Az Unió sem akar lemaradni – hivatalos bejelentés

Jelenleg Ázsia uralja az elektromos autók akkumulátorainak gyártását. Japán és Koreai vállalatok viszik az ipar nagy részét, a virágzó kínai gyártók mellett.

Európai kézben azonban egyetlen fontos szereplője sincs a lítium-ion akkumulátor cellák gyártásának, amelyek fő alkotóelemei az elektromos autóknak. Az európai vezetők emiatt törekszenek ennek megváltoztatására egy olyan szövetség létrehozásán keresztül, amely akkumulátor gyárakat építene a jövőbeni jármű- és technológiai alkalmazásokhoz.

Maroš Šefčovic, az EU Energia Unió megbízott alelnöke elmondta, hogy Európának gyorsan kell lépnie a versenyképesség biztosítása érdekében. „A hazai, európai cellás gyártási bázis hiánya veszélyezteti az uniós ipari szereplőinek helyzetét, mert az ellátási lánc biztonsági kérdései, a szállítási problémák, késések, gyengébb minőség-ellenőrzés korlátozzák a tervezhetőséget. ”

Európa jövőbeni akkumulátorcellás üzleti tevékenysége azért is különösen fontos, mert sok európai nemzet tervezi a belső égésű motorok korlátozását a következő két évtized során. Franciaország, Norvégia, Hollandia és az Egyesült Királyság mind megnevezett határidőt a fosszilis üzemanyagot használó új járművek értékesítésének tiltására.

Az autóipar és a vegyipar vezetői, mérnökei találkoztak az október közepén tartott csúcson, ahol Šefčovic kijelentette, hogy a munka „azonnal” megkezdődik. Az Energia Unió alelnöke számos munkacsoportot jelentett be az ellátási lánc, a befektetési finanszírozás, a kereskedelmi kérdések és a K+F területén. Amint a munkacsoportok egyeztetik témáikat, elkészítik az európai akkumulátorcellák iparának fejlesztési ütemtervét, és az akkumulátor szövetség már 2018 februárjában stratégiai tervet fogadhat el.

A szövetség biztosítani akarja hogy az európai vállalatok – különös tekintettel az autógyártók – elegendő akkumulátorcellával és nyersanyaggal történő ellátását.

Az elemzők az elektromos autók piacának töretlen, sőt fokozott fejlődését várják az elkövetkező évtizedekben. A Volkswagen ennek kapcsán kijelentette, hogy csupán a VW számára 40 darab Gigafaktory-nak megfelelő akkumulátor gyártási kapacitásra lenne szükség a gyártási terveinek megvalósításához. Ez több mint 200 gigawatt óranyi kapacitás, és a VW nem egyedüli uniós autógyártó, amely ebben gondolkodik.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, bár kérdés, hogy egy ilyen „bizottságosdi” milyen ráhatással lehet a piacra valójában. Ahogyan anno Lee Iacocca megfogalmazta, a teve egy olyan ló, amelyet egy bizottság tervezett. Hogy Európa fel tudja-e venni a fordulatszámot, az kérdés, de annyi bizonyos, hogy az elképesztő méretű akkumulátor-kereslet meghozza a kínálati oldal kedvét a beruházásokhoz, és az igazán komoly termeléshez. Ez végső soron pedig tovább gerjeszti a folyamatot, hiszen ezáltal tovább csökkenhetnek az árak.

Az akkumulátorokkal ma már szorosan összefüggő megújuló energia is teret kap október 26-i rendezvényünkön. Egyrészt lesz a helyszínen napenergia területén működő kiálltónk, akit kérdezhetsz, másrészt az est egyik meglepetés vendégelőadója lesz egy kanadai, megújuló energiatermelés szervezésével foglalkozó vállalat vezérigazgatója is.

Várunk tehát Téged is VIP Ügyfélklubunkon, amennyiben érdekelnek az új technológiák, amelyek át fogják rendezni világunkat, és amely változásokból Te is tudsz profitálni. Nézd meg a részleteket az ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Az Unió sem akar lemaradni - hivatalos bejelentés
Bejegyzés címe
Az Unió sem akar lemaradni - hivatalos bejelentés
Rövid leírás
Az európai vezetők létrehoztak egy szövetséget, amely akkumulátor gyárakat építene az Unióban, a jövőbeni jármű- és technológiai alkalmazásokhoz.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:44:28+01:002017 október 24.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment