Elektromobilitás – 2016-os mérleg

November 9-i konferenciánkon mutattuk be először portfóliókezelő partnerünk új, világelsőként kifejezetten az elektromos autózásba és intelligens energia megoldásokba fektető befektetési megoldását, a CME Electromobility&Smart Energy certifikátot.

Az értékpapírt elsőként ügyfeleink tudhatták portfólióikban, hiszen már az október végi induláskor szerepet kaptak az ügyfélportfóliókban. A látványos növekedés volt a cél ennél a portfólió elemnél, hiszen komoly megatrendről van szó, amelyről egyre több szó esik a sajtóban is.

Az ilyen típusú befektetéseknél nem elsősorban a néhány hónapos eredmény a mérvadó, hiszen alapvetően 3-5 éves időtrendben gondolkodunk, mert maga az iparág is gyermekcipőben jár, így a komoly felfutást is erre az időtávra várjuk. Ennek ellenére, már az indulástól számított bő két hónap komoly – 11% feletti hozamot – eredményezett.

cme-em_se

Az értékpapír nettó 11%-os hozamát a portfólióban jelenleg található 12 vállalat közül leginkább három kiemelkedően teljesítő vállalattal sikerült elérni. Ezek a Lion E-Mobility (akkumulátor menedzsment és tesztelés) ~ + 38%, Galaxy Resources (lítium gyártó) ~ + 49% és az NVIDIA (önműködő vezetési rendszerek) ~ + 93%. Utóbbiról november közepén írtunk itt a blogon (ide kattintva elérhető), akkor még „csak” 57% pluszban volt az NVIDIA.

Értelemszerűen a portfóliómenedzsment folyamatosan monitorozza a vállalatokat, és optimalizálja a portfólió összetételét, hogy a kockázatok minimalizálása mellett a lehető legnagyobb értéknövekedést érjék el azok, akiknek a kezelt számláin megtalálható az elektromobilitásra fókuszáló értékpapír.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez csak a kezdet, és ha nem is fog kéthavonta 10% felett teljesíteni a papír, komolyan hozzá fog járulni ahhoz, hogy 2017-ben is látványos eredményeket könyvelhessenek el megbízóink.

Kóstolj bele az elektromobilitásba, és gyere el, beszélgessünk egy kávé mellett a témáról >>>

2017-01-02T14:24:30+01:002017 január 2.|Tags: |0 Comments

Leave A Comment