Beszélgetni lehet, vitázni már nincs miről

Egyre kisebb a „közegellenállás” az elektromos autózás terjedésével szemben, amely azt eredményezi, hogy beszélgetni ugyan lehet a témáról, hogy mi lenne a jó irány a mobilitásban, de vitázni arról, hogy mi lesz, egyre kevésbé érdemes.

Hozzászokhattunk egy ideje, hogy az irányvonalakat egyre kevésbé Európa – és nem is feltétlenül az Egyesült Államok – határozza meg, hanem Ázsia. Ezen belül is elsősorban Kína. Az első komoly bejelentés is Kínához köthető, hiszen a Volvo (immár kínai tulajdonossal) jelentette be elsőként, hogy a hagyományos meghajtást maga mögött hagyva, 2019-től már csak plugin, illetve teljesen elektromos autókat fog gyártani.

Egyébként mindenki a Tesla-ra asszociál elsőként , ha az elektromos autózás szóba kerül, de tudni kell, hogy az elektromobilitás felkent úttörője Kína. Több elektromos autót adnak el évente ott, mint a világon máshol összesen. Választékból sincs hiány, tucatjával válogathat a vevő az egyre kifinomultabb technológiával készült autók közt, amelyek ma már az európai igényeknek (és szemnek is) megfelelő színvonalat képviselnek. Készült erről egy összefoglalónk korábban, amely elérhető ide kattintva >>>

A másik – milliárdos lélekszámmal bíró és a világgazdaságban egyre nagyobb szerepet játszó – India is az élvonalba kíván tartozni, és a Tata konszern, a tulajdonában lévő Jaguár, Land Rover márkáknál hozta meg a Volvo-hoz hasonló döntést.

A piaci szereplők és a politika már döntött

 

Kína és India mellett természetesen a nagy európai gyártók is elfordították a „hajóágyúkat”, és fejlesztéseikkel a hibrid illetve teljesen elektromos hajtás irányvonalára koncentrálnak leginkább, amelyet segít a töltő infrastruktúra fejlesztése is. A hatótáv növelését célzó akkumulátor fejlesztések mellett ez utóbbi adhatja a következő lökést a forradalomnak.

A piaci szereplők döntését már-már teljesen magáévá tette a politika, sőt azt kifejezetten „szexinek” találja, és – leginkább Európában – már a szabályzók is azt az irányvonalat támogatják. Összefoglalónk, és Európa elektromobilitás térképe ide, vagy a képre kattintva elérhető >>>

Lehet tehát arról beszélgetni, hogy…

  • Zöldebb-e az elektromos autó a belsőégésű motorral hajtott társaihoz képest?
  • Még kicsi a hatótáv.
  • Nincs megfelelő töltőhálózat.
  • Fogja-e bírni az elektromos hálózat a terhelést?
  • És a földgáz/hidrogén/egyéb meghajtások nem lennének jobbak?

de vitatkozni szinte fölösleges, mert a piac már döntött az elektromos autózás mellett. Az idő előrehaladtával – és a rendszeresen érkező forradalmi fejlesztési eredményekkel – ez a döntés csak erősödik. Bármilyen más – az elektromos hajtáshoz képest – alternatív megoldás már csak akkor írhatná felül ezt a trendet, ha valami elképesztő versenyelőnyt tudna felmutatni. Ilyen pedig jelenleg még csak ötlet szintjén sem igazán látszik a horizonton.

Gyere el klubestünkre, ahol egyik fő témánk az, hogy miként tudod kihasználni vagyongyarapításra az elektromobilitás forradalmát. Nem csak egy szimpla előadásról van szó, hanem valódi klubestről, amelyen eszmét cserélhetsz velünk, és a téma iránt érdeklődőkkel. Részletek és az ingyenes rendezvényre jelentkezés ide kattintva >>>

 

Összegzés
Beszélgetni lehet, vitázni már nincs miről
Bejegyzés címe
Beszélgetni lehet, vitázni már nincs miről
Rövid leírás
Egyre kisebb a "közegellenállás" az elektromos autózás terjedésével szemben, amely azt eredményezi, hogy beszélgetni ugyan lehet a témáról, hogy mi lenne a jó irány a mobilitásban, de vitázni arról, hogy mi lesz, egyre kevésbé érdemes.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:48:21+01:002017 szeptember 8.|0 Comments

Leave A Comment