Elsőként magyar ügyfelekhez kerülhetett a világ első elektromobilitás alapja

2016. októberben indult a világ első, kifejezetten elektromobilitásra, vagyis az elektromos autó iparágra és kapcsolódó területeire fókuszáló értékpapírja, a CME Electromobility&Smart Energy certifikát.

Az elektromobilitás volt az egyik fő témája a GFS Consulting – HozamInfo által szervezett Megatrendek Konferenciának, ahol az említett certifikát is részletesen bemutatásra került. A hallgatóság körében volt néhány olyan befektető is, akiknek portfóliójában már megtalálható a világelső értékpapír. Tekintettel arra, hogy részvényekkel operáló, abszolút hozamra törekvő, magas kockázati besorolású értékpapírról van szó, alapvetően portfóliókezelés keretében célszerű kihasználni ezt a lehetőséget.

emobilityDuplán érdekesség tehát, hogy a világelső értékpapír elsőként magyar ügyfelek kezelt portfólióiba kerülhetett be. A CM-Equity AG által létrehozott és menedzselt certfikát a jól ismert Tesla, Panasonic, Continental és az általunk sokat emlegetett Lion E-Moblilty mellett számos, összesen 10-12, az iparághoz kapcsolódó vállalkozás részvényeit tartja jelenleg. Az összetétel mutatja, hogy kifejezetten jól diverzifikált értékpapírról van szó, amely kimagasló hozampotenciállal rendelkezik, ugyanakkor kezeli a kockázatokat is.

A kockázatkezelés nem korlátozódik a diverzifikációra, hiszen a certifikát aktív menedzsment alatt áll, a portfóliókezelő CM-Equity folyamatosan monitorozza a piacot annak érdekében, hogy az aktuális helyzet alapján optimális legyen ezen portfólió összetétele.

Az értékpapír létrehozásakor egyéb szempontok mellett fontosnak tartotta a portfóliókezelő, hogy a hatékonyság érdekében olyan platformon működjön, amely alacsony belső költségszerkezetet tesz lehetővé. Ennek nyomán esett a választás a – szigorú német (BaFin) szabályozásnak mindenben megfelelő – Wikofolio közösségi befektetési platformra, ahol a certifikát folyó költségeit sikerült egy százalék alatt, 0,95%/év szinten tartani.

Az elmúlt egy év sikertörténetét – a nemesfém bányavállalati részvény alap – követően tehát újabb megatrendet, az elektromobilitás iparágat készül meglovagolni a CM-Equity AG.

A konferenciáról képekben:

 

 

 

2016-11-10T17:43:04+01:002016 november 10.|Tags: , , |2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. […] bővebben szeretne olvasni a témáról, ezen a linken […]

  2. […] bővebben szeretne olvasni a témáról, ezen a linken […]

Leave A Comment