Energiafüggetlenség

Müncheni konferenciánkon előadó volt a Berkshire Hathaway megújuló energia részlegének korábbi igazgatója, Randall Keller, aki jelenleg az MGX Minerals üzletfejlesztési elnökhelyettese. Olyan technológiát mutatott be, amely forradalmasíthatja az energiaszektort.

Nem az energia termeléséről van szó ebben az esetben, hanem a tárolásáról. A megújuló energiák esetén ugyanis ez a legégetőbb probléma. A nap nem feltétlenül akkor süt, a szél nem akkor fúj, amikor épp szükségünk van az energiára.

Megoldás lehet persze erre az, hogy amikor nyáron, a házad tetején lévő napelemek ontják az áramot vagy szelesebb az időjárás, és a szélgenerátor pörög ezerrel, feltöltesz a hálózatra. Borús vagy szélcsendes időben pedig a hálózatról működteted a berendezéseidet. Ez azonban nem teljes megoldás, mert rendszer szinten mindenképp szükség van hozzá arra, hogy legyen gyors reagálású, hagyományos (nem megújuló) energiatermelés a hálózatban, amely szükség esetén megtermeli azt az energiamennyiséget, amelyet a fogyasztók igényelnek. Magyarul ezzel a megoldással nem lehet elérni azt, hogy az energia 100%-át megújuló energiából fedezzük.

A napelemek hatékonysága lehetőséget ad arra, hogy például egy családi ház tetejét azzal beborítva, a napos időszakok alatt megtermeljék azt az energiamennyiséget, amire a háznak – sőt a család elektromos autójának (autóinak) – normál körülmények közt egész évben – akár fűtésre is – szüksége van. A feladvány tehát az volt, hogy: miként tároljuk el ezt az energiát?

A lítium-ion akkumulátorok egyre inkább bizonyítják, hogy a járművekben élhető módon képesek az energiatárolásra, de egy-egy ház, netán településrész esetén túl nagy az energiatárolás mennyiségének igénye ahhoz, hogy ez széles körben elterjedhessen. A Tesla-nak (és a Kreisel Electric-nek is) vannak erre megoldási kísérletei, de abban a volumenben, amekkorában szükség lenne energiatárolásra, valószínűleg kivitelezhetetlen mindez a lítium-ion akkumulátorokkal.

A nagyobb – és fajlagosan lényegesen alacsonyabb költségű – tárolókapacitás szükséges tehát, amelyre a megoldás már elérhető közelségbe került, a cink-levegő akkumulátor formájában. Több más, környezettudatos technológia mellett ez volt az említett előadás témája konferenciánkon. A dolog lényegét rendkívül szemléletesen összefoglalja a következő rövid videó:

Mind az akkumulátor rendszer teljes egésze, mind pedig az egyes részegységek az MGX Minerals szabadalmaival védettek természetesen. Ez a jól skálázható megoldás lehet az a kulcs összetevő, ami a már most is jelentősen előretörő megújuló energia termelést még szélesebb körben teszi elterjedté. Várjuk a céggel kapcsolatos további híreket, és be fogunk róla számolni.

Érdekelnek az egyedi részvényjegyzési sztorik? Gyere el november 7-én aktuális klubestünkre:

Egyedi részvényjegyzések – klubest

2018. 11. 07. – 18:00-20:00

Amit az ingyenes rendezvénytől várhatsz:

Megmutatjuk…

  • milyen részvényjegyzési projektekben vettek részt megbízóink az elmúlt években rajtunk keresztül, mire számíthatsz a jövőben.
  • azt a módszert, ahogyan keressük és megtaláljuk azokat a projekteket, amelyekben végül részt vesznek megbízóink.
  • azt a stratégiát, amellyel kifejezetten ilyen részvényjegyzési projektekből építhető hatékony és a kockázatokat kezelő portfólió.
  • hogyan lehet akár adómentes jövedelmed a sikeres vállalatok hozama után.
  • azokat a konkrét részvényjegyzési projektet, amely jelenleg elérhetőek.

Helyszín: Irodánk alatti előadóterem – 1036 Budapest, Bécsi út 37. (bejárat a Szépvölgyi útról, a dohánybolt felől).

A rendezvény díjmentes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Foglald le a helyed mielőbb, az alábbi űrlapot kitöltve:

[include file=script/gfshi-klubestreg.txt]
Összegzés
Energiafüggetlenség
Bejegyzés címe
Energiafüggetlenség
Rövid leírás
Müncheni konferenciánkon előadó volt a Berkshire Hathaway megújuló energia részlegének korábbi igazgatója, Randall Keller, aki jelenleg az MGX Minerals üzletfejlesztési elnökhelyettese. Olyan technológiát mutatott be, amely forradalmasíthatja az energiaszektort.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-10-27T06:39:30+02:002018 október 9.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment