Forint kontra euró – új szintek?

Egy szűk – csupán az elmúlt 3-4 évre kitekintő – intervallumot nézve, stabil képet mutat a forint árfolyama az euró vonatkozásában. Nem biztos azonban, hogy érdemes szemellenzővel néznünk a világot, mert úgy bizony nem igazán látjuk az összképet.

Az utóbbi időszak – különösen az elmúlt napok – ízelítőt adtak abból, hogy nem tekinthetünk az EUR/HUF árfolyamra nyugodt folyóként. Ebből is látszik az, hogy mennyire nem csak a hazai történések befolyásolják az árfolyamot, hanem az szervesen kapcsolódik az európai folyamatokhoz. Sőt, a jegybank által deklaráltan 2020-ig tartani kívánt alacsony kamatkörnyezet, szemben a környező országok (cseh, román, lengyel) jegybankjaival, illetve az EKB terveivel.

Továbbra sincs itt a „világ vége”, de úgy tűnik, hogy a EUR/HUF középsávja mintha feljebb csúszott volna. A korábbi 300-315-ös tolerancia sáv felcsúszhat a 315-330-as sávba. Ezzel „helyreáll a rend”, azaz folytatódik az a trend, amely évtizedek óta tart korábban a német márka, majd az euró és a forint vonatkozásában:

Tisztán látszik – akár csak a blogbejegyzésekből is – hogy nem tett rossz lóra az, aki euróban tartotta megtakarításait. A „hagyományos” hozam mellett az elmúlt 7 évben 16-18% extra elkölthető forintja keletkezett csak abból a tényből következően, hogy euróban gondolkodott.

Rendezvényeinken megmutatjuk, hogy amellett, hogy euróban (netán dollárban) célszerű kezelned/kezeltetned megtakarításaidat, befektetéseidet, hogyan lehet hatékonyan építened vagyonodat. Aktuális rendezvényünk részleteit ide kattintva éred el >>>

 

Összegzés
Forint kontra euró
Bejegyzés címe
Forint kontra euró
Rövid leírás
Nem tett rossz lóra az, aki euróban tartotta megtakarításait. A "hagyományos" hozam mellett az elmúlt 7 évben 16-18% extra elkölthető forintja keletkezett csak abból a tényből következően, hogy euróban gondolkodott.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-05-16T15:39:53+02:002018 május 16.|Tags: , |1 Comment

One Comment

  1. […] A logika tehát akár azt is diktálhatná, hogy várjunk az átváltással addig, amíg újra erősödni fog. Ez azonban sajnos, jó eséllyel nem fog bekövetkezni, mert jelenleg valami hasonló történik a forint árfolyamával, mint 2018 májusában történt (részletek itt >>>). […]

Leave A Comment