Honnan jöjjön a jövedelem

Ha az életünknek a pénzügyi bevétel oldala nincs rendben, bizony kényelmetlenné – adott esetben boldogtalanná – teheti az életet, mert a pénz ugyan valóban nem boldogít, de igen megkönnyíti az életünket, ha nem szenvedünk benne hiányt. Alapvető kérdés tehát az, hogy mennyi a jövedelmünk, de legalább ilyen fontos az, hogy honnan jön.

Amikor itthon megkérdezünk valakit, hogy miből él, leginkább valami olyan választ kapunk, hogy tanár, mérnök, könyvelő, nyugdíjas, netán vállalkozóként szerez jövedelmet. Ezek közül valójában a nyugdíj típusú jövedelem a kakukktojás, hiszen minden egyéb esetén az adott havi munka, tevékenység termeli meg a jövedelmet, míg a nyugdíj egyfajta passzív jövedelem a munkában töltött évekre alapozva.

Bár egyre többen vannak, mégis igen kevesen még, akik sikeres vállalkozásukból termelt jövedelmüket – legalább részben – nem visszaforgatják az egyre bizonytalanabb vállalkozásba, hanem befektetik azt, megteremtve ezzel egy passzív jövedelem lehetőségét.

A vállalkozói hév persze sokszor elragadja a vállalkozót, és folyamatosan fejleszteni akarja vállalkozását, amely természetesen mindig igényli a tőkét. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen szeretünk nagyot álmodni, ami legtöbbször feltétele is a kiemelkedő eredményeknek.

vallalkozás_stációkEgy dolgot azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mindennek, így a vállalkozásoknak is életgörbéje van, nem tartanak örökké a sikerek. A felívelő szakaszban meg kell találnunk azt a pontot, amikortól már nem szabad „ész nélkül” minden megtermelt jövedelmet visszaforgatnunk. A vállalkozás van értünk, nem pedig mi a vállalkozásért, és ha nem cselekszünk időben, egyszer csak azt fogjuk észrevenni, hogy van egy nagy múltú, anno sikeres vállalkozásunk, amelyben jól kerestünk ugyan, de ez már a múlté, és perspektívát vesztve indítanunk kell majdnem nulláról egy új vállalkozást, rosszabb esetben kereshetünk egy jó állást magunknak.

Vállalkozás esetében tehát talán még fokozottabban igaz az öngondoskodás, a megfelelő tartalékképzés illetve céges vagyon magánvagyonná konvertálása.

Egy jól menő vállalkozásból minden különösebb erőfeszítés nélkül ki lehet venni – és félretenni – évente néhány tízezer, netán százezer Eurót is. Sikeres cég életében ez nem okoz különösebb törést, viszont az a biztonság, amely néhány év alatt kiépülhet ebből, bárkit nyugalommal tölthet el. Akár abban is gondolkodhat, hogy előrehozza a nyugdíjas éveket akár 50 éves korától kezdődően, amikor nem csak ideje, de még energiája is van arra, hogy kedvteléseinek, önmegvalósításának tudjon élni, hiszen a cégből konvertált vagyon hozamai már önmagukban olyan jövedelmet generálnak, amely lehetővé teszi mindezt.

Ebbe gondolnak bele viszonylag kevesen vállalkozói körökben, pedig az egyik legerősebb ökölszabály az, hogy megtakarítani akkor kell, amikor van miből. Persze soha nem késő elkezdeni a magánvagyon felépítését, de sokkal „kevésbé fájdalmas” ez akkor, amikor „szalad a szekér”.

A vagyonépítés értelemszerűen csak látványos hozam és megfelelő kockázatkezelés mellett lehet valóban sikeres, amelyhez célszerű tisztában lennünk saját magunkkal, és a beállítottságunkhoz, élethelyzetünkhöz igazított megoldásokkal is. Ennek teremt jó alapot, ha rendelkezünk egy személyre szóló befektetési politikával.

Kérje saját befektetési politikájának díjmentes elkészítését! Teljes körű tájékoztatást kap, hogy miként tud kiemelkedően profitálni biztonságos keretek közt. Töltse ki a befektetési politikát igénylő űrlapot az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2014-06-30T14:31:09+02:002014 június 30.|Tags: , , , |1 Comment

One Comment

  1. Erdélyi István 2014-07-02 at 14:42 - Reply

    Kedves Hozaminfo szakemberek! Jól látják a lényeget, ezért kérem beszéljenek, írjanak -persze csak ha érdeküket szolgálná -senkit sem akarok bármi rosszra agitálni, a banki tőke áttételről is, amelynek áldozata sok millió ember a földön így ŐN is…én is.. .Áttételesen -sajnos- én is benne vagyok az összes háborúban -fizettem a „(anti)terrorista hadműveletek” költségeit előre. Ez azért van, mert a tőkeáttételes hitelezés hihetetlenül magas nyereségességű a törvényes csalóknak, ezért az igazi pénzem, ami nem virtuális volt azaz megdolgoztam érte, (szemben a bankok kihitelezett látszólagos számla pénzeivel) eljutott több háborús övezetbe is…Köszönettel és tisztelettel.
    Ha tévedek, akkor levelem kérem tekintsék tárgytalannak.
    Üdvözlettel és köszönettel.

Leave A Comment