A KKV tulajdonosként sikeres akarsz lenni vagy vagyonos?

A kis- és közepes vállalkozások (KKV) tulajdonosainak kihívásokkal teli feladata van abban, hogy nemcsak sikeres vállalkozást építsenek, hanem saját maguk számára is fenntartható és növekvő privát vagyon épüljön.

A siker talán a legfontosabb egy vállalkozás életében. A vállalkozás tulajdonosának azonban nem csak, sőt nem is elsősorban a siker a fontos, hiszen a vállalkozásnak kell lennie a tulajdonosért, nem fordítva. A tulajdonos számára a vállalkozásnak azt a célt kell szolgálna, hogy megterentsen egy stabil privát vagyon építésének lehetőségét. Olyan vagyonét, amely a vállalkozástól függetlenül képes az anyagi biztonságot szolgáltatni, akár élethosszig.

A KKV tulajdonosok privát vagyon építésének és kezelésének gyakorlati aspektusai

Privát vagyonSzemélyes pénzügyi tervezés: A KKV tulajdonosoknak fontos tisztában lenniük a személyes pénzügyi helyzetükkel és céljaikkal. Ez magában foglalja az éves jövedelmek és kiadások felmérését, valamint a hosszú távú pénzügyi célok meghatározását, például nyugdíjra való felkészülést vagy ingatlanvásárlást. A személyes pénzügyi tervezés segít abban, hogy a KKV tulajdonosok hatékonyabban kezeljék a vagyonukat és optimalizálják a befektetéseiket.

Adótervezés: A KKV tulajdonosoknak alaposan meg kell érteniük az adózási szabályokat és lehetőségeket. A megfelelő adótervezéssel csökkenthetik az adóterheket, és maximalizálhatják az adókedvezményeket. Ehhez érdemes egy tapasztalt adószakértővel konzultálni, aki segíthet az adózási stratégiák kidolgozásában és a törvényi előírások betartásában.

Diverzifikált befektetési portfólió: A KKV tulajdonosoknak fontos diverzifikálniuk a befektetéseiket a magánvagyon növelése érdekében. Nem ajánlatos a vagyonukat kizárólag a saját vállalkozásukra támaszkodva felépíteni, mivel ez kockázatos lehet. A vagyon diverzifikálása lehetőséget ad arra, hogy a KKV tulajdonosok kiaknázzák más piacok és befektetési eszközök előnyeit.

Vagyonvédelem: A KKV tulajdonosoknak gondoskodniuk kell a vagyonuk védelméről. Ehhez érdemes megfelelő biztosítási politikákat alkalmazni, valamint jogi és pénzügyi szakemberekkel konzultálni a vagyonvédelmi stratégiák kidolgozása érdekében. A cégtulajdon és a személyes vagyon szétválasztása is fontos lehet a kockázatok minimalizálása érdekében.

Nyugdíjtervezés: A KKV tulajdonosoknak szintén gondoskodniuk kell a nyugdíjtervezésről. Mivel a vállalkozásuk alapvető része lehet a vagyonuknak, fontos a nyugdíjra való megfelelő felkészülés. A felkészülés azt jelenti, hogy a nyugdíjig hátralévő idő, egyéni élethejzet és jövedelmi viszonyok figyelembevéételével alakul ki a konkrét nyugdíj stratégia.

Amit a GFS Consulting – Hozaminfo Family Office ehhez adni tud

Az élethelyzet és a célok tisztázását követően…

 • Pénzügyi életpálya tervezés amely magában foglalhatja akár a nyugdíjas évek finanszírozásának tervezését is.
 • A személyes preferenciák és célok figyelembevételével a konkrét befektetési stratégia kialakítása.
 • Konkrét, olyan hatékony eszközök biztosítása, amelyekkel sikeresen elérhetőek a kitűzött célok anélkül, hogy napi szinten kellene foglalkoznia a KKV tulajdonosnak magánvagyonépítési teendőkkel.
 • A megvalósítás eszközeihez teljes körű asszisztencia és ügyfélszolgálat…
  • külföldi értékpapír számla, számlák nyitásához,
  • Unión belüli és tengerentúli értékpapír transzferekhez,
  • portfóliókezelési megállapodásokhoz,
  • IPO-khoz vagy egyedi, zártkörű részvényjegyzésekhez,
  • befektetések adóbevallási, adózási kérdéseihez.
 • A terve és a megvalósítás eszközeinek folyamatos élethelyzethez igazítása, rendszeres – akár évente többszöri – konzultációkkal.

A KKV tulajdonosoknak tehát szem előtt kell tartaniuk ezeket a gyakorlati aspektusokat a privát vagyonuk építése és kezelése során. A személyes pénzügyi tervezés, az adótervezés, a befektetési diverzifikáció, a vagyonvédelem és a nyugdíjtervezés mind fontos lépések a KKV tulajdonosok hosszú távú pénzügyi biztonságának és sikeres magánvagyon-kezelésének biztosításához. A szakmai tanácsadás és a megfelelő szakértők bevonása kulcsfontosságú lehet ezen célok elérésében.

Segítünk abban, hogy kész stratégiákat, és hatékony nyugat-európai, észak-amerikai – adott esetben hazai – eszközöket adjunk ehhez a vagyonépítési folyamathoz.

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra, amelyen részletes tájékoztatást kapsz lehetőségeidről, felteheted kérdéseidet, sőt akár a személyes stratégiádat is segítünk kidolgozni, amely a magánvagyon éptése felé tett első lépésed lehet.

 

2023-07-19T12:24:55+02:002023 július 20.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment