Evolúció a befektetési szektorban

Néhány rövid hír csupán, amely mind arra mutat rá, hogy  új korszakra kell felkészülnünk a befektetések terén, és keresnünk kell azokat a megoldásokat, amelyek összhangban lehetnek saját céljainkkal. Elindult egyfajta evolúció a piacon.

  • Az Európai Parlament gazdasági bizottsága elfogadta azt a javaslatot, amely szerint 2016-tól a nagybetétesek is részt vállalhatnak a bajba kerülő bankok megmentésében, vagyis a ciprusi megoldás – a 100 000 Euro feletti bankbetétek akár jelentős megadóztatása – felkerül az Unio bevett gyakorlatai közé. 
  • Az MNB alapkamat tovább csökkent, jelenleg 4,5%. Ezzel összhangban folyamatosan csökkennek a kereskedelmi bankok által kínált betétek kamataiÁprilisban nettó 126 milliárd forintot vett ki a lakosság a betétekből egyetlen hónap alatt.
  • A PSZÁF elnök kijelentette: ö maga tartózkodna attól, hogy biztosítási konstrukcióban fektessen be. A befektetéshez kötött – unit linked – életbiztosításokban tartott állomány folyamatosan és drasztikusan csökken, mert egyre inkább látszik a rendkívül magasra árazott költségszerkezet, és az eszközalapok gyenge teljesítményének hatása. Legtöbb esetben ezen konstrukciók nem hogy vagyongyarapodást nem eredményeznek, inkább veszteségekről beszélhetünk.

Kihúzták a lábunk alól a talajt, vagy épp jó irányban haladnak a dolgok?

A fentiek alapján úgy tűnik, kihúzták a lábunk alól a talajt, és sokaknak elképzelésük sincs arról, mihez is tudnának kezdeni megtakarításaikkal.

Annyi bizonyos, hogy bár az egyszerűbben átlátható kockázati biztosítási piacon az online értékesítés fejlődése fog dominálni, de befektetések terén a személyre szabott tanácsadás, a kvázi privát banki megoldások kerülnek majd előtérbe a konfekcionált termékek értékesítése helyett.

fejlodes

Azt hiszem ez mindenképpen üdvözlendő dolog, hiszen elérkezni látszik az az idő, amikor nem néhány perces felületes tájékozódás után hozunk meg igen súlyos döntéseket, hanem valódi tanácsadás keretében tudunk megalapozottan és felelősen dönteni. Ebbe belegondolva tehát arra a következtetésre juthatunk, hogy jó irányba mozdult el a szektor, és ezzel végre kezdetét veheti egy olyan evolúciós folyamat, amelynek végén felnőttként tudunk viselkedni, és akként is kezel majd a piac bennünket.

Nekünk csupán annyit kell ehhez hozzátennünk, hogy akarjunk saját pénzügyeinkkel foglalkozni, megtudni arról a lehető legtöbbet, és ne egyik pillanatról a másikra és ne érzelmi alapon döntsünk, mert akkor óhatatlanul a piacon azért továbbra is „remekül működő” marketing buldózer áldozatai leszünk.

HozamInfo klubest – a szokottól eltérően ezúttal csütörtökön – amely az első lépés lehet az ismeretek bővítéséhez.

Mi a valódi különbség a banki lekötés és a befektetés közt? Hol és kinek dolgozik a pénze, ha bankban tartja? Készíttessünk saját befektetési politikát!

2013 június 6. csütörtök 18:00-20:00

  • Tisztázzuk a fogalmakat! Mit nevezhetünk befektetésnek?
  • Banki lekötés kontra befektetés – mi a különbség?
  • Átestünk a ló túloldalára – biztonság = biztos veszteség
  • Tőkevédelem helyett kockázatkezelés
  • Spekuláljunk, vagy a fundamentumokra figyeljünk?

ELŐADÓNK

GBGödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező®,
GFS Consulting Kft. ügyvezetője, aki 17 éves szakmai tapasztalatával, külföldi konferenciákon szerzett szakirányú tudásával segít nekünk.

Helyszín

A klubesünk helyszíne : A HozamInfo központja, 1034 Budapest, San Marco utca 19. 1/1 (Térkép ide kattintva). A helyszín legfeljebb 20 fő befogadására alkalmas, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tud megtenni. A regisztrációt követően illetve a klubest előtti napon emlékeztetőként külön e-mailt küldünk a megközelíthetőséggel, pontos programmal kapcsolatos információkkal.

Költség: a klubesteken való részvétel díjmentes!

Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban jönni szeretne! Amennyiben időközben kiderül, hogy mégsem tud eljönni, kérjük, mondja le jelentkezését e-mailben, az info (kukac) hozaminfo.com címre írva!

Amennyiben többedmagával jön, a helyfoglalás miatt kérjük, őket is regisztrálja be külön!

KLUBEST REGISZTRÁCIÓ

[include file=/script/klubest_reg130606.txt]

2013-06-03T10:21:43+02:002013 június 3.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment