Egyedi részvény – medve piacon is szexi

Úgy tűnhet, hogy amikor medve piac van, vagyis a részvények árfolyama összességében lejtmenetbe fordul, nincs értelme befektetni, hiszen borítékolható a veszteség. Valójában azonban kicsit másképp fest a dolog.

Való igaz, hogy az index-követő befektetési alapok, és általánosságban a befektetések nehéz időszak elé néznek manapság. Azt viszont tudnunk kell, hogy nincs teljes „együttmozgás” a részvényeknél, hiszen az árfolyamok azt mutatják meg, hogy az egyes vállalatok lehetőségeit, kilátásait, működésének hatékonyságát mennyire értékeli jónak a piac. Lehet tehát, hogy a piac beszűkülése, a kedvezőtlen hangulat negatívan hat a részvény árfolyamok összességére, de vannak, és mindig is lesznek olyan vállalkozások, amelyek az ilyen időszakokban is sikereket érnek el.

Ilyen példa lehet az Inovio Pharmaceuticals Inc., amely rákkal illetve fertőző betegségekkel szembeni technológiákkal foglalkozik. Azt kell mondjuk, hogy ez a terület folyamatosan – mind a média, mind a befektetők részéről – az érdeklődés középpontjában áll. Ennek ellenére a vállalat részvény árfolyamai az utóbbi időben komoly lejtmenetben voltak, amely ez év elejére már valódi alulértékeltséget mutatott. Ezért is döntött úgy január elején vagyonkezelő csapatunk, hogy megbízóink egy részének portfólióiba kerüljön be a részvény.

inovio-1Ahogyan az alábbi kinagyított (az elmúlt 2 hónapot mutató) grafikonon is látszik, a vásárlást követő minimális további árfolyam csökkenést követően elindult felfelé az árfolyam, és az újonnan érkező hírek igen nagy reményekkel kecsegtetnek.

inovio-2

Az említett hír konkrétan január 19-én érkezett, amely szerint a vállalat 500 000 USD támogatási megállapodást kötött az amerikai hadsereggel, a tű nélküli oltóanyag beadási technológiájának további fejlesztésére. Ennek eredményeként egyszerre akár többféle vakcina egy mozdulattal, tűszúrás nélküli beadása válik lehetségessé. Nem kell ecsetelnünk, hogy ez a hadsereg – és ezzel együtt a fejlesztő vállalat – számára milyen következményekkel fog járni.

Értelemszerűen a hasonló esetekben a befektetési lehetőség felismerése, a megfelelő időzítés, és a precíz tranzakció végrehajtás létfontosságú. És nem csak egyenként fontosak, hanem ezek egymásra épülése és összhangja a rendkívül fontos, amelyet a valódi vagyonkezelési metódus testesít meg.

Amennyiben kíváncsi arra, hogy miként működik a vagyonkezelés a gyakorlatban, jöjjön el következő ingyenes rendezvényünkre. Részletek és regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Ezen túl jelentkezhet vagyonkezeléssel kapcsolatos – szintén díjmentes – konzultációnkra is, ahol közösen kialakíthatjuk az Önnek leginkább megfelelő vagyonkezelési stratégiát. Részletek és jelentkezés az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2018-07-04T11:16:03+02:002016 január 27.|1 Comment

One Comment

  1. […] Korábbi bejegyzésünket ide kattintva éri el >>> […]

Leave A Comment