Breaking news – Újabb áttörés elektromobilitás fronton

Lassan minden napra jut egy fejlesztési eredmény-bejelentés az elektromobilitás témában. Most épp az elektromos autók akkumulátorainak megbízhatósága, és a töltés-gyorsaság lépett szintet.

bmwi3A Linear Technology (az S&P 500-as indexben is szereplő vállalat) és a Lion Smart (a Lion E-mobility leányvállalata) tartott ma közös bemutatót, amelynek főszereplője egy „tuningolt” BMW i3 volt.

Jelen esetben nem a sebesség, motorteljesítmény vagy a küllem került tuningolásra, hanem az akkumulátor vezérlés. Konkrétan a vezeték nélküli akkumulátor vezérlés az újdonság, amely azért áttörés, mert lehetőséget kínál a nagyobb megbízhatóságra, alacsonyabb költségek és súly mellett, valamint a csökkenti a vezetékelési igényt a nagy összetettségű „multicell” akkumulátoroknál.

A sok kis cellából álló akkumulátorokat ugyanis mind kisütéskor (használatkor), mind töltéskor vezérelni kell, hogy optimálisan adják le a kapacitásukat, illetve az élettartamuk szempontjából is fontos a szabályozott működés, töltés. Ez mind a tisztán elektromos, mind a hibrid / elektromos járművek esetén fontos megoldandó feladat. A vezeték nélküli vezérlés lehetővé teszi továbbá – a vezetékkötegek elhagyhatósága miatt – az akkumulátorok rugalmasabb elhelyezését is.

Mindezek összességében azt eredményezik, hogy hamarosan szokványos paraméter lesz az elektromos autóknál a 400-500 km hatótáv és a 10-15 perc töltési idő.

Forrás: dgap.de (német gazdasági közzétételi portál)

Az elektromobilitás lesz az egyik fő témája holnapi konferenciánknak, amelyre van még néhány szabad helyünk. Részletek és az ingyenes rendezvényre regisztrációs lehetőség ide, vagy az alábbi képre kattintva érhető el >>>

300x250fb

2016-11-08T16:50:01+01:002016 november 8.|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet