Hamarosan indulnak a nyugdíjpénztári kifizetések

A volt magánnyugdíjpénztári tagok egyenlegük infláció feletti hozamát legkésőbb augusztus 31.-ig kaphatják meg a pénztáraktól, körübelül két hét múlva elindulhatnak a kifizetések – tájékoztatott Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Minden adat a pénztárszolgáltatók rendelkezésére áll, ezek alapján ki tudják számolni volt tagjaik reálhozamát. A pénzt küldhetik postán, utalhatják bankszámlára vagy önkéntes pénztári számlára is.

Aki nem nyilatkozott a kifizetés módjáról, annak automatikusan lakcímére postázzák az összeget, de akkor sem veszik el a pénz, ha így sem érhető el a tag, ez esetben egyéni állami társadalombiztosítási számláján írják jóvá – ismertette a részleteket Selmeczi Gabriella.

Megjegyezte, amennyiben az ügyfél vitatja reálhozama mértékét, akkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez forduhat panasszal. A volt tag akkor sem jár rosszul, ha a fordulónapon számlájának egyenlege negatív, veszteségét a társadalombiztosításnál vezetett egyéni számláján jóváírjuk – fűzte hozzá a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott.

2012 január elsejétől bevezetik az egyéni társadalombiztosítási számlát is, itt az állampolgárok nyomon tudják majd követni munkáltatójuk nyugdíjjárulék befizetéseit, az adatokat visszamenőleg is feltöltik – mondta el Selmeczi Gabriella.

Forrás: Kormány.hu

2011-06-24T19:36:34+02:002011 június 24.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment