Biztosítás nőknek – féláron

Nézőpont kérdése, hogy ha valami az idén 100 Ft-ba kerül, jövőre meg 200-ba, akkor most van féláron, vagy jövőre dupla áron. Jelen esetben is erről van szó, hiszen a kockázati életbiztosításokkal kapcsolatban új – Uniós irányelveknek megfelelő – szabályozás kerül bevezetésre 2013-tól hazánkban is.

Konkrétan a nemek teljes egyenjogúságának megteremtéséről van szó. Semmilyen formában nem lehet ugyanis megkülönböztetni, külön „bánásmódban” részesíteni a nőket illetve férfiakat. Erről a „gender mainstreeming”-hez kapcsolódó kérdéskörről illetve annak hátteréről sokat tudnék mesélni, tekintettel arra, hogy a minők.hu illetve a babafalva.hu kiadói is vagyunk, és a szerkesztőségben igen sok anyag megfordul erről. A lényeg az, hogy jövő évtől már a biztosítások díjának tekintetében sem lehet különbség a férfiak és a nők között.

Eddig – mivel a nők kockázata alacsonyabb a biztosítótársaságok számára – a kockázati életbiztosítás díja is jóval alacsonyabb volt a nőknek. Az egyenlősdi bevezetésekor természetesen nem a férfiak által fizetendő díjakat fogják leszállítani, hanem a nők díjait fogják – a január 1. után kötött biztosítások esetében – igen jelentősen megemelni. Előfordulhat olyan helyzet is, hogy a díj emelkedése akár a 100%-ot is megközelíti majd.

Írtunk már korábban arról, hogy nem feltétlenül tartjuk szerencsésnek a biztosítások kombinálását befektetéssel egy terméken belül (Önnek ízlik a lekváros gulyásleves? című írásunkat ide kattintva olvashatja), mert ezeknél a termékeknél a kockázati biztosítás költségei akár duplájára is rúghatnak, összehasonlítva egy „sima” kockázati biztosítással.

Mindezt összevetve a fent említett 2013-as változással, a nőknek mondhatni kötelező jelleggel javasolt egy biztosítás felülvizsgálat, illetve ha szándék van a közeljövőben biztosítás kötésére, ebben mindenképpen célszerű még az idén lépni.

A befektetési biztosítások elemzése, költségszerkezetének vizsgálata mellett a kockázati biztosítási díjak változása is terítéken lesz október 10-i klubestünkön. Nézze meg a klubest részleteit, és regisztráljon ide kattintva >>>

Amennyiben az október 10-e nem alkalmas, de a optimalizálni szeretné a fizetett díjakat, vagy tervbe vette, hogy kockázati életbiztosítást köt, alkusz kollégánk segítségére tud lenni, jelentkezhet díjmentes konzultációra, ide kattintva >>>

2012-10-07T13:11:06+02:002012 október 7.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment