Életpálya modell, vagyontervezés és stratégia

Ahhoz, hogy valósággá válhassanak az álmaid – bármilyen álomról is legyen szó – stabil vagyont kell létrehoznod magadnak, amihez kell egy életpálya modell, továbbá a vagyontervezés és különböző stratégiák.

Ez a három eszköz szükséges tehát álmaid eléréséhez.

1.) Kell egy pénzügyi (élet)pálya modell…

amely megmutatja azt a folyamatot, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy nem légvárakat építesz, hanem valóban elérhető számodra is az, hogy pénzügyileg szabadon élhessfüggetlenül munkától, környezettől, politikától -, és azzal foglalkozhass, ami számodra a legfontosabb. Akkor megfelelő ez az életpálya modell, ha ott tudsz a megvalósítás folyamatához csatlakozni, amely szakaszában éppen tartasz a vagyonépítésnek. Magyarul el tudod magad helyezni a modellben, ha pályakezdő vagy – netán már nem vagy az, csak eddig halogattad a vagyonépítés megkezdését -, és „nulláról” kell kezdened a biztonságos és hatékony vagyonfelhalmozást.

Ugyanakkor ha „vén róka” vagy már a befektetési területen, komoly vagyonnal rendelkezel, és keresed a kockázatos de extra profitkilátásokkal megáldott lehetőségeket, akkor is bele tudsz simulni ebbe a modellbe.

Ez a modell rendelkezésre áll, és olyan keretrendszer támasztja meg, amely egyedülállóan rugalmasan alkalmazkodik az élethelyzeteidhez.

vagyontervezés

Önmagában a modell azonban még kevés. Ami szükséges még, az a…

2.) Vagyontervezés és a pénzügyi életpálya követése

Mi lehet számodra leginkább használható a modellből? Hol tartasz valójában? Reális-e a kitűzött célod? Hogyan tudod a mindennapokban tartani a következetességet? Ebben segít a vagyontervezés

Olyan kérdések ezek, amelyeket nem feltétlenül tudsz egyedül megválaszolni. Nem azért, mert nem éred fel ésszel, hanem leginkább azért, mert…

  • Senki nem képes – Te sem – önmagát objektíven vizsgálni, azaz szükséges a külső szemlélő
  • Nem rendelkezel azzal a – hosszú évek, és mások által megélt – tapasztalattal, amely segítene elkerülni azokat a hatásokat, amelyek inkább távolítanak a céljaidtól.
  • Jó eséllyel Te is abba a körbe tartozol, aki nem szeret, nem akar, nem képes a pénzügyeivel foglalkozni, hiszen megvan a saját hivatásod, tevékenységed, amelyre fókuszálsz, és nem akarsz elveszni a számok, tranzakciók, elemzések útvesztőiben.

Objektív tervezésre és következetes, szakértői kivitelezésre van szükség ahhoz, hogy belátható idő belül elérd a pénzügyi függetlenséget.

Amire pedig a tervezést követően a kivizelezésnél szükséged van még, az a pénzügyi élet pálya szakaszokhoz igazodó…

3.) Stratégiák

Ezek a stratégiák lesznek azok, amelyek közül adott esetben akár egyszerre többet is célszerű alkalmaznod, kombinálva őket.

Ilyen stratégiák lehetnek például – amelyeket blogbejegyzésekben hamarosan külön-külön is taglalunk majd:

  • Rendszeres megtakarítási stratégia
  • Globális index stratégia kombinálva a TBSZ számla előnyeivel
  • Egyedi részvény befektetési stratégia

Természetesen minden stratégia csak egy „nyers kabát”, amelyet célszerű hozzád igazítani, hogy valóban kényelmes legyen.

Az első lépés ezen az úton egy olyan szakértői konzultáció lehet, amely alkalmával objektíven meghatározhatod a jelenlegi helyzeted és kitűzheted a reális célodat. Amint ez megvan, már csak alkalmazni kell az életpálya modell adta lehetőségeket, kialakítani a személyre szabott stratégiádat, és rendszeresen – félévente, évente – szakértői segítséggel ellenőrizni, hogy hol tartasz a megvalósításban.

Tedd meg az első lépést itt és most!Leave A Comment