Ezüstbánya esettanulmány

Minden befektetési területnek megvannak a maga törvényszerűségei. Nincs ez másként az ezüst és az ezüstbánya részvények összefüggeivel sem. Alapvetés, hogy amikor az ezüst árfolyama jelentősen emelkedik, a – megfelelő háttérrel, fundamentumokkal rendelkező – bányavállalati részvények a nemesfém árnövekedésének többszörösével nőnek.

Ez az ökölszabály az, amely miatt 2018 őszén müncheni konferenciánk keretében bemutatkozhatott az Impact Silver Corp. A kanadai tőzsdén jegyzett vállalat mexikói bánya-fejlesztéseit finanszírozta – zárt körű –  részvénykibocsátással. Az első ábrán tisztán látszik, hogy az elmúlt 10 évben – extrém mértékben – reagálva a nemesfém árfolyamrezdüléseire milyen ciklikusság mutatkozik a bányarészvény árfolyamában (kattints a képre a nagyításért).

Önmagában az ezüst árfolyam emelkedése természetesen nem elég egy bányarészvény árának emelkedéséhez. A „házi feladatot” – azaz a költségek optimalizálását, a minőségbiztosítást és ezernyi más feladatot – el kell végeznie a vállalatnak ahhoz, hogy az eredmények jöjjenek. 2018-as választásunk, az Impact Silver  tökéletesen vizsgázott, és ahogyan a második ábrán látható, (időzítéstől függően) 100-300% profittal tudták eladni megbízóink a részvényt (kattints a képre a nagyításért).

A ciklikusságot figyelembe véve, továbbá az elemzők 2023 év végi 30 USD ezüst árfolyam prognózisára (jelenleg ~20 USD az ezüst unciája) tekintettel célszerű kiemelt figyelmet fordítanod az ezüst illetve ezüstbánya piacra. Ezért tartjuk fontosnak, hogy ott legyél március 28-án az Ezüstbánya Nap rendezvnyünkön, a Hard Rock Hotelben, ahol konkrét befektetési lehetőségről is hallhatsz. Erről a napról és az ezüst témáról – kvázi invitálóként – beszélgettünk néhány percben az alábbi videóban. A rendezvényről további információkat és regisztrációs lehetőséget a videó alatti linkre kattintva találsz.

Várunk tehát március 28-án az Ezüstbánya Napon. A helyszín befogadóképessége miatt célszerű mielőbb regisztrálnod, hogy bebiztosítsd a helyed. Az ide kattintva megjelenő oldalon további információkat és regisztrációs lehetőséget találsz >>>

2023-03-12T13:49:42+01:002023 március 12.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment