Befektetés közvetlenül a gazdaságba

A legnehezebb a gondolkodásmódon változtatni. Nem csoda, hogy a rendszervált(oz)ás után mai napig sem tudunk változtatni beidegződéseken. Ráadásul ahogy korábban írtunk róla, az utóbbi években is „be voltunk drótozva”, nem egyszerű a helyzet.

Ahogyan hozzá voltunk szokva az „átkos” alatt, hogy az állam mindent megold helyettünk, a pénzügyek terén is kényszerű lustaságra voltunk ítélve. Néha akár nosztalgiázva gondolhatunk vissza, mennyivel egyszerűbb volt minden. Természetes, hiszen nem volt választási lehetőségünk.

Azóta már túl vagyunk az első sokkokon, amit a „ránk szakadt” szabadság okozott, de nehéz belerázódni az új gondolkodásmódba. Hozzá voltunk, vagyunk szokva ahhoz, hogy befáradunk a kereskedelmi bankba, ott néhány mondatban megtudjuk a feltételeket, elhelyezzük a tőkét, és lekötési időszak végén örömmel – vagy épp duzzogva – konstatáljuk az eredményt.

Változások

Egyre többen látják már át azt, hogy hosszabb – legalább 3-5 éves, de akár rövidebb – távlatot nézve nem feltétlenül a kereskedelmi bankok (adott esetben biztosítók, pénztárak) nyújtják az egyetlen, és nem is biztos, hogy a legjobb megoldást. A bankok is befektetnek ugyanis (nem csak közvetlenül hiteleznek), és természetesen hozamot kapnak onnan. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a lekötött betéteinket befektetik a gazdaságba, és a nekünk fizetett kamatok feletti hozamok jelentik az ő nyereségüket.

Adottak a feltételek ma már ahhoz, hogy – szakértő segítség mellett – mi magunk fektessünk a gazdaságba, vagyis a hozamok jelentős része nálunk maradjon.

ugyfel-gazdasag

Az információ-áramlás forradalmát éljük. Míg korábban elképzelhetetlen volt, hogy például közvetlenül a gyártótól vásároljunk meg egyes termékeket, ma már akár Kínából is rendelhetünk. Természetesen pénzügyekben is igaz, hogy a sokszoros közvetítés felemésztheti a keletkező hozamokat. Különösen igaz ez, ha nem egyszerű banki megoldásokról, hanem sok „hozzáadott értéket” hordozó szolgáltatókról van szó.

ugyfel-letetkezelo-gazdasag

Új gondolkodásmód és hozzáállás

Tény, hogy a fentiek új gondolkodásmódot és hozzáállást igényelnek tőlünk. Nem elegendő 5 percet eltölteni egy bankfiókban, meghozni a döntést, és várni a csodát. Ellenben arra sincs szükség, hogy napi szinten foglalkozzon ezzel a kérdéssel, időnket monitorok és számsorok figyelésére pazarolva, mert kialakultak már olyan jól bevált vagyonkezelési stratégiák, szolgáltatások, amelyekkel – igény szerinti garanciális elemeket beépítve – elérhető látványos eredmény.

Erről szól majd néhány következő blogbejegyzésünk is, de ha bővebben szeretne erről hallani, jöjjön el következő díjmentes HozamInfo klubestünkre, ahol példákon keresztül ismerkedhet ezzel az új gondolkodásmóddal!
A klubest részleteit és regisztrációs lehetőséget az ide kattintva megjelenő oldalon talál >>>

2013-05-27T23:55:45+02:002013 május 27.|Tags: , , , |2 hozzászólás

2 hozzászólás

 1. Péter 2013-05-28 at 15:01 - Reply

  Jó napot!

  Kérek bővebb információt erről a lehetőségről (Befektetés közvetlenül a gazdaságba). Sajnos a klubesten nem tudok ottlenni:)

  Köszönöm
  Üdv
  Péter

  • Kocsis Gábor 2013-05-29 at 00:01 - Reply

   Kedves Péter,
   a III. San Marco utcában található irodánk, biztos vagyok benne, hogy találunk megfelelő időpontot. Hogy az Ön esetében melyek lehetnek jó alternatívák, egy személyes találkozón tud kiderülni. Erre a találkozóra akár már egy elkészült befektetési politikával is tudunk szolgálni, amelyet ezen az oldalunkon tud igényelni: http://hozam.info/kerdoiv-befektetesi-politika-kesziteshez/
   Üdvözlettel:
   Kocsis Gábor

Leave A Comment