Figyeld a számokat! Lépsz időben vagy lemaradsz?

Egyértelmű, hogy jelenleg (még) nem az elektromos autózás okozta keresletcsökkenés, hanem a fokozott kínálat okozza az olajárak újbóli esését. Ismét módosítottak azonban az előrejelzésen, így néhány év múlva már tényező lehet az olajár szempontjából a villanyautók térnyerése.

A British Petrol legfrissebb prognózisa alapján bő 15 éven belül már 100 millió alternatív – leginkább tisztán elektromos – meghajtású autó gurul majd a világ útjain. Azt sem tartják azonban kizártnak, hogy a tapasztalható fejlesztési ütemnek – és ezzel a valóban használható elektromos autók megjelenésének – köszönhetően, karöltve a most még alig-alig igénybe vett állami támogatásokkal, az lesz az eredménye, hogy 500 millió elektromos autóról beszélhetünk 20 év múlva.

A témát – és annak az olajpiacra gyakorolt hatását – járja körül és szemlélteti a 2016 második felében készült Bloomberg kisfilm, amelyet korábban már bemutattuk, de most mindenképp ide kívánkozik:

A filmben emlegetett fejlesztések azóta testet öltöttek. Némelyek már az utakon futnak, mások egy-másfél éven belül akár hazánkban is megvásárolhatóak:

 

Az árcédula persze most még nehezen emészthető, de ahogyan az lenni szokott, a verseny és tömeggyártás gyógyír lehet erre, ahogyan az akkumulátorok gyártási költségeinek drasztikus esése is. Jelenleg az árnak nagyjából 50%-a az autóban található akkumulátor ára.

A darabszámok emelkedésével – és tekintettel arra, hogy mechanikai szempontból sokkal egyszerűbb egy elektromos autó egy benzineshez, pláne dízelhez képest – hamarosan elérkezhetünk arra a pontra, amikor már egyáltalán nem lesz drágább az elektromos, mint a hagyományos autó.

Ráadásul sokan gondolkodnak úgy, hogy kvázi ingyen akarnak üzemanyaghoz jutni. Az elektromos autózásnál akár erre is van – a jövőben még inkább lesz – lehetőség. Nem a hamarosan véget érő ingyenes töltési lehetőségekre kell itt gondolni, hanem arra, hogy saját maga is megtermelheti bárki az áramot.

Sorra jelennek meg az egyre olcsóbb napelemes megoldások. Legutóbb májusban – egy már sorozatgyártás előtt álló projekt, amelynek fóliára integrált napelemeivel 30szor (!) olcsóbban telepíthetőek az áramtermelő egységek. Emellett – a napenergia felhasználás eddigi legnagyobb problémája – az energiatárolás is megoldódni látszik, hiszen akár a Tesla PowerWall-ja (10kWh), akár az osztrák Kreisel testvérek (14-28 kWh) falra szerelhető MAVERO akkumulátorai tökéletes megoldást adnak ahhoz, hogy a napból nyert elektromosságot tárold, és akár a házad áramellátására, akár az elektromos autód töltésére használhasd akkor, amikor épp szükséged van rá.

A Kreisel megoldásáról, amelyhez a BMS-t (Battery Management System) az általunk sokat emlegetett Lion E-Mobility AG adja – és amelyre már 200 000 (!) darab előrendelést vettek fel – egy rövid videó:

UPDATE 2017.06.27: Hivatalos bejelentés – A Lion E-Mobility kizárólagos beszállítói megállapodást kötött a Kreisel Electroc Gmbh-val, így a fenti, falra szerelhető MAVERO akkumulátor állomásokban kizárólag a Lion vezérlő egységeit (BMS) fogják használni.

Nem véletlen, hogy már itthon is gombamód szaporodnak a tetőkön a napelemek, és évről évre rekordot dönt az engedélykérések száma. Ma itthon még az a „divat”, hogy a felesleges áramot feltáplálják az elektromos hálózatra, majd amikor szükséges visszavételezi a háztartás az áramszolgáltatótól. Hamarosan erre a bonyolult és engedélyekhez kötött megoldásra sem lesz szükség, hiszen a „feleslegesen” termelt energia elraktározható az otthoni fali akkumulátorokban. Ilyen módon egy – a csökkenő árak miatt egyre kisebb terhet jelentő – beruházást követően függetlenítheted magad az áramszolgáltatótól.

Az elektromobilitás és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedését is használja – már 2016 elejétől – a Megtakarításból Milliomos filozófia és eszközrendszer, így megbízóink nagy része már fent ül ezen a vonaton. Még épp hogy elindult ez a szerelvény, Te is fel tudsz szállni, amely komoly vagyonnövekedést eredményezhet számodra. Hogy mikor kapcsol ez a vonat csúcssebességre? Pontosan nem megjósolható, de már látszanak komoly eredmények, és a fentiekből nyilvánvaló, hogy nem hosszú évek múlva fogják begyújtani a rakétákat.

Gyere el következő Megtakarításból Milliomos klubestünkre, és ismerd meg a filozófia mellett a gyakorlatot is. Az ingyenes rendezvényről további információkat és regisztrációs lehetőséget ide kattintva találsz >>>

Jelentkezhetsz egy – szintén díjmentes – személyes konzultációra is, amelyen közösen megvizsgálhatjuk, hogy tudnánk-e közösen dolgozni vagyonépítési céljaid megvalósításán, és kideríthetjük, hogy konkrétan a Te élethelyzetedben mi lehet a legjobb megoldás. Az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni egy ilyen beszélgetésre:

[include file=script/avk.txt]
Összegzés
Figyeld a számokat! Lépsz időben vagy lemaradsz?
Bejegyzés címe
Figyeld a számokat! Lépsz időben vagy lemaradsz?
Rövid leírás
15 éven belül már 100 millió alternatív - leginkább tisztán elektromos - meghajtású autó gurul majd a világ útjain. Az elektromobilitás és az okos energia megoldások komoly vagyonnövekedést eredményezhet számodra. Velünk tartasz vagy lemaradsz erről a vonatról?
Közzétette
HozamInfo
2017-06-28T11:03:34+02:002017 június 23.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment