Ciprus szindróma – mi lehet a megoldás?

Az orosz medve rácsapott az asztalra. Nem is csoda, hiszen nagy pénzről, nagy orosz pénzekről van szó, ha a ciprusi bankbetétekről beszélünk. Ciprust döntésre kényszerítik, és sajnos egyik forgatókönyv sem kecsegtet megnyugtató folytatással. Mire, és hogyan kell felkészülnünk?

Az uniós ukáz figyelmen kívül hagyása egyenlő az azonnali államcsőddel Cipruson. Amennyiben viszont vezényszóra belemennek a bankbetétek megadóztatásába, egyrészt a mérges medve orrát fricskázzák, másrészt – bármennyire is egyedi esetnek hangsúlyozzák – precedenst teremtenek arra, hogy igen is a bankbetétek megcsapolása „bevett gyakorlat” lehet szükség esetén, ahogyan a magyar magánnyugdíjpénztárak állami kezelésbe vétele is „adott ötleteket” más országokban.

Lehetséges reakcióink közül a pánik a legrosszabb ilyen esetben, hiszen a tömeges ijedelem azt eredményezheti, hogy nagyon sokan egyszerre ki szeretnék venni bankbetétjeiket, amire ugye már volt példa hazánkban is, és láttuk az eredményét.

„Készülj fel a legrosszabbra, fogadd el, hogy megtörténhet, és tégy meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban gyere ki a dologból”

Nem szó szerinti idézet Dale Carnegie-től

Írtunk már korábban arról (ide kattintva elérhető), hogy nem szabad mindent egy lapra tennünk, csupán egy dologban „hinnünk”. Meg kell találnunk azokat a pénzügyi megoldásokat, amelyekre igaz az, hogy…

 • Nem nagy érvágás, ha megadóztatják a bankbetéteket
 • Nem vehetik el tőlünk az utcán
 • Nem teheti rá a kezét pénzünkre, megtakarításunkra egyetlen szervezet sem
 • Nem eshet nullára az értéke vagyonunknak a gazdasági folyamatok következtében
 • Nem attól függ vagyonunk értéke, hogy milyen új szomszédok költöznek a környékre, vagy épp mely cég zárt be a közelben
 • Nem tesznek földönfutóvá bennünket esetleges bankcsődök
 • Nem értéktelenedik el megtakarításunk hosszú évek múltán sem, amikor pedig valóban szükségünk lenne rá

Fontos: Nem egyetlen megoldásról beszélek, mert nincs olyan megoldás, amelyre mindez – és még sok fontos tulajdonság mindegyike – igaz lenne. Továbbá nincs olyan megoldás, amely ne hordozna magában kockázatot.

Önnek van már stratégiája? Tudja biztosan, hogy milyen kockázatokban ül, mi az amire számíthat, és meg is van minden eshetőségre a válasza?

Nem egyszer hangzik el konstruktív konzultációt követően megbízóinktól, hogy „Azt hittem fel vagyok készülve a jövőre, de be kell látnom, hogy ez koránt sincs így.”

Tágítsa látókörét, és jöjjön el a következő díjmentes HozamInfo klubestre, amelyen megismerheti pénzének ellenségeit, a kockázatokat, és elkezdheti kialakítani saját stratégiáját:

Vagyonmenekítés – Kockázatok, kockázatkezelés és pénzfaló befektetéseink

2013 április 10. szerda 18:00-20:00

 • Milyen okai vannak annak, hogy vagyonmenekítésben kell gondolkodnunk?
 • Mitől kell menekítenünk a vagyonunkat?
 • Melyek azok a csapdák, amelyeket célszerű elkerülnünk a vagyonmenekítés kapcsán?
 • Miért fontos a veszteség-kerülés, és milyen eszközeink lehetnek erre?
 • Melyek azok a termékek, amelyektől kifejezetten óvakodnunk kell?

ELŐADÓINK

Nagy Gábor elemző szakértő, a Portfolife Kft. ügyvezetője, aki segít az összefüggések megértésében, tanít a sorok között olvasni, és új szemléletet ad.

Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező®, a GFS Consulting Kft. ügyvezetője, aki 16 éves szakmai tapasztalatával, külföldi konferenciákon szerzett szakirányú tudásával segít nekünk.

Helyszín

A klubestek helyszíne : A HozamInfo központja, 1034 Budapest, San Marco utca 19. 1/1 (Térkép ide kattintva). A helyszín legfeljebb 20 fő befogadására alkalmas, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tud megtenni. A regisztrációt követően illetve a klubest előtti napon emlékeztetőként külön e-mailt küldünk a megközelíthetőséggel, pontos programmal kapcsolatos információkkal.

Költség: a klubesteken való részvétel díjmentes!

Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban jönni szeretne! Amennyiben időközben kiderül, hogy mégsem tud eljönni, kérjük, mondja le jelentkezését e-mailben, az info (kukac) hozaminfo.com címre írva!

Amennyiben többedmagával jön, a helyfoglalás miatt kérjük, őket is regisztrálja be külön!

KLUBEST REGISZTRÁCIÓ

[include file=/script/klubest_reg130327.txt]

2013-03-22T11:38:45+01:002013 március 22.|Tags: , , , , |0 Comments

Leave A Comment