Bank VS Family Office

A bankokban elvileg hozzáértő tanácsadók ülnek, mégis neked kell döntened, hogy mibe fekteted a pénzed. Akkor sincs ez másként, ha prémium ügyfél vagy, ráadásul hiába viszel akár százmilliós vagyont, akkor is leginkább csak az adott bank termékeit, befektetési alapjait találod a portfóliódban. 

Amikor abban a bankban töltöttél órákat ügyintézéssel, ahol a megtakarításaid, befektetéseid vannak, érezted már azt, hogy ennek valahogy másképp kellene lennie?

Sokkal inkább szolgálná az érdekeidet, ha nem Neked kellene alkalmazkodnod a bank termékszerkezetéhez, hanem a portfóliódnak olyan elemekből kellene állnia, amelyek leginkább „ki tudják szolgálni” céljaid megvalósulását.

Valószínüleg azt a stresszt sem feltétlenül kívánod átélni, ami az egyes – akár napi szintű – befektetési döntéseket törvényszerűen kíséri. Sokkal inkább foglalkoznál csak a saját munkáddal, tevékenységeddel, minthogy a tőkepiaci híreket bújd, és latolgasd a piaci mozgásokat.

Nem szabad elmenni többek között az „ingyenes tanácsadás” kérdése mellett sem. Ahogy a mondás tartja „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”. Bár ezzel mindenki tisztában van, mégis szeret ingyen kapni dolgokat. Belegondoltál már abba, hogy ki fizetheti annak a tanácsadásnak a díját, amit a bankfiókban veszel igénybe? Nyilvánvalóan a bank fizeti. Véleményed szerint számodra mi lehet az előnyösebb, ha valaki más fizet azért, hogy tanácsot adjanak Neked, vagy saját magad fizetsz a tanácsért? Rád bízzuk a kérdés megválaszolását…

Nézzük, miben áll a különbség a bankfiók és a Family Office között


A különbségek tehát igen jelentősek. A Family Office rendkívül sok terhet levesz a válladról, viszont ez nem jelenti azt, hogy Neked „sötétségben” kell maradnod, sőt. Akkor tud leginkább egészségesen működni a dolog, ha tisztában vagy az alapvető befektetői, pénzügyi ismeretekkel.

Többek közt ezért is hoztuk létre a Nagy Befektetés Választót (részletek ide kattintva >>>), hogy akár megbízónk leszel, akár nem, teljesen képbe kerülj a befektetésekkel kapcsolatban. Ebben az előadássorozatban nem megvásárolható termékeket sorolunk fel, ajánlva ezt vagy azt a befektetést, hanem a pénzügyi tervezés szemszögéből, mint kiindulópontból vizsgáljuk az egyes befektetés típusokat. Azok tulajdonságait, kockázatait, lehetőségeit. Olyan – sok-sok órányi – tudásanyag ez, amelyet valójában az iskolában kellene tanítani, de senkinek sem érdeke sajnos, hogy tömegével legyenek jelen a piacon tudatos fogyasztók.

Összegzés
Bank VS Family Office
Bejegyzés címe
Bank VS Family Office
Rövid leírás
Nézzük, miben áll a különbség a bankfiók és a Family Office között...
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2019-02-27T11:22:54+01:002019 február 27.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment