Égig nőnek a fák?

Nyilván nem nőhetnek a fák az égig. Mégis, befektetőként szeretnénk újra gyermekek lenni, és hinni a csodákban. Sok egyéb mellett a lélektannal is tisztában kell lenned, ha a befektetéseidre gondolsz, vagy értékeled azokat.

Főleg akkor kell mélységes önismeretről számot adnod, ha saját magad „nyomod a gombot”. Kevesen vannak ugyanis azok, akikben megvan az az óvatossággal de egyben kurázsival is elegyített fegyelmezettség, ami a befektetések sikeres kezeléséhez szükséges.

Mindez egészen odáig terjed, hogy egyáltalán hogyan éled meg az egyes szituációkat…

  • Van-e erőd azt mondani a megfelelő időpontban, hogy megelégszel az elért profittal?
  • Van-e elég magabiztosságod ahhoz, hogy ne adj el egy-egy árfolyamesést látva, amikor a legtöbben hanyatt-homlok menekülnek a piacokról?
  • A józan ész azt diktálja, ha már régóta esik valaminek az ára, hogy belevegyél, hiszen ahogyan a fák nem nőnek az égig, a kútnak is van egy alja. Van-e merszed, hogy az eszedre hallgass, vagy inkább az motoszkál a fejedben, hogy mindig csak esik az árfolyam.
  • Van-e erőd nemet mondani a vásárlásra, ha már a csapból is az folyik, hogy valami brutális emelkedésen van túl az adott terület? Itt a kulcsszó az, hogy túl van egy nagy emelkedésen.
  • Tudsz-e felülemelkedve a napi híreken, hátradőlve és józanul gondolkodni az árfolyamokat mozgató okokról? Mit és miért tesznek a jegybankok, és ennek – meg sok más tényezőnek – mi lesz a következménye közép- illetve hosszabb távokon.

A legveszélyesebb, ha a fentiek közül kombináltan alkalmazod a helytelen hozzáállást, mert akkor nem csak lemaradhatsz a profitról, hanem halmozhatod a rossz döntéseket, amely komoly veszteséggel is járhat.

Örülhetsz egy-egy árfolyam emelkedésének, de ha túl mohó vagy, és nem realizálod a profitot időben, könnyen pórul járhatsz. Tipikusan „veszteség” érzésed lehet az egyes döntések miatt elmaradt hozam kapcsán. Valójában pedig ekkor csak teoretikus veszteséged van, hiszen nem csökkent a befektetésed értéke. Adott esetben pedig célszerű időben lépned, akár annak az ódiumát is felvállalva, hogy egy ideig a falba fogod verni a fejed, hogy miért adtál el, mert továbbra is felfelé tart az árfolyam. Ez az ára a biztonságnak.

A jelenlegi piaci helyzetben kifejezetten fontos a fentiekkel tisztában lenned, hiszen úgy tűnik, az általános növekedésnek nem fog vége szakadni. Erről szól az alábbi néhány perces videónk.

Óvatosnak kell tehát lenned, a tömegpszichózis a legritkább esetben jó tanácsadó. Fontos, itt nem csak és nem is elsősorban a Bitcoin-ról van szó, hanem átalánosságban a befektetésekről. Igen kevesen vannak, akik a kötelező szakmai felkészültségen és tapasztalaton túl pszichológiailag is alkalmasak arra, hogy befektetéseket – főleg a sajátjukat, hiszen nem tudnak objektívek lenni – kezeljék.

Az elmúlt években, évtizedekben kialakult piaci viszonyok miatt ma már elengedhetetlen hogy professzionális vagyonkezelőt alkalmazz a befektetéseid kezelésére, legyen szó akár csak rendszeres megtakarításról, néhány millió forintos pénzmagról, vagy akár több száz milliós vagyonról.

A gazdaság több területén zajlanak forradalmi váltzások, amelyek fundamentálisan megalapozottak, és közép- illetve hosszabb távon (3-5 éves távlatban) kimagasló eredménnyel járulhatnak hozzá a vagyonépítésedhez.

  • Érdekelnek az új technológiák, mint a blockchain, a mesterséges intelligencia vagy az elektromos autózás terjedése?
  • Nem csak érdekelnek a fentiek, hanem profitálni is szeretnél belőle?
  • Túlhúzottnak tartod a részvénypiacot, és olyan megoldást keresel, amely megőrizheti vagyonod értékét akkor is, ha a tőzsde lejtmenetbe kapcsol?

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy kötetlen beszélgetésre, amelyen részletes tájékoztatást kapsz, felteheted kérdéseidet, sőt, akár a személyes befektetési politikád is elkészülhet, amely a portfóliókezelés felé tett első lépés lehet.

[include file=script/avk.txt]
Összegzés
Égig nőnek a fák? Avagy jó vagy pszichológiából?
Bejegyzés címe
Égig nőnek a fák? Avagy jó vagy pszichológiából?
Rövid leírás
Kevesen vannak azok, akikben megvan az az óvatossággal de egyben kurázsival is elegyített fegyelmezettség, ami a befektetések sikeres kezeléséhez szükséges.
Közzétette
HozamInfo
2017-12-08T13:36:48+01:002017 december 8.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment