Elfogyasztod a holnapot, vagy fenntartható életet élsz?

Korábban írtunk arról, hogy a befektetést gyakorlatilag vállalkozásként kell felfognod. Valójában azonban nem csak a befektetés, hanem a teljes életed egy vállalkozás.

Függetlenül attól, hogy jelenleg alkalmazottként vagy vállalkozóként éled az életed, valójában – gazdasági, pénzügyi szempontból – vállalkozást üzemeltetsz, a saját életed „vállalkozását”, hiszen vannak bevételeid, kiadásaid, és arra törekszel, hogy az előbbi meghaladja az utóbbit. Sőt, szeretnéd növelni a „perszonális GDP-det”, hogy egyre több pénzből tudj gazdálkodni.

A nagy kérdés, hogy okos vagy felelőtlen vállalkozóként „üzemelteted” életed vállalkozását?

Ahogyan az emberiség az elmúlt évtizedekben szinte minden szinten felélte a Föld erőforrásait, és esztelen módon a fogyasztás került az előtérbe, a privát életben is hajlamos lehetsz ezzel azonosulni. Mindenhonnan az az üzenet árad feléd, hogy annyit érsz, amennyit fogyasztani tudsz.

Válaszút előtt állsz: Fogyassz most vagy élj fenntartható életet

Életed vállalkozása ugyanolyan pénzügyi ökölszabályok szerint működik, mint egy hagyományos vállalkozás.

Hozzáállhatsz úgy is, hogy az eredményeket azonnal elfogyasztod, vagyis a bevételeidet azonnal elköltöd valamilyen vágyott dologra, ami pillanatnyi örömöt ugyan okoz, esetleg még dicsekedni is tudsz vele másoknak. Ez az út azonban arra kárhoztat, hogy napról-napra egy taposómalomban kell megtermelned a társadalmi nyomás, és saját magad iránt támasztott egyre nagyobb igényeket. Ezt egyre kevésbé fogod bírni, belefáradsz, majd kiégsz, és máris lejtőre kerültél.

A másik hozzáállás az, hogy a bevételeidnek legalább egy részéval olyan eszközökre teszel szert, amely bevételeket termel. Hogy ez egy tényleges vállalkozás indítása, ingatlan, vagy pénzügyi befetetés, valójában mindegy, a lényeg az, hogy kikerülj a taposómalomból, és előbb-utóbb már ezek az eszközök termelik számodra a jövedelmet, nem kell „nemszeretem” dolgokat megtenned ahhoz, hogy megélj, és finanszírozd a fogyasztásodat. Az optimális persze az, ha van vállalkozásod, ingatlanjaid, és pénzügyi portfóliód is, amelyek együtt megtermelik a jövedelmet.

Kétségtelen tény azonban, hogy legegyszerűbb egy szakértő módon összeállított pénzügyi portfólióban gondolkodnod, hiszen minden élethelyzetben ki tudod alakítani…

  • Ha csak most indulsz a vagyonépítéssel, akár néhány tízezer forintos havi megtakarítás komoly eredményre vezet néhány év alatt.
  • Ha komolyabb (legalább néhány millió forint) pénzeszközökkel rendelkezel, már több lábú portfóliót tudhatsz magadénak, amely kiállja az idő próbáját, továbbá a hozamok és az újabb megtakarításaid elérhető közelségbe hozzák a „szemmel látható” vagyon kiépülését.
  • Tízmilliós, vagy még nagyobb tőke esetén a „világ a lábaid előtt hever”, hiszen már olyan egyedi befektetésekben is részt vehetsz, amelyek rakétaként növelhetik vagyonod értékét.

Jól megválasztott megoldás esetén ráadásul a pénzügyi portfóliód nem igényel részedről semmilyen szakértelmet, vagy komolyabb időráfordítást sem, hiszen annak kezelését egy professzionális csapat végzi. Magyarul nem kell a szó szoros értelmében vállalkoznod, nem kell (feltétlenül) mélységében megtanulnod a befektetések törvényszerűséget, és nem kell naponta – hetente órákat azzal töltened, hogy stresszeld magad, és a piacok alakulására koncentrálj. Tudod végezni a saját szakmádat, tevékenységedet, miközben a pénzügyi portfóliód jövedelmet termel.

Október 26-án megmutatjuk, hogy melyek azok a szempontok, eszközök, és hozzáállás, amely számodra is megteremtheti azt a vágyott állapotot, amikor a bevételeid jelentős része már nem a munkádból érkezik, hanem abból a vagyonból, amelyet addigi munkáddal felépítettél.

A VIP Ügyfélklub Neked szól, ha…

  • Érdekel, hogy miben más az itthon megszokott pénzügyi szolgáltatásokhoz képest a német privátbanki vagyonkezelés?
  • Milyen eszközökkel érünk el a banki kamatok sokszorosának megfelelő – 2016-ban ez nettó 28% volt – hozamot?
  • Hogyan lehet az, hogy a megszokott 100.000 euró sokszorosa a betétbiztosítás?
  • Mitől érheti akár tízszeresét egy részvény az egy-két évvel korábbi értékénél?
  • Hogyan lehet sokkal hatékonyabb és biztonságosabb az egyedi befektetésekbe, startup-okba fektetés, ha azt is portfólióépítési szemlélettel teszed?
  • Milyen aktuális – már átvilágított és figyelemre méltó – egyedi befektetések vannak a piacon, amelyek a Te vagyonodat is gyarapítani tudják?

Tölts velünk egy kellemes estét október 26-án, hallgasd meg a német és magyar szakértők előadásait,  ülj bele egy Tesla-ba vagy egy BMW i3-ba, kérdezz a napenergia hasznosítás lehetőségeiről! Nézd meg a részleteket, és jelentkezz a gyorsan fogyó helyek egyikére. Részletek és regisztráció ide, vagy az alábbi képre kattintva >>>

Összegzés
Elfogyasztod a holnapot, vagy fenntartható életet élsz?
Bejegyzés címe
Elfogyasztod a holnapot, vagy fenntartható életet élsz?
Rövid leírás
Az életeddel valójában - gazdasági, pénzügyi szempontból - vállalkozást üzemeltetsz, a saját életed "vállalkozását", hiszen vannak bevételeid, kiadásaid, és arra törekszel, hogy az előbbi meghaladja az utóbbit. Sőt, szeretnéd növelni a "perszonális GDP-det", hogy egyre több pénzből tudj gazdálkodni.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:46:03+01:002017 október 4.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment