Ha olaj, akkor Texas

A ’80-as évek – a Dallas tévésorozat sugárzása – óta mindenki tudja, hogy milyen nagy szerepet játszik az olajiparban Texas. Ez a tagállam jelenti Amerika számára az éltető energiát és nyersanyagokat.

Az ukrajnai orosz invázió felértékelte az energiahordozók, így Texas szerepét is, a piacon. A texasi Permi-medence az amerikai össz-olajtermelés közel felét produkálja.

Lassú rajt

Nyilvánvaló, hogy az egekbe szökő olaj- és gázárak kedveztek a texasi olajkitermeléssel foglalkozó vállalatoknak, de számos nehézséggel néztek szembe az olajcégek 2022-ben.

Eleinte a munkaerőhiány, az ellátási lánc problémái, a tétova pénzügyi támogatók és a Biden-adminisztrációval fennálló fagyos kapcsolat korlátozta a texasi olaj- és gázipari vállalatok kitermelésének növelését. 2022 tavaszán a nagy energiavállalatok bojkottálták az orosz olajat és gázt, néhány amerikai politikus gyorsan felszólalt az amerikai energiatermelés felpörgetése, az űr betöltésére mellett. A termelés felpörgetéséhez azonban több munkásra, anyagra és pénzre van szükség, és az iparágban dolgozók ugyanazzal a munkaerőhiánnyal és az ellátási lánc problémáival kell szembenézniük, amelyek számtalan vállalkozást sújtottak a COVID-19 pandémia alatt. A világjárvány kezdetén az olaj és a gáz iránti kereslet zuhant, sok olajmezőn dolgozó vállalat és szakember is végleg kiszállt az iparból.

Az energiaválság sok mindent felülír

Az ukrajnai háború azonban, 2022 elejéhez képest 50%-kal megemelte az olaj árát, és bár azóta ez a 80USD szintekre mérséklődött, jelenleg is jóval magasabb a Permi-medencében kitermelt olaj és gáz nyereségtartalma a korábbiaknál. A termelés fokozott fellendítéséhez azonban a vállalatoknak jelentős pénzügyi hátteret kellett, kell biztosítaniuk. Történelmileg a befektetések a Wall Streettől érkeztek. Ez a forrás azonban már a világjárvány előtt kockázatosabb befektetésnek tekintette az olajat és a gázt, leginkább a környezeti megfontolások miatt.

Korábbi befektetési célpontunk, a kanadai G2 Energy – jó megérzéssel – már 2021-ben az olajipari projektek felé fordult, és elkezdete az Egyesült Államokban, Texasban az olajkitermelő projektek felvásárlását. Azóta már több ilyen területen folytatja az operációt, most pedig a kitermelés megháromszorozását tartja szem előtt.

2023 február 1-én (18:00) Slawek Smulewicz, a vállalat CEO-ja tart bemutatkozó prezentációt az aktuális IPOguru webinariumon.


Regisztrálj a webinariumra!

Az online rendezvényen rövid energiapiaci bevezetőt követően bemutatkozik a G2 Energy texasi operációja, és az ahhoz kapcsolódó lehetőség is, amely számodra is komoly profitot jelenthet. Ne maradj le! Az itt található űrlapon tudsz jelentkezni a díjmentes online rendezvényre.

2023-01-30T19:12:11+01:002023 január 30.|Címkék: , , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet