Erős évzárás és évkezdet portfólióinkban

Hagyományosan a karácsony előtti időszak – Mikulás ralinak is nevezik ezt az időszakot – akár komoly emelkedő szakaszt jelenthet a tőzsdéken. Most nem erről van szó… Pontosabban nem csak erről.

Politikai, geopolitikai okok – nemesfémekbe menekül a piac

A „szokásos” problémák mellett eszkalálódni látszik az amerikai – iráni konfliktus. Az egyéb indikációk mellett ez is a nemesfémeknek kedvezett az elmúlt hetekben. Ahogy a mellékelt ábrán (kattintva nagyítható) látszik, az elmúlt egy hónap 7-9% közötti emelkedéseket hozott az aranynak és az ezüstnek.

Mindez igen kedvező hatással volt megbízóink portfólióira. Egyrészt a „biztonsági övként” tartott nemesfém ETF-ek ETC-k révén, másrészt a nemesfém bányák – leginkább az Impact Silver Corp. – árfolyamán. A bányavállalat hozta a „papírformát”, hiszen a 7,5%-os ezüst áremelkedésre 35%-os részvény árfolyam emelkedéssel reagált, és visszatért a nyár elejei 0,46 CAD körüli lokális csúcsig.

Egyedi sztorik, kedvező hírek

Az Impact Silver mellett más egyedi befektetési elemek is jól teljesítettek. Az Internet of Things területén működő Ynvisible árfolyama – az ősszel minimális forgalom mellett tapasztalt lecsorgást követően – visszatért a 0,3 CAD árfolyam közeli szintekhez. Ez azt jelenti, hogy megjelentek a vevők a piacon. Ami nem is csoda, hiszen folyamatosan jelenti be a cég az együttműködéseket egyre nagyobb partnerekkel. 2019 nyarán pedig – a tömegtermelést lehetővé tevő rotációs nyomda felvásárlással – jelentős kapacitásbővítést is hajtottak végre.

Az elektromobilitás – konkrétan az akkumulátorgyártás – területén a Lion E-Mobility háza tájáról érkeztek igen kedvező hírek. Karácsony előtt bejelentették azt a 4 évre szóló keretmegállapodást, amely szerint a kanadai Lion Electric Bus Co. (a név hasonlóság csak a véletlen műve – bővebben a cégről >>>) a Lion Smart-tól vásárolja az általuk gyártott elektromos buszokba az akkumulátorokat. December legvégén beérkezett az első megrendelés, amely 2020-ra 8,5 millió EUR nagyságrendű vásárlást jelent. Februárban már meg is történik majd az első akkumulátor pakkok szállítása. Az éves mennyiség folyamatosan növekvő lesz, 2021-22-ben az éves rendelésállomány már 10millió EUR feletti lesz. Sajtóközlemény a tőzsde számára a témában >>>

Természetes, hogy a hírek hatására a Lion E-Mobility részvény jelentős, nagyságrendileg 80%-os emelkedést produkált az elmúlt néhány hétben. A viszonylag nagy kitettség miatt a CME Elektromobilitás certifikátunk is pozitívan reagálta le a híreket.

Befektetőként a mozgatórugókat önmagadtól át tudod látni, illetve a szükséges tudást könyvekból, internetről meg tudod szerezni – ebben is segítünk. Ami azonban általában leginkább gondot szokott okozni, hogy nem tudod, miként jutsz információhoz azon cégekről, amelyek épp abban a fázisban vannak, amely számodra kívánatos lenne. Ebben segítenek rendezvényeink, ahol bemutatkoznak olyan cégek is, amelyek talán épp a Te portfóliódba illenek be. Az alább űrlapon tudsz jelentkezni értesítőnkre. 

 

Összegzés
Izmos évzárás és évkezdet portfólióinkban
Bejegyzés címe
Izmos évzárás és évkezdet portfólióinkban
Rövid leírás
A negatív geopolitikai hírek, és az egyedi befektetési célpontjaink felől érkező pozitív bejelentések rendkívül kedvező hatással voltak megbízóink portfólióira.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2020-01-06T15:40:08+01:002020 január 6.|0 Comments

Leave A Comment