Célhozam: minimum 40% egy év alatt

Egy jól felépített portfólió több szempont szerint is csoportosítható. Egyrészt lehet időtáv szerinti felosztást végezni, amelyben megkülönböztethetünk azonnal likvidálható illetve különböző távokra tervezett befektetéseket. Másik csoportosítási szempont lehet a biztonság/kockázat illetve hozamkilátások szerinti rendszerezés.

505141915A portfóliónak stabilitást, értékmegőrzést adó részek rendkívül fontosak, de a magas hozampotenciállal rendelkezők – kockázatosságuk mellett, vagy éppen amiatt – sokkal izgalmasabbak.

Nagyobb méretű befektetői vagyon esetében – néhány 10ezer EUR nagyságrendig mindenképp – célszerű keresni az olyan befektetéseket, amelyek dinamikus részei lehetnek a portfóliónak, és a jelenlegi hozamkörnyezetben is biztosítani tudják az akár komoly eredményeket.

Természetesen itt nem a hazánkban időről-időre felbukkanó „csodatermékek” kategóriájára kell gondolnunk, amelyekről józan ésszel gondolkodva – és némi utánajárással – kiderül, hogy valójában nem mások, mint pilótajátékok, vagy egyszerűen csak feneketlen pénztemetők. A valódi hozampotenciállal rendelkező befektetések általában olyan valódi, termelő vagy szolgáltató vállalatok, amelyek az eddigi sikereikre alapozva bővülni, növekedni akarnak, és ehhez keresnek befektetőket. Tekintettel arra, hogy területükön már bizonyítottak, és kellő körültekintés mellett át is lettek világítva, az egyébként igen magas kockázati szint akár elviselhető mértékűre csökkenhet, és jó eséllyel vaskos hozammal tudunk majd kiszállni a tervezett időtáv végén.

Élő példa erre egy megbízónk, aki választott egy informatikai területen dolgozó kanadai vállalatot a vagyonkezelő által befektetésre ajánlott kategóriába tartozó vállalkozások közül, és már néhány hónap alatt azt tapasztalhatja, hogy a 20ezer EUR-ért (portfóliójának 8%-a) vásárolt befektetése jelenleg már 28ezer EUR értékű. Ebből is látszik, hogy nem a valóságtól elrugaszkodott elvárás, hogy akár 40% hozamunk legyen rövid idő alatt, de mint itt is látszik, ez nem lehet érvényes a portfólió teljes egészére, csupán arra, amelynél vállaljuk a magasabb kockázatot.

A példában megjelölt 40% hozam azonban még csak a kezdet, mert ennek a kiválasztott – induláskor 20ezer EUR értékű – vállalati résztulajdonnak a kiszállási célárfolyama 40-80ezer EUR 2017-re. Köszönhetően a gondos szűrésnek, láthatóan a vállalat hozza a terjeszkedési és bevételi terveket, ennek megfelelően továbbra is a befektetésre ajánlott kategóriába tartozik, és jelenleg is 40-180% hozamlehetőség várható el tőle a következő bő egy éveben – a kétségkívül jelentkező nagy kockázat mellett.

Következő klubestünkön megmutatjuk ezen egyedi befektetések szerepét is a menedzselt portfóliókban, sőt konkrétan a fent említett vállalkozással kapcsolatos lehetőséget is részletezzük. Nézze meg az ingyenes rendezvény részleteit, és regisztráljon az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Amennyiben nem akar várni, és szeretné tudni, hogy kifejezetten az Ön esetében hogyan működhetne portfóliójának menedzselése, illetve az egyedi befektetési lehetőségek, jelentkezzen díjmentes konzultációnkra, az alábbi űrlapon keresztül:

[include file=script/avk.txt]

 

2016-03-07T12:52:15+01:002016 március 7.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet