Ellenőrizzük le a jósgömböt

Szoktuk hangsúlyozni, hogy nincs jósgömbünk. Helytálló megállapítás, mert senki nem rendelkezik ilyen eszközzel. Ettől függetlenül minden, befektetésekkel a gyakorlatban foglalkozó szereplőnek célszerű „látnia a jövőt”.

Természetesen nem attól lesz professzionális egy befektető vagy egy vagyonkezelő, hogy alkalmanként előre megjósol dolgokat. Alapvetően a szakmai alázat és hozzáértés az, amely egy portfóliót hosszú távon sikeressé tehet. A kézzel fogható eredmény ugyanis a mindennapok kockázatkezelésével, a folyamatos portfóliókezeléssel érhető el. Kiemelt szerepe van persze az eredményekben az előrelátásnak, „jóslatoknak” is, amelyek nélkül egyszerűen nem megy, hiszen mindig ki kell jelölni egy irányvonalat, koncepciót, amelynek mentén haladni lehet.

Emiatt időről időre praktikus visszatekinteni, és önvizsgálatot tartani, hogy a korábbi jóslatok, irányválasztások mennyire bizonyultak helyénvalónak.

Elektromobilitás

Első, 2015 októberi konferenciánkon ejtettünk szót először az elektromobilitásról. Akkor még elsősorban a Lion E-Mobility AG részvénye kapcsán. Részlet a konferencia felvételéből:

Ahogyan a videóban látszik, a cég részvényének árfolyama akkor valahol 1 EUR alatt járt. A rendezvényt követően – 2016 elején, akkor már kicsit magasabb árfolyamon – be is kerültek megbízóink portfólióiba a cég részvényei. Ez volt az „első fecske” az elektromobilitás – az elektromos autózással kapcsolatos vállalkozások – területéről.

Mi látszik most?

Mondhatnánk, hogy „túl van a csúcson” a Lion E-Mobility árfolyama. A profit jelentős része realizálásra is került, de tekintettel arra, hogy a piac valamivel 10 EUR alá várja a részvényt 2017-ben, továbbá bármelyik pillanatban bejelentésre kerülhet egy újabb fejlesztés, vagy nagy autógyártóval való megállapodás, további tere lehet a növekedésnek:

2016. folyamán, a szektor pezsegni kezdett, és sorra jelentették be a technológiai fejlesztéseket – élükön a Tesla-val. Erre reagált vagyonkezelő partnerünk azzal, hogy 2016 őszén útjára indította azt az értékpapírt (CME Electromobility&Smart Energy certifikát), amely dedikáltan ebbe a területbe – elektromobilitás, okos energia megoldások – fektet (erről többször is hírt adtunk, például itt: Elsőként magyar ügyfelekhez kerülhetett a világ első elektromobilitás alapja).

Az értékpapír elmúlt fél éves teljesítménye:

Szükségesek a víziók

Tisztán látszik, hogy milyen jelentős szerepet kap a befektetések területén az előrelátásnak. Nincs, nem lehet tehát jósgömbünk, és nem is szabad légvárakat kergetni, elengedhetetlen a hatékony kockázatkezelés, de kell lennie racionális alapokon nyugvó, megalapozott vízióinknak. Az elmúlt másfél éves időszak egyik ilyen víziója többek között az elektromobilitás volt.

Ezeket a víziókat tehát nem Neked kell kitalálnod, és nem Neked kell megvalósítanod. Ez a portfóliókezelés lényege, hiszen az irányt a vagyonkezelő jelöli ki, és az egyes tranzakciókat is a vagyonkezelő hajtja végre. Ettől függetlenül nem hagyunk a sötétben tapogatózni, szeretjük megmutatni, hogy mi is történik a kulisszák mögött.

Kíváncsi vagy, hogy milyen jövőképet látunk a következő időszakra? Klubestünkön, amellett, hogy részletesen megmutatjuk a portfóliókezelés mikéntjét, és azt, hogy hogyan válhatsz rendszeres megtakarítóból kisbefektetővé, illetve kisbefektetőből pénzügyileg szabad, akár kizárólag a befektetéseiből megélni képes emberré, megmutatjuk azokat az új irányokat, amelyekből a jövő sikersztorijai lehetnek. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Ellenőrizzük le a jósgömböt
Bejegyzés címe
Ellenőrizzük le a jósgömböt
Rövid leírás
Kiemelt szerepe van az eredményekben az előrelátásnak, "jóslatoknak", amelyek nélkül egyszerűen nem megy, hiszen mindig ki kell jelölni egy irányvonalat, koncepciót, amelynek mentén haladni lehet.
Közzétette
HozamInfo
2017-07-05T14:33:36+02:002017 május 9.|0 Comments

Leave A Comment