Biztonsági öv és gázpedál, avagy heavy metal és társai a befektetésekben

A befektetéseknél egyre többszöb felbukkanó légvárak (mint pl. a mindenféle coinok) ellenpólusának is nevezhető eszközök a fémek. Nem csak a historikusan sokat bizonyított nemesfémek, sokkal színesebb ma már  paletta.

A rohamléptekben fejlődő elektronikai és elektromobilitás ipar (tucatjával születtek a bejegyzéseink erről itt a blogon), továbbá a világ városokba költözése (erről is írtunk itt >> és itt >>) komolyan átrendezi a fémek iránti „hagyományos” kereslet szerkezetét. Befektetési szempontból a fémek alkalmasak akár komplex portfóliók létrehozására is, tekintettel arra, hogy egyes típusai – felhasználási területeik eltérő jellege miatt – más és más szerepet játszhatnak a portfóliódban.

Biztonsági öv

A nemesfémek egyértelműen balansz szerepet töltenek be, hiszen komoly múlttal rendelkeznek, évezredek óta bizonyították, hogy megkerülhetetlen a szerepük az értékmegőrzésben. Ennek megfelelően egyfajta biztonsági öv szerepet játszanak, játszhatnak, amely védelmet biztosít arra az esetre, ha a gazdaság fogaskerekei megakadni látszanak. Jelen esetben például az évek óta tartó részvénypiaci hegymenet csúcsrajáratásának lehetünk szemtanúi, és komoly kockázata van annak, hogy – akár már 2018. első felében – korrekciót, netán a korábbi válságokhoz mérhető eséseket lássunk a piacokon. Ilyen szituációban fontos az a biztonsági öv, amelyet például a nemesfém kitettség jelenthet.

Igazából a nemesfémek elmúlt időszakbeli „gyengesége” is csak látszólagos, amelyre a dollár gyengülésével párhuzamosan kell tekintenünk. Ebben az összefüggésben az elmúlt egy év oldalazó, lefelé korrigáló árfolyama miatt sem kell aggódnunk. Nem aggódnak a németek sem az arany árfolyama miatt. Erre utal az, hogy a hagyományosan „arany szerető” nép fokozódó arany felvásárlási lázban ég, és ez a kereslet – az ázsiaival ellentétben – nem elsősorban az ékszerekre, hanem 91%-ban a rudakra, lapkákra és érmékre fókuszál. Magyarul kifejezetten befektetési céllal veszik az aranyat a németek.

Gázpedál

Ha mint biztonsági övről beszéltünk a fémekkel kapcsolatban, beszélnünk kell a gázpedálról is, mert a fémek területén bizony ilyet is találunk szép számmal. Írtunk már a cinkról (itt>>, a lítiumról (itt >>) ebben az összefüggésben, most egy újabb fém, a kobalt is bizonyítja gázpedál szerepét.

A kobalt – karöltve a lítiummal – legújabb felhasználási területe az akkumulátorgyártás. A fém ára 2017-ben 127%-ot, csak az elmúlt hónapben pedig több mint 20%-ot emelkedett. Nem is csoda, hiszen az akkumulátorok forradalmát éljük (bővebben erről >>>), ennek megfelelően elképesztő keresletnövekedés tapasztalható. A múlt hét pénteki BMW bejelentés szerint 2025-re tízszeresére nő a kobalt és a lítium iránti igénye, így a cég öt és tízéves szállítási szerződésekben gondolkodik. Korábban nem volt számukra világos, hogy milyen gyorsan fog bővülni a kereslet a kobalt iránt, így most lépniük kellett.

A BMW 2025-ig 25 új elektromos hajtású modellt tervez piacra dobni. A Volkswagen az elkövetkező öt évben több mint 40 milliárd dollárt fektet be az elektromos hajtású járművek fejlesztésébe. A Daimler AG (Mercedes) 2022-re 10 milliárd eurót fordít 10 új elektromos modelljére.

Az elektromobilitásra fókuszáló portfóliónk jelentős részben tartalmaz lítium- és kobalt bányákat. Az elmúlt egy év közel 40%-os emelkedése az értékpapírnál többek közt ezeknek is volt köszönhető. Természetesen a biztonsági övet sem hanyagoltuk el, amelyre nemesfémekre komolyan támaszkodó nyersanyag certifikátunkkal adtuk meg a választ. Megbízóinknak tehát kényelmesen érezhetik magukat, hiszen olyan „autóban ülhetnek”, amelyet értő kezek vezetnek, komoly teljesítményre képes, és a lehető legjobb biztonsági eszközök védik vagyonuk értékét.

Kíváncsi vagy, hogyan használjuk az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Fontos számodra, hogy a szokásosnál komolyabb betétbiztosítást élvezhess? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni, és a biztonsági övet is be tudod csatolni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

 

 

Összegzés
Biztonsági öv és gázpedál, avagy heavy metal és társai a befektetésekben
Bejegyzés címe
Biztonsági öv és gázpedál, avagy heavy metal és társai a befektetésekben
Rövid leírás
A rohamléptekben fejlődő elektronikai és elektromobilitás ipar, továbbá a világ városokba költözése komolyan átrendezi a fémek iránti "hagyományos" kereslet szerkezetét. Befektetési szempontból a fémek alkalmasak akár komplex portfóliók létrehozására is.
Közzétette
HozamInfo
2017-12-19T11:13:32+01:002017 december 19.|Tags: , , , , |0 Comments

Leave A Comment