Energia önellátás – Most már egyszerű(bb)

Az osztrák Kreisel Electric elindítja a Mavero névre keresztelt otthoni elektromos energia tároló (speciális akkumulátor) gyártását. A hivatalos megnyitót követően, a gyártás szeptemberben indul.

A Kreisel az otthoni energiatárolás mellett elektromos mobilitási megoldásokat is tervez. A három testvér, Philipp, Johann és Markus Kreisel, akik a cég mögött vannak, régóta beszélnek már saját fejlesztésű akkumulátoraikról, amelyek nagymértékben növelik az elektromos autók hatótávolságát is. Egyre több, jelenleg is az utakon futó hagyományos autótípusból készítenek olyan prototípust, amelynek hajtásához a Kreisel akkumulátorok adják az energiát. Készítettek például egy 500 lóerős, teljesen elektromos meghajtásra átalakított G-osztályú Mercedest például Arnold Schwarzenegger számára:

Az új, 7000 négyzetméteres gyárközpontjukban most mobiltelefonok akkumulátorainak és helyhez kötött tárolóeszközök gyártása indul be, amelybe 14 millió euró befektetést igényelt. A cél az évente 800 000 kilowattórányi akkumulátor gyártási kapacitás. A teljesen automatizált folyamatoknak köszönhetően a gyártás várhatóan jelentősen gyorsabb lesz, és a termékek ára is csökkenni tud.

Hamarosan elkészül az első Mavero otthoni energiatároló

A teljesen automatizált gyártósor befejeződött, és az első Mavero otthoni tárolórendszerek hamarosan kiszállításra kerülnek. Épp itt az ideje, hiszen információink szerint már 200 000 darabra (!) előrendelésük van. Az otthoni energiatároló jelenleg négy méretben áll rendelkezésre, 2 és 22 kWh között, és óriási lépést jelent abban az irányban, hogy az otthonunkban nap- vagy szélenergiával termelt elektromos áramot tárolhassuk, teljesen függetlenné és önellátóvá válva ezzel az elektromos – és a fogyasztókat lecserélve, akár a gáz – hálózattól.

A magánháztartások mellett a Kreisel a kisvállalkozásokat és a mezőgazdaságot is célcsoportjának tekinti, így már az ipari felhasználásra szánt megoldások is fejlesztés alatt állnak (1000 kWh-s kapacitással). Jelenleg 70 fős a csapat, de 2018 végére az alkalmazottak száma 200-ra emelkedik.

A Kreisel egy másik üzletága: nagy teljesítményű töltőoszlopok

A háztartási energiatároló mellett a Kreisel Electric elektromos autók nagysebességű töltést megvalósító oszlopán is dolgozik. Ezzel 200 kilowatt töltési kapacitás érhető el bárhol. Az oszlop egy olyan nagy áramtűrésű akkumulátorral van felszerelve, amely a hálózatról tölti magát, így az autó tényleges töltésekor a helyi hálózat kapacitásánál nagyobb teljesítményt is képes leadni. Ennek eredményeként a töltési teljesítmény jóval meghaladja a hagyományos töltőoszlopok teljesítményét. A Kreisel nem önállóan tervezi a gyártást ebben az esetben, hanem az oszlopgyártásban már professzionális vállalkozásokkal együttműködve.

Szakmai elismerés a Kreisel technológia számára

A Kreisel testvérek elnyerték a londoni Frost & Sullivan 2017-es európai elektromos járművek technológiai díját. A döntést azzal indokolták, hogy a Kreisel az egyedi mobiltelefon-technológiájával versenyelőnyt ért el az e-mobilitás piacán. Prajyot N. Sathe a Frost & Sullivan-tól hozzátette: „A Kreisel technológia maximális kapacitást biztosít minimális súly mellett. A cég a legbiztonságosabb lítium-ion cellákat kínál 400 000 kilométeres életciklussal.”

Emellett a Kreisel minden akkumulátorához – kizárólagos beszállítóként – a Lion E-Mobility BMS-ét (Battery Management System) használja, amely az egyébként is kiemelkedő teljesítményű Kreisel akkumulátorok teljesítményét, élettartamát és töltési sebességét növelni tudja, vezetéknélküli technológiát alkalmazva. Nem véletlen, hogy a Lion részvények megtalálhatóak legtöbb megbízónk portfóliójában vagy önálló részvényként, vagy az elektromobilitásra fókuszáló befektetési alapunk révén.

Az új technológiák adta befektetési lehetőségeket is taglaljuk klubestünkön, ahol konkrét példákkal is szolgálunk. Nézd meg a részleteket, és jelentkezz a következő ingyenes rendezvényre, az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Gyere el hozzánk egy kötetlen beszélgetésre, és megmutatjuk, milyen formában tudod az új technológiákat profittermelésre használni. Jelentkezz az alábbi űrlapon!

[include file=script/avk.txt]
Összegzés
Energia önellátás - Most már egyszerű
Bejegyzés címe
Energia önellátás - Most már egyszerű
Rövid leírás
Megvalósult az álom, hogy az otthonunkban nap- vagy szélenergiával termelt elektromos áramot tárolhassuk, teljesen függetlenné és önellátóvá válva ezzel az elektromos - és a fogyasztókat lecserélve, akár a gáz - hálózattól.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:48:34+01:002017 szeptember 7.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment