektetéstechnikai eszköztára.

Jelentkezzen vagyonkezeléssel kapcsolatos, díjmentes konzultációnkra, ahol közösen kialakíthatjuk az Önnek leginkább megfelelő vagyonkezelési stratégiát. Részletek és jelentkezés az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2016-03-18T09:47:02+01:002016 március 18.|0 Comments

Leave A Comment